Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει τη συναυλία της στο Τσεσμέ, καθώς στη σκηνή είχε αναρτηθεί μια αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Η τραγουδίστρια εξέφρασε την αντίθεσή της με την πράξη αυτή και με μία ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram εξήγησε ότι η διοργάνωση είχε τελικά πολιτικό χαρακτήρα και αποφάσισε να μη συμμετέχει σε αυτή.

Σε νέα της δήλωση στο Open, η Δέσποινα Βανδή τόνισε πως «δεν θα τραγουδούσε ποτέ μπροστά από τη φωτογραφία ενός σφαγέα των Ελλήνων».

Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή αναφέρει σύμφωνα με το κανάλι: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων. Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του και στη θέση της να μπει μία ελληνική σημαία πλάι στην τουρκική».

Όλο το παρασκήνιο

Την απόφαση να ακυρώσει συναυλία της στη Σμύρνη της Τουρκίας που διοργάνωνε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV) επειδή, σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, στον χώρο της εκδήλωσης αναρτήθηκε αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ έλαβε το βράδυ της Τετάρτης η Δέσποινα Βανδή.

Η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV, καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα, ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο». «Ως εκ τούτου, η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή», πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή, η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.


d_vandi-instagram

Μάλιστα, η Δέσποινα Βανδή δέχτηκε «επίθεση» τόσο από τους διοργανωτές της συναυλίας όσο και από τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης για την απόφασή της να μην τραγουδήσει.

Παράλληλα, ο λογαριασμός της τραγουδίστριας στο Instagram έχει «πλημμυρίσει» από σχόλια Τούρκων, με τα οποία την επικρίνουν για τη στάση της. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν σχόλια αφήνοντας φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ ή ποστάρουν την τουρκική σημαία.


«Ο μεγαλύτερος ηγέτης του κόσμου Μουσταφά Κεμάλ», «Ούτε να σκεφτείς να έρθεις στην Τουρκία πάλι» και «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα», είναι μερικά άλλα από τα σχόλια.
vandi4
vandi3
vandi2
vandi1