Η Eλενα Κώνστα είναι d.j., ραδιοφωνική παραγωγός και έχει γράψει «χιλιόµετρα» µε συνεργασίες σε τηλεοπτικές εκποµπές. Αυτή την εποχή την απολαµβάνουµε στο Mad Radio, στη διασκεδαστική πρωινή εκποµπή «Only Fun», την οποία κάνει µαζί µε τον Λάµπρο Κωνσταντάρα. Αλλωστε, η ίδια τον αναφέρει ως τον άνθρωπο που τη µύησε στο ραδιόφωνο. ∆ροσερή και µε χιούµορ, απαντά µε αφοπλιστική ειλικρίνεια σε όλα, χωρίς περιστροφές, για τις τηλεοπτικές προτάσεις που έχει δεχτεί για τη νέα σεζόν, για το εάν είναι ερωτευµένη και για όσα θέλει να πετύχει.

Πώς είναι να κάνεις ραδιόφωνο µε τον πρώην σου, τον Λάµπρο Κωνσταντάρα;

Από φέτος µε βρίσκεις 07.00-10.00 στο Μad Radio 106,2. H εκποµπή µας λέγεται «Only Fun» γιατί πραγµατικά έχει πολλή πλάκα. Μακάρι να µπορούσατε να µας ακούτε κι εκτός αέρα (γέλια). Το να κάνω ραδιόφωνο µε τον Λάµπρο, πέραν του ότι είναι διασκεδαστικό, αποτελεί και το safe place µου. ∆εν είναι κάτι καινούργιο, αφού ήταν ο πρώτος µου ραδιοφωνικός συµπαρουσιαστής, ο άνθρωπος που µε µύησε στο ραδιόφωνο και πλέον µετράµε σχεδόν επτά χρόνια συνεργασίας µε ένα διάλειµµα δύο χρόνων (πέρσι και πρόπερσι), όταν έκανα µεταγραφή στον Sfera, αναλαµβάνοντας την απογευµατινή και ύστερα τη βραδινή ζώνη. Οπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, η πρόκληση για φέτος δεν είναι η συνεργασία µας µε το Λάµπρο, αλλά το ξύπνηµα στις 05.45 και το γεγονός ότι πλέον είµαστε στην prime time ζώνη του ραδιοφώνου, κάτι που σηµαίνει πως χτίζουµε από την αρχή µια σχέση µε τους ακροατές σε µια ώρα πολύ ανταγωνιστική. Είµαι πολύ χαρούµενη που ήδη έχουµε γίνει η πρωινή συνήθεια των περισσότερων σε τόσο γρήγορο χρονικό διάστηµα. ∆εν έχω καλύτερο από το να διαβάζω µηνύµατα ότι τους φτιάχνουµε τη µέρα.

Είχες προτάσεις για τηλεόραση;

Ναι, φέτος είχα δύο προτάσεις για τηλεόραση -δεν µετράω τις προτάσεις για παίκτρια σε ριάλιτι, προφανώς-, όµως τις απέρριψα, γιατί ήταν για θέση σε κάποιο πάνελ. Οσο τιµητικό κι αν ήταν που µε σκέφτηκαν για κάτι τέτοιο, θεωρώ πως στην προκειµένη φάση δεν θα µου δώσει κάτι. Επίσης, τώρα το καλοκαίρι δέχτηκα µια πρόταση για κάτι που ξεκινάει από τη νέα σεζόν για ένα τοπικό κανάλι της Αθήνας, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο µπορώ να αντεπεξέλθω σε ακόµα µία δουλειά, µε το πρόγραµµα που έχω, και να κάνω και µια καθηµερινή εκποµπή. Εχω κάνει, ωστόσο, µια εποικοδοµητική συζήτηση για συνδροµητικό κανάλι, σε ένα είδος όπου δεν έχω υπάρξει ξανά. Ξέρεις, είµαι και αθλητικός τύπος… Θα δούµε. Γενικά, όµως, νοµίζω ότι, για να δουλέψω ξανά στην τηλεόραση, θα ήθελα να κάνω κάτι δικό µου, ώστε να µπορέσω να έχω τον χώρο που χρειάζεται για να δείξω τι έχω και αν τελικά είµαι τόσο καλή όσο πίστευα από µικρή (γέλια)… Επίσης, έχω ζήσει να µου κόβουν χρόνο και δεν θα ήθελα να το ξαναζήσω.

Με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς στην τηλεόραση;

Από τα 18 µου, όταν µπήκα στην τηλεόραση ως βοηθητικό µέλος, και στη συνέχεια, όταν έγινα δηµοσιογράφος-συντάκτρια, πέρασα σχεδόν από όλα τα πόστα και βγήκα εντέλει µπροστά. Πάντα είχα στο µυαλό µου να «διαλέγω» τους ανθρώπους που ήταν ευγενικοί, καλοί στη δουλειά τους και φέρονταν όµορφα σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ιεραρχίας-δύναµης, έτσι ώστε, όταν φτάσει η στιγµή να έχω µια δικιά µου εκποµπή, να είναι η καλύτερη οµάδα µε την καλύτερη πάστα ανθρώπων του χώρου. Μα, δεν θα ήταν υπέροχο; Αλίµονο σε αυτούς που µε έκαναν να κλαίω.


Εχεις δεχτεί bullying ή σεξουαλική παρενόχληση;

∆εν έχω δεχτεί bullying ή σεξουαλική παρενόχληση σε κανέναν από τους χώρους όπου εργάζοµαι - ευτυχώς, είµαι πολύ τυχερή σε αυτό το κοµµάτι. Σίγουρα έχουν υπάρξει έντονες στιγµές, που µπορεί να έκλαψα, να στεναχωρήθηκα, να µην ήξερα αν µπορούσα να πάω την επόµενη µέρα στη δουλειά, αλλά εντέλει όλα ξεπερνιούνται. Θέλει λίγο γερό στοµάχι. Κακία δεν κρατάω σε κανέναν, απλώς ξέρω µε ποιους δεν θέλω να ξανασυνεργαστώ.

Υπήρξε κάποια δύσκολη στιγµή που σε λύγισε;

Φυσικά είχα δύσκολες στιγµές, που µε λύγισαν σε προσωπικό επίπεδο, όπως ο χαµός δικών µου συγγενικών προσώπων. Αν αναφέρεσαι στη δουλειά, η χρονιά του COVID µε έφτασε στο µηδέν, έγινα µια Ελενα διαφορετική, µε πολλή θλίψη. Χωρίς να ξέρω πώς και πότε θα βγούµε από όλο αυτό, ένιωθα ανασφάλεια, ασφυκτικά µπορώ να πω, όµως εκ των υστέρων βλέπω πως και αυτή η χρονιά ήταν πάρα πολύ σηµαντική, γιατί γνώρισα ανθρώπους που τώρα δεν θα µπορούσα να ζήσω χωρίς αυτούς κι έφτασα στο σηµείο όπου είµαι τώρα. Είµαι ευγνώµων γι’ αυτό. Αν κάποιος τότε µου έλεγε ότι 3 χρόνια µετά θα ήµουν «εδώ» και θα είχα «αυτά», πραγµατικά δεν θα τον πίστευα.

Δεν θεωρώ ότι η απάτη έχει να κάνει με την ομορφιά. Από όσο ξέρω, δεν με έχουν απατήσει ποτέ, όπως και εγώ δεν έχω απατήσει καμία από τις τέσσερις σχέσεις που είχα


Είσαι ερωτευµένη αυτή την περίοδο;

Θα µπορούσα να πω ότι είµαι σε καλό δρόµο, θα δούµε. Ρώτησέ µε ξανά σε δυο-τρεις µήνες.

Μια τόσο όµορφη γυναίκα την έχουν απατήσει;

∆εν θεωρώ ότι η απάτη έχει να κάνει µε την οµορφιά. Ερευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που απατούν τις περισσότερες φορές απατούν τους συντρόφους τους µε κάποιον λιγότερο όµορφο. Η απάτη είναι καθαρά προσωπικό θέµα αυτού που απατάει, δεν έχει να κάνει µε τον σύντροφο ή τη σύντροφο. Από όσο ξέρω, δεν µε έχουν απατήσει ποτέ, όπως και εγώ δεν έχω απατήσει καµία από τις τέσσερις σχέσεις που είχα.

Ποιο είναι το όνειρό σου;

Ο,τι έχω ζήσει µέχρι τώρα το έχω ονειρευτεί, οπότε και τα όνειρα (στόχοι) που δεν έχουν υλοποιηθεί ακόµη ελπίζω σε κάποια χρόνια να τα ζω. Εύχοµαι να έχουµε όλοι υγεία και, προσωπικά, να εργάζοµαι πάντα, να κάνω αυτά που αγαπώ και όλα θα έρθουν στον χρόνο τους.


*Δημοσιεύτηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»