Το µήλο έπεσε κάτω από τη µηλιά. Αλλιώς, οι κούκλες κόρες των celebrities είναι τόσο εντυπωσιακές όσο και οι µαµάδες τους. Αναπόφευκτα, απογειώνουν την αδρεναλίνη και εµείς τις χαιρόµαστε, είτε τις αντικρίζουµε διά ζώσης είτε στο Instagram είτε δίπλα στις µητέρες τους, µε τις οποίες (φυσικά) είναι φίλες. Για ποιες µιλάµε στο τωρινό µας άρθρο, ένα άρθρο «δροσιάς», που ξεχειλίζει από υπέροχα πλάσµατα;

Για αρχή, για τη Μαρία Βοσκοπούλου, κόρη της Aντζελας Γκερέκου και του αείµνηστου Τόλη Βοσκόπουλου. «Κράµα» των γονιών της, κλέβει τα φλας όπου κι αν βρεθεί - συνήθως τη βλέπουµε µε την Κερκυραία καλλονή, επικεφαλής του ΕΟΤ και πρωταγωνίστρια στη «Γη της ελιάς» του Mega, σε κοσµικά events και στο Παγκράτι, όπου ζει η Αντζελα.

Και στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, επί της Ερατοσθένους, που επισκέπτεται συχνά. Τώρα, το καλοκαίρι, τη συναντάµε στο Λιστόν, στη «βασίλισσα του Ιονίου», το νησί των Φαιάκων.

Συνέχεια µε Κέρκυρα και µε την ωραία σύζυγο, πρώην Σταρ Ελλάς, του Βασίλη Κικίλια, υπουργού Κλιµατικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Τζένη Μπαλατσινού, που κατάγεται από το νησί και µεγάλωσε εκεί. Οχι ότι η µικρότερη κόρη της, Αλεξάνδρα -καρπός του προηγούµενου γάµου της, µε τον Πέτρο Κωστόπουλο δεν είναι ζάχαρη, αλλά η µεγάλη, η Αµαλία, είναι ολόιδια εκείνη. Η ξανθιά γλύκα επιδίδεται περισσότερο στο socializing. Τη συναντάµε κιόλας σε υψηλά καλέσµατα, από Βενετία µέχρι Λος Αντζελες.

dfssdsdds

Φυσικά, και στην Πάτµο, όπου διατηρεί εξοχικό η µαµά. Είναι στο DNA… Επεται η µεγάλη, επίσης, κόρη της ∆ωροθέας Μερκούρη, Γαία, που είναι «κορίτσι-λάστιχο», καθώς λατρεύει τη γυµναστική. Επί µακρόν απασχολούσε τα ΜΜΕ, καθώς ήταν το κορίτσι του Αγγελου Λάτσιου, γιου της Ελένης Μενεγάκη - από τον προηγούµενο γάµο της, µε τον Γιάννη Λάτσιο.

Η κούκλα της ∆ωροθέας κάνει µόντελινγκ και, γενικώς, σιγά σιγά, χτίζει τη δική της καριέρα. Ακολουθεί η κόρη της Εβελίνας Παπούλια, Αφροδίτη Λιάντου, ένα κουκλάκι ζωγραφιστό, ίδια µε την Εβελίνα και επίσης ηθοποιός: Οι τηλεθεατές την απόλαυσαν στη «Γη της ελιάς» µαζί µε τον αγαπηµένο της -και στη ζωή- Αλέξανδρο Σκουρλέτη, µε τον οποίο συγκατοικούν (εδώ υπάρχει ένας έρωτας µεγάλος...).

Από το «µενού» δεν θα µπορούσε να λείπει η Μελίνα Νικολαΐδη, κόρη της ∆έσποινας Βανδή, από τον γάµο της µε τον Ντέµη Νικολαΐδη, που, µεγαλώνοντας, θυµίζει ολοένα και περισσότερο τη µαµά της. Ενώ δηλώνει φαν της γυµναστικής, όπως και η τραγουδίστρια.

sedsewewe


Ούτε και η αµαζόνα -επαγγελµατίας αναβάτρια- ∆ανάη, κόρη της Εύης Αδάµ από τον γάµο της µε τον Λάµπη Λιβιεράτο.

Συνεχίζοντας, δεν γίνεται να µην αναφερθούµε στις όµορφες κόρες της «εθνικής γυµνάστριας», της Κρητικοπούλας Ελένης Πετρουλάκη: την Αννα-Μαρία, τη ∆ωροθέα, τη Μίλα και την Ηλιάνα. Ολες τη θυµίζουν και, βεβαίως, διαθέτουν κορµιά-λαµπάδες. Οπως η µαµά.

Στην αυτή κατηγορία µπορούµε να εντάξουµε και το «it girl» των Greek royals, Μαρία-Ολυµπία, που είναι, µε τη σειρά της, ολόιδια η µητέρα της στην ηλικία της - και η οποία θριαµβεύει ως «µούσα» του Bvlgari παγκοσµίως. Σηµειωτέον, στο τελευταίο Γουίµπλεντον, µαζί µε την πρώην του αδελφού της, Κωνσταντίνου-Αλέξιου («Τίνο»), την Πόπι Ντελεβίν, ήταν τα «πρόσωπα», off κορτ σαφώς, του Ralph Lauren.

Στις διεθνείς πασαρέλες Κάπου εδώ επιβάλλεται ειδική µνεία στη γυναικάρα µαµά της ∆ούκισσας Νοµικού, Ούρσουλα (η ∆ούκισσα, ως γνωστόν, είναι κόρη της κυρίας Ούρσουλας και του τραγουδιστή Νίκου Νοµικού). Kαι επειδή δεν γίνεται, σε καµία περίπτωση, να θεωρηθεί ολοκληρωµένο το άρθρο χωρίς δύο νεαρά αλλοδαπά πλάσµατα, που ξετρελαίνουν όλον τον πλανήτη, κλείνουµε κατ’ αρχάς µε την κόρη της Μόνικα Μπελούτσι από τον γάµο της µε τον Βενσάν Κασέλ.

Ο λόγος, βεβαίως, για την Ντέβα Κασέλ, που περπατάει στις πασαρέλες των κορυφαίων διεθνών οίκων µόδας και φωτογραφίζεται από τους «θεούς» των κλικ, τους τοπ φωτογράφους µόδας, ούσα το καλύτερο µοντέλο της εποχής µας.

Μαζί, όµως, µε την κόρη της Σίντι Κρόφορντ και του Ράντι Γκέρµπερ, Κάια, η οποία ακολουθεί ακριβώς τα χνάρια της µαµάς της και, κατ’ επέκταση, της θρυλικής καριέρας της. Το ενδιαφέρον, εν προκειµένω, ακριβώς επειδή η οµοιότητα µε τη µητέρα της είναι τεράστια, είναι πως έχει µπει πολλάκις στη διαδικασία να φωτογραφηθεί ακριβώς το ίδιο µε τη µητέρα της, µε vintage, επώνυµα, συλλεκτικά ρούχα. Ή µε αυτά που στα 90s φορούσε η Σίντι. Pas mal. Pas mal du tout!



*Δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Απογευματινή στις 21/7