Σάλος προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες από τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος ανέφερε ότι «πασίγνωστη ηθοποιός» περιφερόταν σε διάφορα τμήματα του νοσοκομείου «Μεταξά», ενώ ήταν θετική στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία καρκινοπαθών ασθενών που νοσηλεύονται εκεί.

Διαβάστε ακόμα: Ματίνα Παγώνη: "Ο διοικητής του νοσοκομείου δεν έχει καμία δουλειά να περιφέρεται με τη Βάνα Μπάρμπα στους διαδρόμους"

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννάκος υποστήριξε: «Σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής που νοσηλεύονται ασθενείς σε ανοσοκαταστολή, ο διοικητής του νοσοκομείου περιέφερε γνωστή ηθοποιό στα τμήματα του νοσοκομείου όπου φορούσαν μάσκα. Εκ των υστέρων, αποδείχτηκε ότι είναι θετική στον κορονοϊό. Βγάλανε και φωτογραφία χωρίς τη μάσκα. Τις επόμενες μέρες, ο διοικητής νοσούσε από κορονοϊό, φυσικά και άλλο προσωπικό. Ευτυχώς, δεν υπήρξε μετάδοση σε ασθενείς».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μπορεί να μην έκανε γνωστό το όνομα της ηθοποιού, αλλά αναφερόταν στη Βάνα Μπάρμπα, η οποία είχε επισκεφθεί στις αρχές του μήνα το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Η γνωστή ηθοποιός, παρόλο που δεν έγινε αναφορά στο όνομά της, θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να απαντήσει με δήλωσή της στην καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Βάνα Μπάρμπα: Παρακαλώ, θα ήθελα να με αφήσουν έξω από τις κόντρες

«Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός! Έχουμε σοβαρά προβλήματα όλοι μας και θα καθόμαστε να σκεφτούμε ποιος κόλλησε ποιον; Ας είμαστε σοβαροί, έλεος. Το πιο σοβαρό απ’ όλα είναι ότι, μόλις βγει μια πληροφορία, και ανακριβής και αναληθής να είναι, ο κόσμος θεωρεί ότι συμβαίνει, ότι έχει γίνει. Αυτό είναι τραγικό. Εγώ βγήκα με Covid μετά τις τρεις μέρες που είχα πάει την πρώτη μου επίσκεψη στο νοσοκομείο. Πώς ξέρουμε ποιος κόλλησε ποιον; Μπορεί να ξέρει κανείς από πού κολλάει τον Covid; Το χειρότερο είναι ότι μπορεί κάποιος να βγει να με εκβιάσει εμένα και να μου πει “θα βγω και θα πω αυτό για σένα”. Εγώ και ο κάθε γνωστός άνθρωπος που είναι στη δική μου θέση θα είμαστε ανίσχυροι. Γιατί ο κόσμος αμέσως πιστεύει αυτό που ακούει. Ξέρει κανείς αν εγώ τους κόλλησα; Μπορεί να γνωρίζει κανείς από πού κόλλησε Covid; Με παίρνουν και μου λένε “κόλλησες το νοσοκομείο Covid;”. Η ουσία είναι ότι είμαστε στο έλεος του οποιουδήποτε θέλει να γράψει για μας οτιδήποτε είναι αυτό. Είναι φασιστικό και ρατσιστικό και άκρως επικίνδυνο για όλους μας» είπε η Βάνα Μπάρμπα.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ήμασταν με τις μάσκες και έπειτα από δυο-τρεις μέρες που προσπάθησα να κάνω άλλο ένα ραντεβού για προσωπικές εξετάσεις, είχα βγει ήδη θετική στον κορονοϊό. Θα μπορούσα κι εγώ να έχω κολλήσει στο νοσοκομείο. Άρα, πώς μπορεί να κατηγορούμαι εγώ, που παντού είχαμε μάσκα; Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μας έχει δει στο Ογκολογικό, θα ήταν τόσο ανήθικο για μας». Τέλος, η Βάνα Μπάρμπα επισήμανε: «Παρακαλώ, θα ήθελα να με αφήσουν έξω από τις κόντρες. Ποιος κόλλησε ποιον κανείς δεν μπορεί να ξέρει».

Να σημειώσουμε ότι, με απόφαση της διοίκησης, πριν από περίπου δέκα ημέρες επανήλθαν οι μάσκες και τα rapid tests στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού.

Δημοσιεύθηκε στην «Οn time»