Όσο µακριά κι αν… ανθίζουν τα λουλούδια, η Ελλάδα πάντα θα λειτουργεί σαν τον ήλιο! Προς τα εκεί θα στρέφονται, πόσω µάλλον όταν καλεί και το… αίµα. Ο λόγος για τη Στέισι Καρανικολάου, την επιστήθια φίλη της σχεδόν δισεκατοµµυριούχου ινφλουένσερ Κάιλι Τζένερ.


Η εκρηκτική 27χρονη Αµερικανίδα µπορεί να διαπρέπει στον χώρο της, µπορεί η ζωή της να απέχει έτη φωτός από τον ελληνικό ήλιο, ωστόσο, λόγω της καταγωγής της, ξέρει πολύ καλά τις οµορφιές της χώρας µας. Η κόρη του οµογενούς µας Περικλή-Νίκου Καρανικολάου πέρασε ένα γεµάτο δεκαήµερο αλωνίζοντας τη Μεσόγειο, µε έµφαση, όµως, στην Ελλάδα.

Αφού το… τουρ ξεκίνησε από τη Βενετία, άνοιξε πανιά για τη χώρα µας. Βεβαίως, δεν ήταν µόνη της, καθώς στο πλευρό της ήταν η επίσης ινφλουένσερ και επιχειρηµατίας Ντέβον Λι Κάρλσον. Η δαιµόνια 29χρονη επιχειρηµατίας, που κατάφερε σε µία νύχτα και µε µία selfi e να γίνει… εκατοµµυριούχος, δέχτηκε µε χαρά την πρόσκληση της φίλης της.

Πρώτη στάση για το δίδυµο ήταν η Αττική και ο Αστέρας Βουλιαγµένης. Οι δύο καλλονές δεν έχασαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις αττικές ακτές και, βεβαίως, τις υπηρεσίες του… σαουδαραβικής χλιδής «Four Seasons». Κι αν η σίγουρη επιλογή για τη συνέχιση των διακοπών θα ήταν οι Κυκλάδες, και συγκεκριµένα η Μύκονος, µάλλον µαντέψατε λάθος. Αλλωστε, το τελευταίο διάστηµα το «νησί των ανέµων» δεν είναι και πολύ στα… πάνω του.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να σχηµατίζονται ρωγµές στο µέχρι πρότινος αψεγάδιαστο προφίλ του. Οι δύο Αµερικανίδες, λοιπόν, είχαν άλλους προορισµούς, σαφώς πιο ήσυχους, στο µυαλό τους. Τα πάρτι και η νυχτερινή ζωή δεν είναι κάτι που τους λείπει. Γι’ αυτό έβαλαν πλώρη για το Ιόνιο. Με… έδρα την Κεφαλλονιά, ξεκίνησαν τις εφορµήσεις. Πρώτα στο Φισκάρδο, απολαµβάνοντας τα τοπικά προϊόντα και, βεβαίως, επισκεπτόµενες τα εστιατόρια, κέντρισαν τα βλέµµατα των περαστικών. Για τη Στέισι µια τέτοια κατάσταση, πάντως, δεν είναι καινούργια. Αλλωστε, στις… περαντζάδες της µε την Κάιλι κάτι τέτοιο είναι απολύτως συνηθισµένο.


Οι δύο ινφλουένσερ είναι πάνω από δέκα χρόνια φίλες, ενώ η Στέισι έχει χτυπήσει ακόµα και τατού µε το όνοµα της κόρης της φίλης της, της µικρής Στόρµι, ως άτυπη… νονά του παιδιού.

Επόµενος σταθµός στις καλοκαιρινές εξορµήσεις της Στέισι και της Ντέβον ήταν η Ιθάκη. Πάντα µε ιδιωτικό σκάφος, εξερεύνησαν τις άγριες ακτές και τα σπήλαια του νησιού, ενώ δεν θα µπορούσαν να µην κάνουν και το βήµα παραπάνω. Οι δύο γυναίκες… παραβίασαν τα όρια του νησιού Ατοκος, του ιδιωτικού νησιού της µεγάλης οικογένειας Τσάκου. Σαφώς και δεν υπήρχαν… κυρώσεις, αφού η εφοπλιστική οικογένεια επιτρέπει την παρουσία του κοινού στο νησί της, πάντα µε την προϋπόθεση του σεβασµού στη χλωρίδα και την πανίδα του.

Τα δύο κορίτσια έπαιξαν και… κολύµπησαν µε τους µόνιµους κατοίκους του νησιού, µερικά ασυνήθιστα µαύρα γουρουνάκια! Πρόκειται για εξηµερωµένο είδος χοίρου, παρά το γεγονός πως µοιάζουν µε αγριόχοιρους. Ο σωστός τρόπος εκτροφής των εν λόγω ζώων είναι να γεννιούνται σε στάβλους, ωστόσο µετά να αφήνονται ελεύθερα σε ελεγχόµενο περιβάλλον, όπου τρέφονται µε αυτοφυή βλάστηση.


Εξερευνήσεις

Η τελευταία στάση στο µαγικό ταξίδι της Στέισι και της Ντέβον ήταν αρκετά βορειότερα από την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη. Επειτα από ώρες ταξιδιού, έφτασαν στη µαγική Αντίπαξο. Εκεί σαφώς οι εξερευνήσεις ήταν ακόµα πιο άγριες σε σχέση µε την Ιθάκη, µιας και τα δίδυµα νησιά είναι σαφώς λιγότερο «πατηµένα» σε σχέση µε τα υπόλοιπα του Ιονίου. Κάπως έτσι, το (πρώτο) άλµπουµ για τις διακοπές του 2024 έκλεισε για τη Στέισι Καρανικολάου, καθώς φαντάζει πρακτικά απίθανο να µην ανοίξει ακόµα ένα κεφάλαιο µέσα στον Αύγουστο.


Για την ώρα, προβλέπεται η επιστροφή στην οικογένειά της, στο Λος Άντζελες, όπου, ειρήσθω εν παρόδω, ο πατέρας της µεσουρανεί ως µεσίτης, ενώ η µητέρα της, Νικολέτα, παραµένει κυρία του σπιτιού. Η Στέισι έχει ακόµα µία αδελφή, την Αλεξία, η οποία εργάζεται ως κοµµώτρια και πρόσφατα έφτιαξε δική της οικογένεια.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 27/07/2024