Η Ελένη Βαΐτσου αγαπά τα ταξίδια, την ειλικρίνεια και τη συντροφικότητα που βασίζεται στην ισοτιμία και στην αμοιβαιότητα.

Όσον αφορά το κεφάλαιο «σχέσεις», η Ελένη Βαΐτσου γνωρίζει καλά τι θέλει. «Κρατώ για πάντα αυτές που έχουν καταφέρει να με αλλάξουν. Αφήνω όσες με αφήνουν και ψάχνω σχέσεις που προσφέρουν ουσιαστική σύνδεση. Σχέσεις που μπορώ να μιλήσω αληθινά και αυθόρμητα, που μου επιτρέπουν να είμαι ευάλωτη και να μοιράζομαι συναισθήματα ή σκέψεις χωρίς να φοβάμαι μήπως δώσω λάθος εντύπωση».


Αυτό το διάστημα χαίρεται τη συντροφικότητα;

«Δεν θα πω αν την απολαμβάνω τώρα. Θα πω πώς αντιλαμβάνομαι εγώ τη συντροφικότητα. Θεωρώ πως είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το "έχω σχέση". Το να έχεις έναν σύντροφο σημαίνει να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που είσαι η απόλυτη και μοναδική επιλογή του και είστε και οι δύο διαθέσιμοι, αποφασισμένοι να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε πρόκληση κι αν προκύψει. Προϋποθέτει συνέπεια, αφοσίωση, εμπιστοσύνη και παράδοση σε έναν άλλο άνθρωπο, ισότιμα και αμοιβαία. Φυσικά είναι δύσκολο να δεσμευτούμε με τέτοιον τρόπο, όταν έχουμε ανεξάντλητα περιθώρια επιλογής και φοβόμαστε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να μας περιμένει στη γωνία ο επόμενος "τέλειος" σύντροφος».


Και πώς αντιλαμβάνεται την ευτυχία;

«Αρχικά δεν πιστεύω πως η ευτυχία είναι κάτι που έχει διάρκεια. Έρχεται σε στιγμές και κρατά λίγο», απαντά. «Μπορεί να με κάνουν ευτυχισμένη μια αγκαλιά, ένα μήνυμα, η πρώτη μπουκιά από ένα νόστιμο μπέργκερ, το τελευταίο κομμάτι που βάζω σε ένα παζλ, μια ειλικρινής κουβέντα, ένα απολαυστικό μασάζ, η σκέψη πως κάποιος με νοιάζεται και με φροντίζει, όταν βγαίνω από το αεροπλάνο σε μια ξένη χώρα, μια δεύτερη margarita», είπε η Ελένη Βαΐτσου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Realnews».