Ο Μίλτος Καρατζάς μίλησε για το σύγχρονο τραγούδι, τη σχέση του με τον Βασίλη Καρρά, την ταινία του «Καζαντζίδη και τη Δέσποινα Βανδή.

Ο γνωστός μουσικός παραγωγός Μίλτος Καρατζάς συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική δισκογραφία.

«Πάντα η ελληνική μουσική ήταν χωρισμένη σε στρατόπεδα. Εγώ απορρίπτω το τραπ, είναι κάτι που δεν με αγγίζει, ίσως λόγω της ηλικίας μου, αλλά και γενικά δεν με κάνει ναι νιώθω περήφανος. Υπάρχουν πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες και στον χώρο του έντεχνου, ποπ κλπ που αρέσουν στη νεολαία, υπάρχουν και πολλοί λαϊκοί τραγουδιστές, αυτά που δεν υπάρχουν δυστυχώς σε ποσότητα και ποιότητα, όπως το παρελθόν, είναι τα τραγούδια. Λυπάμαι που το λέω, αλλά πολύ δύσκολα τραγούδια που κάνουν επιτυχία τα τελευταία 5-10 χρόνια θα γίνουν κλασσικά και θα ακούγονται», δήλωσε αρχικά ο Μίλτος Καρατζάς.

Για τη Δέσποινα Βανδή και το περιστατικό στη Σμύρνη: «Μου έκανε εντύπωση που η Δέσποινα πήρε αυτήν την πολύ δυναμική απόφαση. Εγώ έχω να της πω ένα μπράβο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε δίκιο. Αν ήξερε ότι είναι κάτι σαν εθνική εορτή, εκεί μπορεί να έκανε λάθος».


Για την ταινία για τον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Χρήστο Μάστορα που τον υποδύεται: «Ομολογώ ότι ήταν μια μεγάλη έκπληξη, το γεγονός ότι τον Στέλιο Καζαντζίδη τον έκανε ένας άνθρωπος που εγώ τον λατρεύω και υποκλίνομαι για τη δουλειά του. Μου φάνηκε σαν να πήραν έναν ποδοσφαιριστή και του είπαν έλα παίξε στον ρόλο ενός μπασκετμπολίστα. Ο Καζαντζίδης δεν είναι μόνο η καλή του φωνή, είναι και η ψυχή με την οποία λέει τα τραγούδια, είναι και ο τρόπος της ζωής του».

Για τη βιογραφία του Βασίλη Καρρά: «Τη βιογραφία του την έχω ζήσει, όχι την έχω διαβάσει. Ήταν ένας χρυσός άνθρωπος, ένας άνθρωπος που πραγματικά βοήθησε πάρα πολλούς τραγουδιστές και μουσικούς στη Θεσσαλονίκη και πιστεύω ότι όλοι αυτοί, οι πολλοί καλλιτέχνες που προέρχονται από τη βόρεια Ελλάδα, αν δεν υπήρχε ο Καρράς δεν θα υπήρχαν. Την ημέρα πριν πεθάνει τον σκεφτόμουν πάρα πολύ, χωρίς να ξέρω αν είναι καλά ή όχι στο νοσοκομείο. Ανέβασα στο Instagram μια φωτογραφία μαζί του και την επόμενη μέρα μαθαίνω τι είχε γίνει και με χτύπησε κατακούτελα. Έκλαψα πάρα πολύ. Ήταν μεγάλη απώλεια».

Για την Πάολα και τον σάλο που προκλήθηκε με την ερμηνεία της σε τραγούδι του Μικρούτσικου: «Πολύ καλά έκανε και το τραγούδησε. Είναι δημοκρατία. Έχει καταπληκτική φωνή. Το θεωρώ απαράδεκτο που όλοι φώναζαν».