Κύμα μίσους ξεσήκωσε το πολύκροτο σκετς με το δείπνο των drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς πολλοί το συνέδεσαν με τον Μυστικό Δείπνο.


Η Barbara Butch, της φεμινίστρια που προωθεί το body positivity, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σκηνής που περιλάμβανε χορευτές και drag queens κατά τη διάρκεια της παράστασης της Παρασκευής, η οποία θύμιζε απεικονίσεις του Μυστικού Δείπνου, το τελευταίο γεύμα που λέγεται ότι μοιράστηκε ο Ιησούς με τους αποστόλους του.

Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι σκόπευαν να απεικονίσουν μια παγανιστική γιορτή και δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν κανέναν, αλλά καθολικές ομάδες, Γάλλοι επίσκοποι και ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασαν τη σκηνή ως μία απαράδεκτη παρωδία.

«Τα μηνύματα που λαμβάνω γίνονται ολοένα και πιο ακραία»



Η Butch έγραψε τη Δευτέρα σε μια ανάρτηση στο Instagram ότι είχε γίνει στόχος «ιδιαίτερα βίαιης… διαδικτυακής παρενόχλησης».

«Αν και αρχικά αποφάσισα να μην μιλήσω για να ηρεμήσουν οι μισητές, .


«Αλλά δεν θα σωπάσω. Δεν φοβάμαι εκείνους που κρύβονται πίσω από μια οθόνη, ή ένα ψευδώνυμο, για να ξεστομίσουν το μίσος και τις απογοητεύσεις τους… Είμαι δεσμευμένη και είμαι περήφανη» ανέφερε μέσα σε όλα.

Επισύναψε παράλληλα μια δήλωση της δικηγόρου της Audrey Msellati που ανέφερε ότι η πελάτισσά της είχε «απειληθεί με θάνατο, βασανιστήρια και βιασμό” και είχε γίνει στόχος “αντισημιτικών, ομοφοβικών, σεξιστικών και προσβλητικών σχολίων για το σώμα της».

«Σήμερα καταθέτει αρκετές καταγγελίες για αυτές τις πράξεις, είτε διαπράχθηκαν από Γάλλους είτε από ξένους, και σκοπεύει να διώξει οποιονδήποτε την εκφοβίζει στο μέλλον».

«Καταδικάζουμε έντονα την διαδικτυακή παρενόχληση»


Η σκηνή — που είχε σκοπό να προωθήσει την ανεκτικότητα στις διαφορετικές σεξουαλικές και έμφυλες ταυτότητες — περιλάμβανε επίσης τον Γάλλο ηθοποιό Φιλίπ Κατερίνα, ο οποίος εμφανίστηκε σε ένα ασημένιο πιάτο, σχεδόν γυμνός και βαμμένος μπλε.

Σκοπός του ήταν να υποδυθεί τον Διόνυσο, τον Έλληνα θεό του κρασιού και της απόλαυσης, που ήταν πατέρας της Σεκουάνα, της θεάς του ποταμού Σηκουάνα.

Η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, Anne Descamps, δήλωσε ότι η ομάδα της υποστηρίζει τους καλλιτέχνες της.

«Καταδικάζουμε έντονα την διαδικτυακή παρενόχληση που υπέστησαν η τελετή μας και η καλλιτεχνική ομάδα μας».

«Απεικονίζει μια παγανιστική γιορτή» επέμεινε. «Αν κάποιοι άνθρωποι προσβλήθηκαν, αυτό δεν ήταν εσκεμμένο».