Μια μοναδική συναυλία έδωσαν την Παρασκευή 02/08/2024 το βράδυ στα Χανιά, ο Αντώνης Ρέμος και η Δέσποινα Βανδή, στηρίζοντας το έργο του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου».

Αντώνης Ρέμος και Δέσποινα Βανδή, έδωσαν συνολικά δυο συναυλίες στην Κρήτη, καθώς δυο ημέρες πριν, είχε προηγηθεί η εμφάνιση τους στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου. Αφορμή για τις δύο αυτές συναυλίες, υπενθυμίζεται ότι στάθηκε το γεγονός ότι με πρωτοβουλία της Δέσποινας Βανδή, οι δυο καλλιτέχνες θέλουν να συμβάλλουν στη στήριξη του Ξενώνα Προστασίας και Προσωρινής Φιλοξενίας «Ξενώνας για την Κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί» που λειτουργεί στο Ηράκλειο.

“Αγόρια να μας προσέχετε ναι…; ” είπε χαρακτηριστικά, η Δέσποινα Βανδή, αναφερόμενη στον ιερό σκοπό, των εμφανίσεων της στην Κρήτη.

Στο τέλος της βραδιάς, οι δύο καλλιτέχνες ανακοίνωσαν τη χειμερινή τους συνεργασία σε χώρο της Αθήνας, ενθουσιάζοντας το κοινό με τα νέα.
Αντώνης Ρέμος & Δέσποινα Βανδή - Εμεις live Ηράκλειο 31.07.2024 (4K)


Χανιά: Κατάμεστο το Εθνικό Στάδιο της πόλης

Το Εθνικό Στάδιο της πόλης, από νωρίς γέμισε από χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι πήγαν για ν’ απολαύσουν τους δυο αγαπημένους τους καλλιτέχνες και ν’ ακούσουν τις αμέτρητες προσωπικές τους επιτυχίες.

Για τη Δέσποινα Βανδή άλλωστε, το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ ιδιαίτερο, καθώς συμπληρώνει 30 χρόνια στην Ελληνική δισκογραφία.

Η Δέσποινα ήταν πολύ ορεξάτη on stage και δεν έπαψε στιγμή να επικοινωνεί αλλά και να κάνει πλάκα με τον κόσμο. “Σου αφιερώνω το επόμενο τραγούδι για το μουστάκι σου, αλλά πρόσεξε γιατί είναι και το άλλο παιδί με το μούσι και θα έχουμε ιστορίες” είπε σ΄έναν φαν της, αναφερόμενη ουσιαστικά και στον Βασίλη Μπισμπίκη, ο οποίος ήταν και αυτός κάτω από το stage και απολάμβανε την συναυλία.
Δέσποινα Βανδή -Αντώνης Ρέμος στο Ηράκλειο: Αυτό δεν ήταν συναυλία, κρητικό γλέντι ήταν!

Ο θαυμαστής με το… μουστάκι, το σαρίκι, η κατσούνα και η φανέλα του ΟΦΗ 

Ο Αντώνης Ρέμος ήταν αυτός που με την εμφάνιση του, έβαλε πραγματικά… φωτιά στο στάδιο. Μέσα στη μια ώρα και κάτι που έμεινε επί σκηνής, πρόλαβε να πει ορισμένες από τις μεγάλες του επιτυχίες ενώ δεν έπαψε λεπτό, να εκδηλώνει την ιδιαίτερη του αγάπη για τα Χανιά. “Από τα 13 μου χρόνια έρχομαι στα Χανιά, έχω ζήσει υπέροχες στιγμές” είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η μικρή Αθηνά, μια 9χρονη φαν της τραγουδίστριας, προσέφερε στη Δέσποινα Βανδή μια αυθεντική κρητική κατσούνα, με χαραγμένα τα ονόματα "Δέσποινα" και "Βασίλης", από το katsounes.gr.

Η έκπληξη τόσο της Δέσποινας Βανδή όσο και του Αντώνη Ρέμου ήταν μεγάλη, και η κίνηση αυτή αποτέλεσε αφορμή για ένα όμορφο παιχνίδι μεταξύ των δύο καλλιτεχνών στη σκηνή. Ο Αντώνης Ρέμος, με μαύρο πουκάμισο και λευκό σαρίκι, ζήτησε την κατσούνα από τα χέρια της Δέσποινας Βανδή για να ολοκληρώσει την κρητική του εμφάνιση. Η Δέσποινα Βανδή, από την πλευρά της, προσκάλεσε τον Μανώλη Κονταρό για να τραγουδήσει μια μαντινάδα. Η βραδιά περιλάμβανε και ανακοινώσεις, όπως αυτή της "νέας μεταγραφής" του ΌΦΗ, ενώ οι καλλιτέχνες αναρωτήθηκαν για το υπονοούμενο της κατσούνας, κάνοντας το κοινό να γελάσει.

Στη συνέχεια ο Αντώνης Ρέμος χόρεψε μία ζεϊμπεκιά κρατώντας την κατσούνα και έπειτα έδωσε την σκυτάλη στη Δέσποινα Βανδή, η οποία αφιέρωσε τον χορό της στον Βασίλη Καρρά.

«Βασίλη για σένα!» φώναξε η τραγουδίστρια.

Μπορεί το δημοσίευμα να έγραφε ότι η αφιέρωση ήταν στον Βασίλη Μπισμπίκη, ωστόσο σύμφωνα με την εκπομπή «Summer’s Cool» η οποία επικοινώνησε με το περιβάλλον της τραγουδίστριας, τελικά ο Βασίλης ήταν ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα Χριστούγεννα του 2023.

Ιδιαίτερη στιγμή, η συνύπαρξη των δυο καλλιτεχνών πάνω στην σκηνή, ανταλλάσσοντας ουσιαστικά τραγούδια. Επιτυχίες του ένα δηλαδή, τις οποίες τραγουδούσε ο άλλος και το αντίθετο…

Ο Αντώνης Ρέμος χορεύει ζεϊμπέκικο με μία κατσούνα