avatar

Ραδιοβάρκα ο Άγρυπνος
Μάνος Τσιλιμίδης

Τζακ Σλοσμπεργκ: Ο εγγονός του Τζον Κένεντι στα "χαρακώματα" της δημοσιογραφίας - Η πολιτική άποψη, το TikTok και η προσωπική του ζωή

Οι δύο αδερφές και "ψέµατα"

Το who is who του μοναδικού εγγονού του JFK και της Τζάκι και σχετικά αγνώστου της δυναστείας, η σκληρή κριτική στον ξάδερφό του Ρόμπερτ και τα επόμενα βήματα

kenedy-eggonos
Ενας Κένεντι -ένας άγνωστος για να ακριβολογούµε Κένεντι- στα «χαρακώµατα» της δηµοσιογραφίας. «Γεια, είµαι ο Τζακ». Ο Τζον Μπουβιέ Κένεντι Σλόσµπεργκ συστήνεται ως Τζακ στο TikTok και στις βιντεοαναρτήσεις του στο Instagram. Αντικρίζοντάς τον, προφανώς -αρχικά τουλάχιστονδεν γνωρίζεις ότι είναι εγγονός του JFK και της Tζάκι Κένεντι-Ωνάση. Και µάλιστα ο µοναδικός. Στην πορεία, ψάχνοντάς τον, το ανακαλύπτεις.

Ποιος είναι ο «άγνωστος Κένεντι»; Τώρα µας συστήνεται ως πολιτικός ρεπόρτερ σε ένα ετερόκλητο και κυρίως νεανικό κοινό, µε µαύρο t-shirt και ατίθαση κόµη, για να µας εξηγήσει σε πρώτο πλάνο, όπως θα µιλούσε στον κολλητό του, σε «απευθείας» σύνδεση από το σπίτι του, στον κήπο µιας έπαυλης, τι συµβαίνει στην Αµερική.

Ο Τζακ Σλόσµπεργκ, ο εγγονός του Τζον Κένεντι, ανέλαβε πρόσφατα πολιτικός ανταποκριτής για την αµερικανική «Vogue». Στα 31 του χρόνια δεν είναι το «κλασικό» nepo baby, αν και θυµίζει σίγουρα απόγονο των Κένεντι. Πανύψηλος, µε σκούρα µαλλιά και «θεληµατικό» πιγούνι, φυσικά και µε ό,τι άλλο... κουβαλάει το γενεαλογικό του δέντρο, διαπιστώνει πως οι ακόλουθοί του στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης αυξάνονται διαρκώς. «Εµπνέοµαι από την κληρονοµιά της οικογένειάς µου», θα πει. «Είναι κάτι που παίρνω πολύ σοβαρά, θέλω να συνεισφέρω µε τον δικό µου τρόπο στο πολιτικό γίγνεσθαι. Εχω µεγάλα όνειρα, προσπαθώ να έχω θετικό αντίκτυπο στο σήµερα». Ο Σλόσµπεργκ επιµένει πως στόχος του είναι να επηρεάσει τους αναγνώστες του περιοδικού να ψηφίσουν.

∆ύο αδερφές (και «ψέµατα»)

Ως µοναχογιός της Κάρολαϊν Κένεντι, συγγραφέως, δικηγόρου και διπλωµάτη, και του Αµερικανού καλλιτέχνη Εντουιν Σλόσµπεργκ, µεγάλωσε στη Νέα Υόρκη µε τις δύο µεγαλύτερες αδελφές του, Ρόουζ και Τατιάνα. Αν διαθέτει τα προσόντα να είναι πολιτικός αναλυτής; Ως απόφοιτος των κορυφαίων Πανεπιστηµίων Γέιλ και Χάρβαρντ, έχει µάθει να εργάζεται σκληρά.

Γιαγιά του ήταν η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση, ενώ η αδελφή του, Τατιάνα, έχει γράψει για την κλιµατική αλλαγή στους «New York Times». Να θυµηθούµε το περιοδικό «George» που είχε εκδώσει στη δεκαετία του 1990, σαν ένα εναλλακτικό «Vanity Fair», ο θείος του, Τζον Φ. Κένεντι Τζούνιορ; Για τον Τζακ Σλόσµπεργκ η προεδρική κούρσα θυµίζει πόλεµο. ∆εν δίστασε να ανεβάσει σειρά από βίντεο που χλεύαζαν τον ξάδελφό του, Ρόµπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία ως ανεξάρτητος, υποστηρίζοντας ότι «µας λέει ψέµατα».

∆εν κρύβεται πίσω από τις λέξεις. «Αν πρόκειται να ζητήσεις από τους ανθρώπους να σκεφτούν κάτι σοβαρό, πρέπει να το κάνεις διασκεδαστικό. Αυτό κάνουν οι µεγάλοι ηγέτες. ∆εν µπορείς απλώς να υπενθυµίζεις στους ανθρώπους πόσο άσχηµα είναι τα πράγµατα. Πρέπει να φέρεις θετική ενέργεια στα πράγµατα που θεωρείς σηµαντικά. Αυτή είναι η µόνη στρατηγική που έχω», επαναλαµβάνει κάθε τόσο. Βοηθάει σίγουρα και η εµφάνιση του «αγνώστου» της δυναστείας των Κένεντι. Μόλις δηµοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες του στο γραφείο της «Vogue», οι φαν του άρχισαν να γράφουν ενθουσιώδη σχόλια. «Θα διακινδύνευα την κατάρα των Κένεντι γι’ αυτόν», είπε µία κοπέλα. «∆ώστε του το εξώφυλλο την επόµενη φορά», σχολίασε χαρακτηριστικά ακόλουθός του. «Θα γίνω η Μέριλίν του», αλλά και «θα γίνω η Τζάκι του τώρα αµέσως», είναι µόνο ορισµένες από τις φράσεις που συνοδεύουν κάθε καινούργια του ανάρτηση. 

Λατρεύει τα θαλάσσια σπορ και κάποιοι πιστεύουν πως έχει τις δικές του πολιτικές φιλοδοξίες

tzak-slosmperkg2
tzak-slosmperkg

Τζακ Σλόσµπεργκ: Η προσωπική του ζωή

Μέχρι τώρα δεν έχει µιλήσει ανοιχτά για την προσωπική του ζωή. Ξέρουµε µόνο ότι αγαπάει τα θαλάσσια σπορ και το µπαλέτο και ότι έχει πάντα φρέσκα λουλούδια στο σπίτι του. Οσοι τον έχουν γνωρίσει από κοντά λένε πως είναι ανοιχτός, κοινωνικός, γοητευτικός, πως θυµίζει τον JFK Jr. Εχει κάνει οντισιόν για να γίνει ηθοποιός. Σε συνέντευξή του δήλωσε πως άρχισε να γράφει βιβλίο, αν και δεν έχει βρει -ακόµα- εκδότη: «Το βιβλίο µου αφορά το πώς βλέπω τον κόσµο». Μέχρι τότε θα τον δείτε να χορεύει χωρίς µπλούζα σε βίντεο µε το «Ticket to Ride» των Beatles στο σάουντρακ. Να επιτίθεται στον Ρόµπερτ Κένεντι Τζούνιορ. Να µιµείται τις φωνές «στερεοτυπικών» ανδρών. ∆εν είναι τυχαίο πως πολλοί πιστεύουν (ή ελπίζουν) ότι έχει τις δικές του πολιτικές φιλοδοξίες. Αλλωστε και η µητέρα του ασχολείται µε την πολιτική.

Σε άλλο βίντεο αναρωτιέται «γιατί παίζει µε τη φωτιά». Το συµπέρασµά του; Γιατί είναι ένας... Κένεντι. Αν δεν ήταν Κένεντι, και τολµούσε να γυρίσει τέτοια βίντεο, ουδείς, ούτε στο State Department ούτε στα ΜΜΕ, θα χαιρόταν. Αλλά κανείς δεν παραπονιέται. ∆ιαθέτει εξάλλου και χιούµορ και ταλέντο και ευφυΐα. Απολαµβάνει την προσοχή όπως και ο θείος Τζον, προτού παντρευτεί την Κάρολαϊν Μπεσέτ-Κένεντι και γίνουν αγαπηµένοι στόχοι των παπαράτσι. «Τα βίντεο έχουν τεράστια επιτυχία», τονίζει. «Κατάφερα να προσεγγίσω ένα νεανικό κοινό. Νοµίζω ότι όλοι ψάχνουν για λίγη ελαφρότητα, για χιούµορ. Αν είναι όλα τόσο σοβαρά όλη την ώρα, οι άνθρωποι µπερδεύονται περισσότερο. ∆εν µπορώ να τραγουδήσω και δεν µπορώ να χορέψω, αλλά µπορώ να χρησιµοποιήσω τα εργαλεία που διαθέτω για να περάσω µηνύµατα».


*Δημοσιεύτηκε στην «Κυριακάτικη Απογευματινή»