Η µόνιµη κουβέντα των τελευταίων εβδοµάδων στον χώρο της αθηναϊκής νύχτας αφορά το φιλικό ή όχι και τόσο φιλικό «διαζύγιο» του Κώστα Μπερτάκη µε τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Ένα διαζύγιο για πολλούς προδιαγεγραµµένο εδώ και µήνες, αφού ο δηµοφιλής ερµηνευτής φέρεται να έχει άλλα πράγµατα στον νου του για την επαγγελµατική του διαδροµή και, από τη στιγµή που το νέο «Teatro»... κόλλησε, φέρεται να είχε αρχίσει να «ψάχνεται».

Βασικά, αναζητά έναν νέο χώρο, που θα χτιστεί µε βάση αυτό που έχει στο µυαλό του να κάνει, λένε δικοί του άνθρωποι, γι’ αυτό και, παρά τα όσα ακούγονται, δεν έχει υπογράψει ακόµη µε κάποιον επιχειρηµατία. Επί της ουσίας, αναζητά το δικό του «σπίτι», όπου θα µπορέσει να δηµιουργήσει διάφορα πράγµατα, κάνοντας ένα δεύτερο βήµα (αν όχι άλµα) στην καριέρα του. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός, που έχει στενή συνεργασία µε την Panik και τον Γιώργο Αρσενάκο, πιστεύει ότι µπορεί, υπό προϋποθέσεις, να δηµιουργήσει έναν τέτοιον χώρο, που θα αποτελέσει σηµείο αναφοράς για τη νυχτερινή Αθήνα. Αυτός ήταν, όπως λέγεται, και ο βασικός λόγος που αποφάσισε να δώσει τέλος στην πολύχρονη συνεργασία του µε τον Κώστα Μπερτάκη.

Επειδή τα νέα της νύχτας κυκλοφορούν µε µεγαλύτερες ταχύτητες από αυτά της ηµέρας, οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι ήδη τον Αργυρό τον έχει προσεγγίσει ο επιχειρηµατίας Γιάννης Μωράκης, που νοίκιασε για 10 χρόνια το «Κέντρο Αθηνών» από τον Γιάννη Τσακουµάκο - µε τη βοήθεια του ∆ήµου Στασινόπουλου, όπως ακούστηκε, αλλά διαψεύστηκε, ο οποίος, σύµφωνα µε τα όσα ακούγονται και γράφονται, έχει ήδη κλείσει τον Σάκη Ρουβά για το «Cabaret». Έχοντας και την Άννα Βίσση, που έκανε τροµερή σεζόν, εάν ο Μωράκης «κλειδώσει» τον Αργυρό, γίνεται αυτόµατα πολύ σοβαρός παίκτης στο αθηναϊκό nightlife, µε δεδοµένο ότι µετέχει και σε άλλα επιχειρηµατικά σχήµατα που δραστηριοποιούνται στη νυχτερινή Αθήνα.

Το πρόβληµα είναι ότι ο Αργυρός δεν δείχνει να... πεθαίνει για το «Κέντρο Αθηνών», όπως δεν ενθουσιάζεται και για το αχανές «Fever» του Θανάση Παπαγεωργίου, ο οποίος του τάζει «γην και ύδωρ» για να αποσπάσει την υπογραφή του.

Προς το παρόν, εξετάζει όλες τις προτάσεις, αλλά κύριο µέληµά του αυτή την περίοδο είναι οι συναυλίες του, και ειδικά αυτή στο «Royal Albert Hall» του Λονδίνου, έναν εµβληµατικό χώρο, τον ερχόµενο Σεπτέµβριο, που ήδη είναι sold out. Μιλάµε για ακόµα µία µεγάλη επιτυχία του νεαρού Ελληνα καλλιτέχνη, που έρχεται να προστεθεί στην περσινή, ανεπανάληπτη περιοδεία που πραγµατοποίησε στην Αµερική.

Ο «Μαζώ» και ο Νίκος

Παρότι αρχικά ακούστηκε ότι ο Αργυρός έδωσε τα χέρια µε τον Κώστα Ματσίκα του «Εναστρον», ώστε να συµπράξει µε τις Μέλιsses, ο ίδιος ο επιχειρηµατίας το διαψεύδει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, αφού, όπως ακούγεται, έχει πάρει το «OK» της Ελένης Φουρέιρα για την ερχόµενη σεζόν. Πάντως, όσοι γνωρίζουν το σχετικό παρασκήνιο δεν αποκλείουν να δούµε τελικά τον Αργυρό να εµφανίζεται παρέα µε τις Μέλιsses, σχήµα που θα «έσπαγε» τα ταµεία, δεδοµένης της δυναµικής και των δύο.

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Μπερτάκης φέρεται να απέσπασε το «ναι» του Γιώργου Μαζωνάκη, που θα συµπράξει αρχές φθινοπώρου στο «Fantasia» µε τη Λένα Ζευγαρά και µετά θα ανηφορίσουν για Θεσσαλονίκη. Η µεταγραφή του δηµοφιλούς καλλιτέχνη, κατά κοινή παραδοχή, αποτελεί ένα από τα µεγάλα στοιχήµατα για τον γνωστό επιχειρηµατία νυχτερινών κέντρων. Και ο ίδιος το αντιµετωπίζει ως τέτοιο, γνωρίζοντας, προφανώς, ότι η «επιστροφή» του «Μαζώ» µόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.

Ο Μπερτάκης, όµως, έχει τον πιο δηµοφιλή και εµπορικό αυτήν τη στιγµή λαϊκό τραγουδιστή, ο οποίος διάγει µια... τρελή σεζόν, την οποία δεν έχει ξαναζήσει. Πρόκειται για τον Νίκο Οικονοµόπουλο, που ευτύχησε να πει το περασµένο φθινόπωρο το «Εκπτωτος άγγελος» και έσπασε τα ταµεία τόσο στο «Fantasia» όσο και στη sold out περιοδεία του ανά την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, γεµίζοντας το ένα στάδιο µετά το άλλο.

Στις αρχές Σεπτεµβρίου και ενόψει της ∆ΕΘ ο Οικονοµόπουλος θα ξεκινήσει εµφανίσεις στην «Πύλη Αξιού» της Θεσσαλονίκης, την οποία «τρέχει», µαζί µε τον επιχειρηµατία Θοδωρή Ποζίδη, ο Κώστας Μπερτάκης. Ακολούθως, ο δηµοφιλής τραγουδιστής θα επιστρέψει στην έδρα του, και συγκεκριµένα στο «Fantasia», πιάνοντας το νήµα από την περσινή, άκρως επιτυχηµένη σεζόν.

Το comeback

Κατά ποινή παραδοχή, το σχήµα του χειµώνα αναµένεται στο «NOX» των Ηλία Μαροσούλη - Αγγελου Κοταρίδη, µε τον Αντώνη Ρέµο να υποδέχεται στην «έδρα» του τη Δέσποινα Βανδή. Επειτα από µια άκρως επιτυχηµένη σεζόν, που θύµιζε τις παλιές, καλές εποχές των µπουζουκιών, µε το «NOX» να αναγκάζεται να δώσει και µια τρίτη ηµέρα, προκειµένου να ικανοποιηθούν τα αιτήµατα των θαµώνων του Ρέµου, ήδη, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, κάνουν λόγο για το σχήµα της χρονιάς και για τον «πόλεµο» που θα γίνεται για τα πρώτα τραπέζια, ενώ θα πρέπει να θεωρούνται σίγουρα τα τριήµερα µετά τις πρώτες εβδοµάδες λειτουργίας.

Η αλήθεια είναι -και αυτό το παραδέχονται ακόµα και οι άσπονδοι φίλοι και ανταγωνιστές του Ρέµου- ότι ο τελευταίος βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του, η οποία συνδυάζεται µε τον σπουδαίο για τα δεδοµένα των µπουζουκιών χώρο του «NOX». Εκεί η δουλειά που έχει γίνει από τον πολύπειρο επιχειρηµατία Ηλία Μαροσούλη και τον γαµπρό του, Αγγελο Κοτταρίδη, θα διδασκόταν, αν υπήρχε πανεπιστηµιακή έδρα που ασχολείτο µε τα δρώµενα της νυχτερινής Αθήνας. Με την ευκαιρία, να σηµειωθεί ότι ο Ρέµος, που ολοκληρώνει ένα σπουδαίο tour εντός και εκτός Ελλάδας, αποφάσισε να µην ανηφορίσει τον φετινό χειµώνα στην αγαπηµένη του Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, σε νέο χώρο, µε την επωνυµία «Τheama Athens live stage», έρχεται στην Αθήνα η Πάολα. Πρόκειται για το παλιό «Palais Royale» στο Μαρούσι, το οποίο ανακαινίστηκε για να φιλοξενήσει τη δηµοφιλή τραγουδίστρια, η οποία φέτος θα συνεργαστεί µε τον Νίνο.

Η Νατάσα Θεοδωρίδου θα πρέπει να θεωρείται δεδοµένη στην «Ακτή Πειραιώς», µε Κακοσαίο ή χωρίς, αφού απέδειξε επί δύο σεζόν ότι είναι µακράν η καλύτερη λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της, σε ένα πρόγραµµα που αρχίζει νωρίς και τελειώνει νωρίς.

Η «Απόλυτη» παραμένει στο «ξενοδοχείο» της

Η Άννα Βίσση επιστρέφει, λογικά, στο «Hotel Ermou», µετά το sold out του περσινού χειµώνα, ενώ ο Γιώργος Σαµπάνης αναζητάει παρτενέρ για τον «Βοτανικό» και οι Φέρρης - Απέργης µάλλον θα συµπράξουν ύστερα από ένα διάλειµµα πάλι στο «Ποσειδώνιο», αφού πάνε εξαιρετικά.

Με την ευκαιρία, να σηµειώσουµε ότι στη νυχτερινή Αθήνα συζητείται εντόνως ένα σχήµα που αφορά το «Ποσειδώνιο» και συνδέεται µε τη συνύπαρξη του Λευτέρη Πανταζή µε την έκπληξη του περσινού χειµώνα, Κατερίνα Λιόλιου. Κάποιοι άλλοι θέλουν τον πολύπειρο τραγουδιστή να ανεβαίνει στην πίστα του ιστορικού νυχτερινού κέντρου µε τον Γιώργο Μαζωνάκη, υποστηρίζοντας ότι η συνεργασία του τελευταίου µε τον Κώστα Μπερτάκη έχει περιορισµένο χρόνο. Πάντως, στην αρχή της σεζόν ο «ΛεΠα» θα επιστρέψει µε την Έλλη Κοκκίνου στο «Romeo», πριν ανηφορίσει για κάποιες περιορισµένες εµφανίσεις στο «Barbarella» της Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, ο Νίκος Βέρτης θα αποκτήσει «ταίρι» στο «YTON» της οικογένειας Γιγουρτάκη, αφού µαζί του από τον Οκτώβριο θα έχει τη Josephine. Η δύσκολη περσινή χρονιά φαίνεται ότι στάθηκε αφορµή να αλλάξει ρότα ο δηµοφιλής τραγουδιστής, που µέχρι πρότινος δεν ήθελε να ακούσει για συµπόρευσή του µε κάποιον (ή κάποια) συνάδελφό του στη σκηνή του «YTON».

Τέλος, στην ίδια λογική των τελευταίων χρόνων αναµένεται να πορευτεί ο Πάνος Κιάµος, που έχει ένα δικό του κοινό, ενώ πολύ καλά πάει και ο Πέτρος Ιακωβίδης µε τη Ρία Ελληνίδου στο «Vogue» των Μπερτάκη - Γκουγκούση. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το σχήµα υπό τον Σταµάτη Γονίδη στο «Vegas», ενώ, όπως όλα δείχνουν, επιστρέφει στο «North» του Νίκου Σπυρίδωνα ο Θέµης Αδαµαντίδης. Πάντως, πολλά έχουν να γίνουν ακόµη µέχρι να ολοκληρωθούν τα σχήµατα της νέας σεζόν, η οποία αναµένεται, λόγω µεταγραφών, να είναι η πιο απρόβλεπτη των τελευταίων ετών.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά»