Τα νέα από τη «βασίλισσα του Ιονίου» έρχονται απανωτά και αφορούν διεθνούς βεληνεκούς jet setters - συγχρόνως και royals. Αρχικά, η πυξίδα «δείχνει» την έπαυλη του Τζέιµς Μπλαντ, του διάσηµου Βρετανού τραγουδιστή, που πωλείται για 3,7 εκατ. εγγλέζικες λίρες, κάτι που µας εξέπληξε, καθώς µόλις το 2021 την είχε αγοράσει. Η αγοραπωλησία σε «φιλέτο» του νησιού των Φαιάκων, στην Κασσιόπη, κοντά στο «παλάτι» των Ρότσιλντ, είχε πραγµατοποιηθεί κάτω από άκρα µυστικότητα, µε τον ίδιο και τη «γαλαζοαίµατη» σύζυγό του να πηγαινοέρχονται ινκόγκνιτο µε το λίαρ τζετ τους στο νησί.

kerkyra_jet_set_secret_15_8_2024__1_
Εσωτερικό της έπαυλης της Σοφία Γουέσλεϊ και του Τζέιμς Μπλαντ


Ο σύζυγος της εγγονής του δούκα του Ουέλινγκτον, Σοφία Γουέσλεϊ, είχε επηρεαστεί από εκείνη, που άκουγε τόσο από τον διάδοχο Ουίλιαµ όσο και από άλλους συγγενείς σε Μπάκιγχαµ και Κένσινγκτον για τις κορφιάτικες οµορφιές και, έτσι, προέβησαν στην αγορά του ακινήτου. Βέβαια, οι απόπειρες του ζευγαριού να πουλήσουν το υπερπολυτελές οίκηµα στην τεράστια έκταση, απ’ ό,τι µαθαίνουµε, έως τώρα έχουν αποβεί άκαρπες. Το ποσό που ζητούν είναι τεράστιο. ∆εν είναι ωστόσο απίθανο, πληροφορούµαστε, προσεχώς να επανέλθουν στην Κέρκυρα. Για διακοπές επί του παρόντος (προφανώς). Με τον Μπλαντ να τραγουδάει -κλασικά- το επικό του hit «You are beautiful».

kerkyra_jet_set_secret_15_8_2024
Η έπαυλη των «γαλαζοαίματων» στην Κέρκυρα, τη βασίλισσα του Ιονίου, που πωλείται για 3,7 εκατ. λίρες


Παραµένουµε στην Κασσιόπη και στο «παλάτι» των Ρότσιλντ, τις Συκιές. Η ιστορία του, που ξεκίνησε το 1969 από τον Πάτρικ Λι Φέρµορ και την Καρδαµύλη και υλοποιήθηκε σε σχέδια του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, είναι από µόνη της θέµα. Αλλά το ζήτηµα είναι πως εφεξής οι Ρότσιλντ πονοκεφαλιάζουν. Σοβαρά. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι το Kassiopi Project άµεσα θα πάρει -επιτέλους- σάρκα και οστά.

kerkyra_jet_set_secret_15_8_2024__2_
Τα γλυπτά στο παλάτι των Ρότσιλντ φαίνονται μέχρι την Αλβανία


Αντίρρηση

O µεγιστάνας 54χρονος βαρόνος Νατ Ρότσιλντ, κληρονόµος του «παλατιού» της δυναστείας (σηµειωτέον, ο πατέρας του, Τζέικοµπ, έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο), είχε εκφράσει ανοικτά την αντίρρησή του, καθώς µε την υλοποίηση του Kassiopi Project θα... έχανε την ησυχία του. Που την είχε πληρώσει για εκατοµµύρια. Τον χώρο του πρώτου έργου ιδιωτικοποίησης του ΤΑΙΠΕ∆ -αφορά στην πώληση έκτασης 495 στρεµµάτων- επισκέφθηκε τον Ιούλιο του 2020 και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πέρασε από «σαράντα κύµατα» από το 2012 που προαναγγέλθηκε, αλλά η πρόσφατη πώλησή του -ο προϋπολογισµός για το πρότζεκτ ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ - ολοκληρώθηκε: Πέρασε στα χέρια του Ελληνοαµερικανού επενδυτή Τζον Κάλαµος (Calamos Investments) έναντι 32 εκατ. ευρώ.

kerkyra_jet_set_secret_15_8_2024__3_
O 54χρονος μεγιστάνας, βαρόνος Νατ Ρότσιλντ με τη σύζυγό του


Ο µεγαλοεπιχειρηµατίας απέκτησε το ακίνητο που είχε περάσει στην ιδιοκτησία της NCH Capital από το ΤΑΙΠΕ∆. Στόχος, η δηµιουργία υπερπολυτελούς τουριστικού ξενοδοχειακού συγκροτήµατος-«χωριού» – δυνητικά πόλου έλξης επισκεπτών υψηλού εισοδηµατικού προφίλ για την ισχυροποίηση της θέσης της Κέρκυρας στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Σύµφωνα µε το επενδυτικό πλάνο, προβλέπεται η δηµιουργία 5άστερου ξενοδοχείου, περισσότερων από 40 παραθεριστικών κατοικιών προς πώληση και µαρίνας µε 60 θέσεις ελλιµενισµού τουριστικών σκαφών. Και το χειρότερο είναι πως ο φίλος του Ρότσιλντ, ο Μπλαντ -τα ντοκουµέντα θέλουν τους θρυλικούς τραπεζίτες να χρηµατοδοτούν την αντεπίθεση των Αγγλων του Ουέλινγκτον, συµβάλλοντας στη συντριβή του Ναπολέοντα στο Βατερλώ, αλλάζοντας έτσι καθοριστικά την Ιστορία, µε τις οικογένειες να εξακολουθούν να διατηρούν φιλία µέχρι σήµερα- δεν θα είναι πια εκεί, για να τον στηρίξει… Ή, δεδοµένου ότι η έπαυλή των Μπλαντ - Γουέσλεϊ δεν φαίνεται να πουλιέται άµεσα, θα εξακολουθήσει;

Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών