«Ποιος παντρεύεται; Με κάλεσαν εµένα στον γάµο; ∆εν ξέρω. Γιατί είναι είδηση ότι παντρεύοµαι; ∆εν µπορώ να το καταλάβω», είχε πει για να αποσυντονίσει καιρό πριν τους δηµοσιογράφους. Τι κάνεις όταν η ζωή σου µοιάζει µε παραµύθι και διεκδικείς το χάπι εντ; Σήµερα γάµος γίνεται... Ο Γιάννης Αντετοκούνµπο επέλεξε την Ελλάδα για να παντρευτεί την αγαπηµένη του Μαράια Ριντλσπρίγκερ, µαζί µε τα παιδιά τους και τους φίλους της οικογένειας, που ταξίδεψαν από όλο τον κόσµο για το τριήµερο γλέντι στο «Costa Navarino».

Ακόµη κι αν θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να κρατήσει µυστικό τον γάµο, οι φωτογραφίες µε τα αδέρφια του από το κινηµατογραφικό bachelor στη Μύκονο, αλλά και το πάρτι για το bachelorette της συζύγου του στη Μύκονο (στο οποίο φορούσε λευκό φόρεµα και πέπλο), συνέβαλαν σε ένα τρέιλερ της λαµπερής γιορτής σε εξέλιξη. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραµµές έχουν ακουστεί τα ονόµατα του Λεµπρόν Τζέιµς και της Σερένα Ουίλιαµς, των αθλητών από την οµάδα των Μιλγουόκι Μπακς, του πρόεδρου της οµάδας Πίτερ Φέιγκιν, συµπαικτών του από την Εθνική Ελλάδας, αλλά και αθλητών που έχουν συνυπάρξει µε τα αδέλφια Αντετοκούνµπο στα πρώτα χρόνια στον Φιλαθλητικό, ανάµεσα στους 200 καλεσµένους. Γνωρίζουµε ότι πρόσκληση έλαβε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης µε τη σύζυγό του, ενώ για τον Κιλιάν Εµπαπέ µάθαµε ότι δεν θα µπορέσει να ταξιδέψει στη χώρα µας λόγω επαγγελµατικών υποχρεώσεων.

Οι σουίτες του «W»

Είναι σαν να παίζουµε το παιχνίδι µε τις 10 ερωτήσεις. Οι καλεσµένοι έφτασαν µε ιδιωτικές πτήσεις στο αεροδρόµιο της Καλαµάτας, έχοντας στη διάθεσή τους και την υπηρεσία µεταφοράς µέσω ελικοπτέρου του resort, έχουν κλείσει τις σουίτες του ξενοδοχείου «W», ενώ ορισµένοι VIP έχουν κλείσει ακόµη και µπάτλερ. Ηδη από την Παρασκευή ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εντυπωσιακό γάµο στην Πύλο. Τρεις ηµέρες, µε αντίστοιχα κόνσεπτ. Λέγεται µάλιστα ότι οι µελλόνυµφοι πέρασαν πέντε ηµέρες στο ξενοδοχείο δοκιµάζοντας περισσότερα από 200 πιάτα για να επιλέξουν τα ιδανικά για το γαµήλιο δείπνο και τα πάρτι.

Αν ισχύει ότι το dress code ήταν αυστηρά λευκό για την πρώτη µέρα, τότε ξέρουµε ότι και οι εικόνες θα είναι καλοσκηνοθετηµένες στο white party υποδοχής στο µπαρ «Between», για τις αναµνήσεις και το φωτογραφικό άλµπουµ. Οι 200 καλεσµένοι ευχήθηκαν στο ευτυχισµένο ζευγάρι πρώτα σε λευκή συµφωνία. Χθες έγινε η νιγηριανή τελετή µε παραδοσιακές ενδυµασίες, για να τιµήσει ο Γιάννης Αντετοκούνµπο τη χώρα καταγωγής του, όπως µόνο εκείνος ξέρει να κάνει. Και σήµερα ο απόλυτος σούπερσταρ του µπάσκετ θα ανταλλάξει όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης µε τη σύντροφο της ζωής του και µητέρα των τριών παιδιών τους, Μαράια. Επίσηµη τελετή που πραγµατοποιείται µε δρακόντεια µέτρα ασφαλείας γιατί δεν προσφέρονται όλα σε αυτή τη ζωή για λάιβ αναµετάδοση, εκτός µόνο αν οι πρωταγωνιστές το επιθυµούν.

Πρόκειται για ένα µυθιστορηµατικό λαβ στόρι, από αυτά που θέλουµε να διαβάζουµε µε κλειστά µάτια και ανοιχτή καρδιά. Οταν ο Γιάννης γνώρισε τη Μαράια... Αθλήτρια κι εκείνη, καθώς όταν βρισκόταν στο κολέγιο υπήρξε παίκτρια του βόλεϊ στην οµάδα «Rice Owls». Θα πρέπει να γυρίσουµε τον χρόνο πίσω 10 χρόνια πριν. Και να κλάψουµε µαζί τους από χαρά όταν απέκτησαν τον Λίαµ, τον Μάβερικ και πιο πρόσφατα την Εύα και η οικογένειά τους µεγάλωσε. Γιατί επέλεξαν το «Costa Navarino»; O «εθνικός» µας «ήρωας» επιστρέφει συχνά στο µέρος που αγαπάει για τις διακοπές του, απολαµβάνει την παραλία, τα εστιατόρια, τα θαλάσσια σπορ, ενώ ήδη από το 2018 είναι ιδιοκτήτης δύο «Costa Navarino Residences».

Σε διπλή τελετή

Οταν η οικογένειά του δεν είχε τίποτα, είχε µάθει να επιβιώνει στον δρόµο. Και σήµερα; Ως πατέρας, σύζυγος, παίκτης, επιχειρηµατίας, πρότυπο, διανύει την καλύτερη φάση της ζωής του. Αφήνει για λίγο τα αθλητικά ρούχα και τη στολή του Greek Freak, τα κύπελλα, τις προπονήσεις και φοράει το κοστούµι του γαµπρού.

Ο Γιώργος Παπαδόγαµβρος τον έχει ντύσει σε ορισµένες από τις σηµαντικότερες στιγµές της καριέρας του. Ενας διάσηµος µπασκετµπολίστας, που είναι ορθόδοξος και η αγαπηµένη του καθολική, θα ενωθούν σε µια διπλή τελετή, στην παραλία του ξενοδοχείου «W» στο «Costa Navarino». Και πώς κρατάς έναν γάµο µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας;

Οι καλεσµένοι απαγορεύεται να έχουν κινητά τηλέφωνα ή να συνοδεύονται από παιδιά. Για αναµνηστικές φωτογραφίες από το event και µε το ζεύγος των «νεονύµφων» θα υπάρχουν φωτογράφοι που έχουν επιλέξει ο Γιάννης και η Μαράια. Ας πιούµε λοιπόν στην υγειά των νεόνυµφων µε το πρώτο κρασί-αποτέλεσµα της σύµπραξής του, µέσω της εταιρείας επενδύσεων Ante Inc., µε τα Ελληνικά Οινοποιεία, µια ροζέ ετικέτα που φέρει το όνοµα της Μαράια Ριντλσπρίγκερ. Να ζήσουν ευτυχισµένοι...

Δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη Απογευματινή