Η καριέρα του Αντώνη Βαρδή ξεκίνησε τη δεκαετία του '60 με το συγκρότημα "Vikings", ενώ στη δεκαετία του '70 ακολούθησε σόλο καριέρα, καθιερώνοντάς τον ως έναν από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της εποχής. Ο Αντώνης Βαρδής συνεργάστηκε με κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες.

Αντώνης Βαρδής


Αντώνης Βαρδής: Η καριέρα και τα εμβληματικά τραγούδια

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Αντώνης Βαρδής δημιούργησε αμέτρητες επιτυχίες που έγιναν ανεπανάληπτες επιτυχίες στην ελληνική μουσική σκηνή. Στα τέλη της δεκαετίας του '70, άρχισε να γράφει τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες, όπως η Χάρις Αλεξίου, η Άννα Βίσση, και ο Γιάννης Πάριος. Τα τραγούδια του συνδύαζαν έντονα συναισθηματικά στοιχεία με λαϊκές μελωδίες, γεγονός που τα έκανε διαχρονικά και αγαπητά στο κοινό.

Αντώνης Βαρδής


Αντώνης Βαρδής: Η προσωπική ζωή και τα προβλήματα υγείας

Η προσωπική ζωή του Αντώνη Βαρδή ήταν γεμάτη προκλήσεις. Είχε παντρευτεί τρεις φορές και απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιάννη Βαρδή και την Καλλιστώ. Ο Γιάννης ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και έγινε επίσης τραγουδιστής και συνθέτης.

Το 2013 ο Αντώνης Βαρδής διαγνώστηκε με καρκινικό όγκο στο κεφάλι και ξεκίνησε αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή. Παρά τις θεραπείες που ακολούθησε, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία, μετά την οποία υπήρξαν ενδείξεις βελτίωσης της υγείας του.

Αντώνης Βαρδής

Παρ' όλα αυτά η υγεία του γρήγορα επιδεινώθηκε καθώς η δεξιά πλευρά του παρέλυσε και δεν ήταν σε θέση να περπατήσει, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε προβλήματα με τον οισοφάγο του. Έπειτα ακολούθησε ειδικές θεραπείες και νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του και άτομα από το στενό του περιβάλλον. Απεβίωσε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2014 σε ηλικία 66 ετών στο Νοσοκομείο Υγεία.