Ο Γιώργος Βογιατζής ήταν καλεσμένος στο «Στούντιο 4» και μίλησε για τους γάμους και τα παιδιά του.

«Εγώ τη μεγάλωσα, γιατί όταν χώρισα με την πρώτη μου γυναίκα -επειδή ήταν λίγο παλαβή-, ο δικαστής έδωσε την κόρη σ' εμένα. Στα 11. Δεν δίνουν ποτέ στον πατέρα. Ο γιος μου, ο Γουίλιαμ, μετακόμισε στην Ελλάδα. Μεγάλωσε στο Βέλγιο. Τον έβλεπα Πάσχα, Χριστούγεννα και καλοκαίρι μόνο γιατί πήγαινε εκεί σχολείο. Ένα διάστημα τους έπεισα να έρθουν στη Ρώμη, νοίκιασαν κοντά μου ένα σπίτι εκεί και τον έβλεπα πιο συχνά. Δεν μιλάει ελληνικά», είπε χαμογελώντας  και πρόσθεσε ο Γιώργος Βογιατζής: «Ήθελε να πάρει ΑΦΜ εδώ για να έχει κάτι από Ελλάδα. Μιλάμε γαλλικά και ιταλικά».


«Ως πιτσιρικάς είχα μπει στα κρυφά να δω ένα γύρισμα της Βουγιουκλάκη στο Σύνταγμα και ήταν ένας κύριος που μιλούσε εγγλέζικα και δεν τον καταλάβαιναν, οπότε προθυμοποιήθηκα εγώ που ήξερα για να τον εξυπηρετήσω. Όταν του είπα ότι είμαι ηθοποιός, λέει “Γιατί δεν έρχεστε να δείτε τον Κακογιάννη που κάνει τον Ζορμπά;”. Πήγα αμέσως εκεί, μου άνοιξε η αδερφή του, με… έβρισε κι έφυγα! Μια μέρα βάδιζα με μία κοπέλα στη Βασιλίσσης Σοφίας και βλέπω “20th Century Fox, Zorba the Greek”.

Για να κάνω φιγούρα στο κορίτσι λέω “Κάτσε να πάω να χαιρετήσω τον Κακογιάννη” – δεν τον ήξερα! Πήγα μέσα, βγαίνει αυτός ο κύριος που είχα γνωρίσει, μου λέει “Τώρα ήρθες; Φεύγουμε για Κρήτη”. Και όπως πάω να φύγω, βγαίνει ο Κακογιάννης με τον διευθυντή φωτογραφίας, ρωτάει ποιος είμαι και βρίζει. Λέει “Τώρα μου τον έφερες; Δεν σου είχα πει πως τον ήθελα;”.

Έπαθα πλάκα, τα είχα χαμένα. Κάναμε το δοκιμαστικό και δεν ήμουν 18 ετών, έπρεπε να υπογράψει η μάνα μου. Τους λέω “Έχετε άλλο ηθοποιό” και μου λένε “Δεν πειράζει, θα τον πληρώσουμε”. Καμία σχέση με εμένα, πολύ ωραίο παιδί, ο Άλκης Γιαννακάς. Παραήταν παίδαρος εκείνη την εποχή, είχε δίκιο ο Κακογιάννης», ανέφερε ο Γιώργος Βογιατζής.

Γιώργος Βογιατζής – "Με χτύπησε αυτοκίνητο και το έσκασα"


«Πήγα στη Γαλλία χωρίς να ξέρω κανέναν, μόνο τον μοντέρ του Ζορμπά. Δεν ήξερα τα πράγματα στη Γαλλία, ήθελα να φάω, έψαχνα εστιατόριο. Είδα τραπεζομάντιλα και λέω “ωπ”, φύγανε τα μισά λεφτά μου. Και όταν γύρισα σπίτι, με χτύπησε αυτοκίνητο. Κι αντί να κάνω ιστορία, το έσκασα γιατί δεν ήξερα!

Έμεινα 8 μέρες νηστικός. Ήρθε ο Φίνος και μου έφερε λεφτά από τη Ρένα Βλαχοπούλου. Στην αρχή στη σχολή με έβαλε ένα κομμάτι να πω και μου λέει “γύρνα όταν μάθεις καλά γαλλικά”. Λέω “μπορώ να παρακολουθώ μέχρι να μάθω γαλλικά;”. Όταν έπαιξα πρώτη φορά θεατρικό εκεί νόμιζα ότι ήξερα καλά τα γαλλικά. Αλλά εντάξει τα κατάφερα.

Δεν μου έδινε ρόλους βασικούς. Όταν αποφασίζω με έναν φίλο μου από την Αίγυπτο και πήρα ένα βιβλίο και τα κάναμε ένα μονόπρακτο. Και είχε τέτοια επιτυχία που οι σκηνοθέτες έδειχναν αυτό. Και τα πρώτα χρήματα τα έβγαλα από αυτό. Είχα τύχη, να λέμε και την αλήθεια.

Στην Ιταλία λέω “Η Ειρήνη Παππά πού να είναι τώρα;”. Την πήρα τηλέφωνο και της είπα “Ήρθα στη Ρώμη. Καμιά βοήθεια;”. Μου έδωσε τη βοήθεια ενός ατζέντη και ενός κάστινγκ. Η κάστινγκ μου λέει “είσαι νόστιμος; Έλα να δεις έναν σκηνοθέτη”. Πάω εκεί, δεν ήταν για ταινία, αλλά για διαφημιστικό που θα το έδειχναν Πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη. Από εκεί που δεν είχα μία, βρέθηκα στο καλύτερο ξενοδοχείο με ένα κάρο λεφτά», κατέληξε ο Γιώργος Βογιατζής.