Ο πατέρας του Nemo, του non binary νικητή της φετινής Eurovision, απαντά πρώτη φορά για το σκετς του Μάρκου Σεφερλή που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Όπως υποστηρίζει ο Markus Mettler, μιλώντας αποκλειστικά στο «Πρωινό» και τον δημοσιογράφο Θάνο Βάγιο, δεν είναι ο ρόλος του να εκπαιδεύσει ανθρώπους που δε μπορούν να εκπαιδευτούν.

Δείτε ακόμη - Τί σημαίνει να είσαι nonbinary - Γιατί είναι όρος - ''ομπρέλα''


Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις του Markus Mettler

Ποια είναι η ψυχολογία και η καθημερινότητα του Nemo μετά την συμμετοχή του στην Eurovision;

«Επικεντρωμένος σε αυτό που αγαπά, να περνάει καλά δημιουργώντας καλή μουσική».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nemo (@nemothings)



Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας πολύ ταλαντούχος και πραγματικά δημοφιλής κωμικός ο οποίος σατιρίζει το Nemo και τα non binary άτομα.

«Ως γονείς, δεν σχολιάζουμε τα θέματα που αφορούν το Nemo δημοσίως γιατί θέλουμε (στην οικογένεια) να υπάρχει ένας χώρος όπου ο καθένας θα μπορεί να είναι ο εαυτός του. Γιατί νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για το Nemo να έχει ένα χώρο που μπορεί να είναι ο εαυτός του και να έχει μια οικογένεια που τον αγαπά».

Υποθέτω ότι αυτό είναι κάτι που έχετε ήδη συζητήσει με το Nemo, σωστά;

«Ακριβώς! Ακριβώς, το συζήτησα με τη σύζυγό μου και μαζί το συζητήσαμε με το Nemo και πιστεύουμε ότι το καλύτερο είναι να μείνουν τα πράγματα ως έχουν».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nemo (@nemothings)


Γνωρίζετε αν υπάρχουν κι άλλα μηνύματα προς το Nemo από ανθρώπους που διακωμωδούν τα non binary άτομα;

«Φυσικά, αυτό συμβαίνει! Συχνά συμβαίνει από ανθρώπους που εκνευρίζονται ή δεν καταλαβαίνουν και έχουν έναν καθαρά δυαδικό τρόπο αντίληψης της ζωής. Αυτή είναι η ζωή! Είναι μία περίοδος μετάβασης και είμαι σίγουρος ότι θα συναντήσετε ανθρώπους που χαίρονται να κάνουν τέτοιου είδους σχόλια. Δε νομίζω ότι ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε κανέναν. Είναι μία πορεία και όλα θα βρουν το δρόμο τους. Πολλά πράγματα τα οποία σήμερα είναι απολύτως αποδεκτά πριν από 20 ή 50 ή 100 χρόνια πριν δεν ήταν! Ωστόσο δεν είναι ο ρόλος μας ή ο ρόλος του Nemo να εκπαιδεύσουμε ανθρώπους που δεν μπορούν να εκπαιδευτούν»

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: