Η πολυαναμενόμενη σειρά Άγιος Έρωτας έκανε avant premier, με πλήθος καλεσμένων από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο και τους πρωταγωνιστές της σειράς να δίνουν το «παρών» σε μια λαμπερή βραδιά, που διοργάνωσε ο Alpha, στην ταράτσα του Θεάτρου Λαμπέτη, όπου, προβλήθηκε και το πρώτο επεισόδιο.

Το parapolitika.gr και ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τσακίρης ήταν εκεί, είδαν την προβολή του επεισοδίου και μίλησαν μεταξύ άλλων με την πρωταγωνίστρια Δανάη Παππά.

Υποδύεσαι την Χλόη μια μαθήτρια Λυκείου στα 50s από εύπορη οικογένεια, η οποία είναι ατίθαση. Τι θα δούμε στο πρώτα επεισόδιο;

«H τηλεοπτική Χλόη στο Άγιο Έρωτα είναι μαθήτρια και λίγο ατίθαση παρόλο που είναι μαθημένη πολύ καθώς πρέπει, από τη μαμά της και το μπαμπά της πολύ, αλλά κάπως αρχίζει και κλωτσάει, αρχίζει και ανακαλύπτει κάποια πράγματα, τρελαίνεται. Τα συναισθήματά της γίνονται πολύ έντονα και κάπως προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να τα ισορροπήσει και βρίσκεται ένας πολύ καλός άνθρωπος. Ο παπάς, που δεν είναι όμως ένας συνηθισμένος παπάς.

Νωρίτερα θα δούμε ότι η Χλόη, είναι ερωτευμένη με έναν νεαρό από φτωχή οικογένεια, αλλά όταν η αδερφή της, τους πιάνει επ αυτοφώρω και το λέει στον πατέρα τους, εκείνος μαζί με τους ανθρώπους του, τον βρίσκουν και τον χτυπούν με τον πατέρα της να τον προειδοποιεί να μείνει μακριά από την κόρη του. Παράλληλα μετά ο πατέρας της προσπαθεί να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει με τον νεαρό και έχουν μια έντονη σκηνή, όπου πέφτει και χαστούκι».

Γιατί όμως η Χλόη αντί να πάει να δει τι συνέβη στον αγαπημένο της, επιλέγει να μιλήσει στον παπά, τον οποίο γνώρισε μόλις μια μέρα πριν, όταν ο ίδιος έφτασε στο χωριό που εξελίσσεται η ιστορία;

«Βασικά η Χλόη δεν ήξερε ότι ο αγαπημένος της, ηταν χτυπημένος, το μαθαίνει αργότερα. Οπότε όταν συνάντησε αυτόν τον άνθρωπο, τον Παπά,  είναι πχ με κάποιο τρόπο, πώς βλέπεις κάποιον στον δρόμο και τα βλέμματά σας σκαλώνουν. Αυτό. Και μετά κάπως το ψιλοσκέφτεσαι και λες... Τι ήταν αυτό. Κάτι νιώθεις, μια ενέργεια. Νομίζω, όπως το έχω σκεφτεί δηλαδή εγώ, ότι αυτό έπαθε με τον παπά. Όχι έρωτας κεραυνοβόλος, αλλά κάτι την τραβάει και νιώθει ότι είναι ο άνθρωπος που θα την καταλάβει και θα μπορεί να την βοηθήσει. Γιατί της λέει αν χρειαστείτε κάτι ελάτε σε εμένα».

Εσένα στην προσωπική σου ζωή, σου έχει συμβεί να έχει μια τέτοια σύνδεση με έναν άνθρωπο; Να τρέξεις να κουρνιάσεις στην αγκαλιά του και να του πεις κάτι;

«Μου έχει συμβεί παλιά, όταν ήμουν και εγώ μικρή, εκεί στην εφηβεία. Είχα νιώσει μια πολύ, πολύ, έντονη έλξη και μια πολύ έντονη σύνδεση, με έναν άνθρωπο, αλλά στο τέλος όμως αποδείχτηκε ότι αυτή η σύνδεση και αυτό το τράβηγμα ήταν πολύ τοξικό πρώτα από την μεριά του και μετά από εμένα την ίδια.

Στον Σασμό βλέπαμε ότι ήσουν ένα κορίτσι ανέμελο, που δεν λογάριαζε τους άλλους και τώρα στον «Άγιο Έρωτα», θα σε δούμε σε ένα διαφορετικό ρόλο. Πως ήταν αυτή η μετάβαση. Καταρχάς τώρα φοράς σχολική ποδιά και είσαι ένα κορίτσι από καλή οικογένεια, με αυστηρούς γονείς.

Ηταν για μένα μια μεγάλη πρόκληση για μένα και φαντάσου ήμουν Παρασκευή, κάναμε το τελευταίο γύρισμα Σασμού και Δευτέρα είχα να κάνω το screen test στο σετ (πρόβα στα φώτα). Το να αφήσω σε λίγα εικοσιτετράωρα πίσω τον ρόλο της Θεοδώρας και να υποδυθώ την Χλόη, ήταν δύσκολο όταν το σκέφτομαι. Όμως εκείνη την στιγμή που ήμουν κουρασμένη, είπα, δεν θα κάτσεις να σκεφτείς, να αναλύσεις, να γράψεις, γιατί δεν προλαβαίνεις τίποτα έτσι κι αλλιώς. Άσε το κείμενο να σε πάει και να δεις πώς αντιδράς και πώς επικοινωνείς με τους νέους συνεργάτες. Γιατί έχουν αλλάξει όλα. Άλλαξε ο σκηνοθέτης, η παραγωγή,  οι ηθοποιοί. Οπότε, με έβαλε όλο αυτό κατευθείαν σε μια κατάσταση Και πήγα σε ένα γύρισμα στο οποίο  δεν πέφτει καρφίτσα, είναι όλοι συγκεντρωμένοι και ξέρεις ένιωθες τα στομάχια, όλων δεμένα. Ειδικά σε αυτό το screen test, όλοι καταλάβαμε ότι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας».

Και συνέχισε: «Εγώ ειδικά που έβαλα και την ποδιά, λέω εδώ είμαστε , ώπα, σε βάζει σε μια συγκεκριμένη στάση σώματος, αλλάζει τα χέρια σου, την κορμοστασιά σου, το στήσιμο και μου αρέσει να το ψάχνω αυτό ανάλογα σε κάθε ρόλο».

Και επειδή η εποχή στην σειρά είναι διαφορετική αλλάζει και το παίξιμο και ο τρόπος που προσεγγίζεις τον ρόλο.

«Ακριβώς βγαίνει ο ρόλος διαφορετικός. Για παράδειγμα δεν θα μπορεί να πεις πεις ρε μάνα. Πρέπει να μιλήσεις πολύ διαφορετικά. Οπότε δεν μπορείς να κάνεις και πολύ εύκολα αυτοσχεδιασμό. Ειδικά στις αρχές που δεν έχεις στηθεί ακόμα η κατάσταση». 

Έχεις άγχος για το πως θα πάει σειρά; Θα δεις τα νούμερα τηλεθέασης; Ή δεν μπαίνεις σε αυτή την διαδικασία και είσαι πιο κουλ;

«Έχω πάρα πολύ άγχος. Και σήμερα που ερχόμουν εδώ πέρα είχα πάρα πολύ άγχος να έρθω. Έψαχνα να παρκάρω είχα φρικάρει και είχα ανατριχιάσει ολόκληρη. Και συνήθως όταν βλέπω τον εαυτό μου στην τηλεόραση, θέλω να είμαι μόνη μου και όχι με παρέα. Μου είναι πολύ άβολο να με βλέπουν οι άλλοι. Οπότε είναι όλο άβολο. Παρ’ολα αυτά έχω έναν μεγάλο ενθουσιασμό. Τα νούμερα τηλεθέασης δεν θα τα κοιτάξω. Με ενδιαφέρει πιο πολύ τι θα μου πουν οι δικοί μου άνθρωποι, που ξέρουν εμένα και ξέρουν πράγματα από την σειρά».


img_3058

 

Ποιος είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα ρωτήσεις πως του φάνηκε, για να νιώσεις καλά;

«Είναι λίγο δύσκολη ερώτηση. Είναι ένας πολύ συγκεκριμένος άνθρωπος. Αλλά δεν θέλω να το πω».

Είναι από το οικογενειακό σου περιβάλλον; Μήπως η μητέρα σου;

«Όχι η μαμά μου δεν είναι.. Ο πρώτος άνθρωπος που πηγαίνω και ρωτάω την γνώμη του, είναι η γιαγιά μου. Όμως δυστυχώς την έχασα πριν έξι μήνες οπότε τώρα δε ξέρω σε ποιον θα πάω».

Είναι η πρώτη δουλειά που δεν θα μπορέσει η γιαγιά σου να σε δει. Πως είναι αυτό το συναίσθημα;

«Πολύ περίεργο, όμως βέβαια την νιώθω μέσα μου. Και αν με βλέπει από πάνω σίγουρα θα μου δώσει ένα σημάδι».

Η δημοσιότητα και όλος αυτό που σου συμβαίνει, σε τρομάζει;

«Όχι έχω συνηθίσει σε αυτό, καθώς είμαι στο χώρο 8 χρόνια πια και πάντα το αντιμετώπιζα και το αντιμετωπίζω. Έχω μάθει πάντα να είμαι ο εαυτός μου. Όποτε από την στιγμή που δεν λέω ψέματα, δεν λέω κάτι για μένα που είναι περίεργο, ανήθικο, δεν με απασχολεί τίποτα. Όταν κάτι βγαίνει η αλήθεια πάντα φανερώνεται. Οπότε θέλει πάντα υπομονή και γερό στομάχι και θέλει ανθρώπους δίπλα σου που εμπιστεύεσαι και μπορούν να σε στηρίξουν. Γιατί είναι δύσκολο σε τέτοιες περιπτώσεις να σε στηρίξει ο άλλος. Οπότε αυτό κάνω τώρα. Κάπως οχυρώνομαι». 

Όλος αυτός ο χαμός που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με την προσωπική σου ζωή σε αγχώνει σε στεναχωρεί; 

«Καθόλου! Είμαι πολύ σίγουρη και ξέρω αρκετά πράγματα και ξέρω πολύ καλά τον εαυτό μου. Οπότε από εκεί και πέρα δεν με νοιάζει τίποτα». 

Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία; 

«Έχω κάνει πολύ λίγο, αλλά ασχολούμαι γενικά, μου αρέσει οι άνθρωποι και γι’ αυτό θέλω να συζητάω και γι’ αυτά τα θέματα».

Πιστεύω και η υποκριτική σε έχει βοηθήσει σε αυτό; 

«Σίγουρα με έχει βοηθήσει γιατί αναγκάζεσαι. Για παράδειγμα είχα μιλήσει πριν ένα μήνα με τον Τάκη Ζαχαράτο και είχαμε μια κουβέντα, όπου μου έλεγε σχετικά με την ψυχοθεραπεία, την ψυχανάλυση: πως γίνεται να υποδυθείς έναν ρόλο, πως θα τον ψυχαναλύσεις, αν δεν έχεις κάνει ψυχανάλυση εσύ ο ίδιος. Γιατί μπορεί να τρελαθείς. Λέμε ότι και το γύρισμα δεν είναι κάτι, αλλά συγγνώμη είσαι 10 ώρες και υποδύεσαι έναν άλλον. Είναι πολύ περίεργο».

Από την πρώτη ημέρα που έχεις ξεκινήσει στον χώρο της υποκριτικής με την σειρά «Τατουάζ» μέχρι την νέα σειρά που πρωταγωνιστείς τον Άγιο Έρωτα, πως είναι η Δανάη; Πόσο σε έχει αλλάξει;

«Πω πω, η Δανάη τότε ήταν ένα μικρό κορίτσι. Ήμουν 20 χρονών. Ήταν ένα σοκ για μένα. Γιατί τότε ήταν σαν να πήραν έναν άνθρωπο και τον έριξαν στον ωκεανό και του είπανε κολύμπα. Δεν γινόταν, πνιγόμουν. Όμως έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην ζωή μου σε αυτά τα χρόνια, αν και όπως σκεφτόμουν τότε, έτσι σκέφτομαι και τώρα , απλά κάπως έχουν μπει σε μια λογική διαφορετική. Δηλαδή προσπαθώ να βάλω πιο πολύ τα όρια μου. Να μην επιτρέπω αυτά που επέτρεπα παλιά».


459181906_1304365057834926_2544117132338618819_n
Με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Τσακίρη


Άγιος Έρωτας: Η υπόθεση


Η τοπική κοινωνία μιας μικρής πόλης αναστατώνεται όταν φθάνει ο πατήρ Νικόλας (Δημήτρης Γκοτσόπουλος), ο νέος ιερέας και καθηγητής θεολογίας που εκτός από νιάτα, γοητεία και ανοιχτές ιδέες έχει και πολλά μυστικά που κανείς δε μπορεί να φανταστεί. Δεν είναι τυχαία η παρουσία του σε αυτό τον τόπο και τα πράγματα θα γίνουν πιο περίπλοκα όταν συναντά την Χλόη (Δανάη Παππά), τη μικρή κόρη του ισχυρότερου και πλουσιότερου άντρα της περιοχής Παύλου Μαρκόπουλου (Δημήτρης Παπανικολάου). Στην αρχή θα σταθεί δίπλα της στην προσπάθειά της να διεκδικήσει τη ζωή της, όμως σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια νέα για εκείνον πραγματικότητα. Και θα κληθεί να απαντήσει στα δικά του διλήμματα, ανάμεσα στην πίστη του και τις αδυναμίες του.

Άγιος Έρωτας: Οι ηθοποιοί της σειράς


Το στόρι είναι αυτό που λέμε cheesy! Ένας νεαρός ιερέας και καθηγητής θεολογίας αναστατώνει μια μικρή πόλη με την άφιξή του. Εκτός από γοητεία, όμως, κρύβει και μυστικά. Κανείς δεν γνωρίζει ότι βρίσκεται εκεί διψώντας για εκδίκηση. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πόσο μάλλον ο ίδιος, ότι η νεαρή κόρη του ισχυρότερου άντρα της περιοχής θα αποδειχθεί για εκείνον η μεγαλύτερή του δοκιμασία.

Πιο cheesy ακόμα το καστ που απαρτίζεται από εξαιρετικούς ηθοποιούς ιδανικούς για να κάνουν «βουτιά» σε μια άλλη εποχή όπως αυτή που διαδραματίζεται η σειρά:

Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δανάη Παππά, Ταμίλα Κουλίεβα, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ελευθερία Πάλλα, Ηλίας Βαλάσης, Μιχάλης Πανάδης, Ιφιγένεια Καραμήτρου.



Μάλιστα μετά από καιρό στο καστ θα δούμε και τη Μαρίνα Ψάλτη αλλά και την Καλλιρόη Μυριαγκού, την αγαπημένη «Ματίνα Μανταρινάκη» με το εξαιρετικό ταλέντο στους δραματικούς ρόλους.