Την πιο σημαντική στιγμή της ζωής της ετοιμάζεται να βιώσει η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας, η Θεοδώρα Γλίξμπουργκ: τον γάμο της με τον αγαπημένο της Μάθιου Κουμάρ, έπειτα από τρεις αναβολές λόγω ανωτέρας βίας και προσωπικών περιστάσεων.

*Διαβάστε ακόμα: Θεοδώρα Γλύξμπουργκ: Ο άνδρας που θα παντρευτεί και ο γάμος στην Ελλάδα

Η πρώτη προσπάθεια ξεκίνησε με όνειρα για έναν παραμυθένιο γάμο στις Σπέτσες, το καλοκαίρι του 2019. Ωστόσο, η εύρεση της κατάλληλης ημερομηνίας αποδείχθηκε πιο δύσκολη απ’ ό,τι αναμενόταν, με αποτέλεσμα η τελετή να αναβληθεί.

Η πανδημία του Covid-19 έφερε τα πάνω κάτω στα σχέδιά τους και το ζευγάρι αναγκάστηκε να αναβάλει το γάμο και για δεύτερη φορά. Η Θεοδώρα, με μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, εξέφρασε την απογοήτευσή της, αλλά και την ευγνωμοσύνη της για την υποστήριξη των αγαπημένων της.

Λίγο πριν καταφέρουν να οργανώσουν ξανά το ευτυχές γεγονός, ήρθε ο θάνατος του Κωνσταντίνου, βυθίζοντας την οικογένεια σε πένθος.

Η Θεοδώρα, έχοντας ιδιαίτερα στενή σχέση με τον πατέρα της, βίωσε ένα μεγάλο προσωπικό πλήγμα, αναβάλλοντας για τρίτη φορά το γάμο της.


Θεοδώρα και Μάθιου παντρεύονται στις 28 Σεπτεμβρίου

Παρά τις αναποδιές, η Θεοδώρα και ο Μάθιου θα παντρευτούν τελικά στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ η γαμήλια τελετή θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας χοροστατούντος του αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου.

Το ζευγάρι επέλεξε να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου εκεί όπου παντρεύτηκε και ο αδελφός της νύφης Φίλιππος με τη Νίνα Φλορ το 2021, αλλά και οι γονείς της Κωνσταντίνος και Άννα-Μαρία το 1964, πριν από εξήντα χρόνια. Καλεσμένοι στο γάμο είναι εκπρόσωποι όλων των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Μία ημέρα πριν τον γάμο, η Θεοδώρα θα παραθέσει γεύμα με ζωντανή μουσική σε διακόσιους πενήντα καλεσμένους στους χώρους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το οποίο μεταξύ άλλων φιλοξενεί εικόνα της Αγίας Θεοδώρας, συζύγου του εικονομάχου αυτοκράτορα Θεόφιλου, καθισμένη σε χρυσό θρόνο, με σκήπτρο και εικόνισμα της Παναγίας στο αριστερό χέρι.

Η τέως βασιλική οικογένεια έχει αναλάβει να καλύψει όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό και προσφέρει δωρεάν συντήρηση των κήπων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (ανανέωση φυτών, επιδιορθώσεις εξοπλισμών). Ανάμεσα στους διακόσιους πενήντα καλεσμένους θα είναι μέλη της ισπανικής και της δανέζικης βασιλικής οικογένειας.

Την ημέρα του γάμου, η πριγκίπισσα Θεοδώρα θα φορέσει νυφικό σχεδιασμένο από την παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη, η οποία έχει ετοιμάσει ένα ειδικό φόρεμα και για την Άννα-Μαρία!

Ιδιαίτερη σημασία και μεγάλη ιστορική αξία έχει το πέπλο το οποίο θα φορέσει η Θεοδώρα, το οποίο συνδέει τις βασιλικές οικογένειες της Ελλάδας και της Δανίας!

Δεν είναι όμως μόνο το πέπλο που θα έχει μεγάλη ιστορική σημασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κοσμήματα της νύφης έχουν επιλεγεί με σχολαστικότητα, ενώ έχουν φορεθεί από γαλαζοαίματες νύφες. Μετά τον γάμο, θα ακολουθήσει δεξίωση σε μεγάλο ξενοδοχείο.