Αυτή η εβδομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Γλίξμπουργκ, καθώς η Θεοδώρα ετοιμάζεται να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της, Μάθιου Κουμάρ, το Σάββατο.

Το ζευγάρι θα ανέβει τα σκαλιά της Μητρόπολης Αθηνών (Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) στις 28 Σεπτεμβρίου στις 17.30, όπου θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β', Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αρχικά, το ζευγάρι είχε προγραμματίσει τον γάμο του το 2020, αλλά αναγκάστηκε να τον αναβάλει λόγω της πανδημίας COVID-19.

Μεταξύ των καλεσμένων αναμένεται να είναι η θεία της Θεοδώρας, βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας. Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα αν κάποιος από τη βρετανική βασιλική οικογένεια θα δώσει το «παρών», δεδομένων των στενών δεσμών που έχουν με την οικογένεια Γλίξμπουργκ.

Ο πατέρας της Θεοδώρας,, τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ήταν δεύτερος ξάδελφος του βασιλιά Καρόλου και νονός τόσο του πρίγκιπα της Ουαλίας όσο και της λαίδης Γκαμπριέλα Γουίνδσορ.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2023, με την πριγκίπισσα Άννα να εκπροσωπεί τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Τον επόμενο μήνα, τον Φεβρουάριο, πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ προς τιμήν του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ, με την παρουσία μελών τόσο της οικογένειας όσο και της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.


Ποια μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αναμένεται να δώσουν το «παρών» στον γάμο της Θεοδώρας Γλίξμπουργκ



Σύμφωνα με το βρετανικό «Hello», o βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ενδέχεται να χάσουν τον γάμο της Θεοδώρας στην Αθήνα, καθώς θα βρίσκονται στη Σκωτία το Σάββατο για τον εορτασμό της 25ης επετείου του Κοινοβουλίου.

Επιπλέον, είναι σχεδόν απίθανο να παραβρεθεί το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας, δεδομένου ότι η Κέιτ Μίντλετον μόλις έχει ολοκληρώσει τη θεραπεία της για τον καρκίνο.