Με νέο βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram επέστρεψε ο Μάρκος Σεφερλής, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ένα μέρος της νέας του παράστασης στο Δελφινάριο.

«Άλλοι γεννιούνταν να κάνουν τον κόσμο να γελάει και άλλοι προσπαθούν να τον κάνουν να γελάσει με τις δηλώσεις τους! Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ούτε έτσι το καταφέρνουν! Τα συμπεράσματα δικά σας!» γράφει στη λεζάντα της ανάρτησης ο αγαπημένος ηθοποιός.


«Έτσι καταλαβαίνει κανείς ότι κάποιος είναι λίγος σαν άνθρωπος και σαν καλλιτέχνης. Όταν αρχίζει να κατηγορεί συναδέλφους του και το κοινό που τους ακολουθεί. Αυτό λέγεται αθέμιτος ανταγωνισμός. Δηλαδή «μην πας σε αυτόν δεν είναι καλός, ελάτε σε μένα που είμαι τέλειος». Δυστυχώς όμως για εσάς, αυτός ο κόσμος που εσείς κατηγορείτε έχει αλάνθαστο κριτήριο και τοποθετεί τον καθένα εκεί που του αξίζει. Άλλους στην κορυφή και άλλους στα τάρταρα.

Για αυτό και σας το ξαναλέω, αφήστε εμένα να κάνω τη δουλειά μου, αυτή τη δουλειά που κάνω με επιτυχία τα τελευταία 35 χρόνια και κοιτάξτε επιτέλους και εσείς για μια φορά τη δική σας δουλειά. Ίσως κάνετε και εσείς έτσι επιτυχία. Γιατί ταλέντο έχετε, απ’ ό,τι σας έχω ακούσει να λέτε, εσείς οι ίδιοι… όχι ο κόσμος» είπε ο Μάρκος Σεφερλής στο νέο βίντεο που μοιράστηκε στα social media.




Μπορεί ο Μάρκος Σεφερλής να μην είπε σε ποιον αναφέρεται, ωστόσο να σου θυμίσουμε πως χθες ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος σε συνέντευξή του στο «Στούντιο 4» δήλωσε:


«Η σάτιρα είναι ένα ελεύθερο προϊόν, ο καθένας μπορεί να την κάνει απλά το ποσοστό των ανθρώπων που γελάνε καταδεικνύει και το πολιτιστικό επίπεδο μιας χώρας. Όταν ένας άνθρωπος γεμίζει το θέατρο ξεφτιλίζοντας κάποιους άλλους ανθρώπους και όλοι γελάνε από κάτω, αυτό σημαίνει κάτι για τους ψηφοφόρους. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν… Όταν βρίσκουν αστείο κάτι που είναι κακής αισθητικής και δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα ή γεγονότα, η αισθητική είναι μεγάλο πακέτο… Υπάρχει κακή και καλή σάτιρα. Η αισθητική κάνει τη διαφορά, να υπάρχει μια ομορφιά, μια ευμορφία, ένα σχήμα στον τρόπο που θα πεις κάτι. Ακόμη και αν αυτό πονάει γιατί η σάτιρα πονάει πάντα. Δεν έχει να κάνει το τι θα πεις αλλά το πώς θα το πεις και σε ποια συνθήκη. Ο σαρκασμός, ο τρόπος που θα γίνει κάτι… Είναι στη φύση μας το να γελάσουμε όταν κάποιος γλιστρήσει και πέσει, τρέχω όμως να βοηθήσω».