Στην κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας, η οποία νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης 25/09, ύστερα από σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο, αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη.

*Διαβάστε ακόμα: Μαρινέλλα: "Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα" - Τα πρώτα λόγια στην κόρη της μέσα από την εντατική

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στην εκπομπή «Happy Day», θα πρέπει να περάσουν ακόμη δύο 24ωρα, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της σπουδαίας ερμηνεύτριας, και να αποφασίσουν οι γιατροί της πώς θα συνεχίσουν την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την αισιοδοξία της για την έκβαση της περιπέτειας υγείας που αντιμετωπίζει η Μαρινέλλα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι χρειάζεται πολύς χρόνος.


Ματίνα Παγώνη για Μαρινέλλα: Χρειάζεται πολύ χρόνο, να μη βιαζόμαστε

«Σας είπα χθες ότι πρέπει να περάσουν δύο με τρία εικοσιτετράωρα. Τώρα έχει περάσει το ένα. Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη και τη σταθεροποίηση της κατάστασης ενός ασθενούς. Αφού περιμένουμε τρία εικοσιτετράωρα, μετά εκτιμούν οι γιατροί την εξέλιξη, αν το αιμάτωμα είναι σταθερό, και περιμένουν να αρχίσει να απορροφάται. Αυτά τα αποφασίζουν βάσει της κλινικής εικόνας που έχουν στα χέρια τους», ανέφερε αρχικά η Ματίνα Παγώνη.

«Δεν μπορώ να μιλήσω, αν δεν έχω δει ασθενή. Αυτά που περιγράφονται, ότι είχε αντίληψη, είναι θετικά για την κλινική εικόνα μιας ασθενούς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να αφήσουμε αυτόν τον οργανισμό -που είναι πολύ δυνατός ο οργανισμός της Μαρινέλλας και το έχει αποδείξει-, να παλέψει με τη φαρμακευτική αγωγή που της δίνεται, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει τα επόμενα εικοσιτετράωρα και να δείξει μια πιο σαφή εικόνα της εξέλιξής της γενικά. Από εκεί και πέρα, θα αποφασίσει η ομάδα των γιατρών της, που είναι εξαιρετική, τι θα κάνει και πώς θα συνεχίσει την αντιμετώπιση του ασθενούς. Ο κάθε ασθενής είναι ξεχωριστός, ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός, και περιμένει η ιατρική ομάδα την εξέλιξη, την οποία θα βλέπει σε καθημερινή βάση. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Θέλει πολύ, πολύ, πολύ χρόνο. Μη βιαζόμαστε», συνέχισε η ίδια.

«Για να διασωληνωθεί ένας ασθενής, υπάρχουν κάποια κριτήρια. Βάσει αυτών των κριτηρίων αποφασίζουν οι γιατροί, αν πρέπει να διασωληνωθεί ή όχι. Όσον αφορά το χειρουργείο, αυτό το αποφασίζει ο γιατρός, ο νευροχειρουργός, και βέβαια αφού συζητήσει και ενημερώσει το περιβάλλον της. Μην ξεχνάμε ότι μπορεί ένας ασθενής να μπει να χειρουργηθεί και να τον χάσουν και μέσα στο χειρουργείο. Πρέπει να δουν την κατάσταση, να την εκτιμήσουν και να αποφασίσουν», πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η σπουδαία τραγουδίστρια έχει καταφέρει να αποφύγει τη διασωλήνωση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4gtorl0g5b5)


*Φωτογραφία: NDPPHOTO / ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΥΚΑΣ