Σήµερα γάµος γίνεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Και τι γάµος, ο γάµος της χρονιάς... Με βασιλική µεγαλοπρέπεια και τέτοια δηµοσιότητα που ελάχιστοι (γάµοι) την τελευταία εικοσαετία -τουλάχιστον- έχουν δει στην Ελλάδα. Λίγες ώρες προτού ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας -το Μυστήριο έχει δροµολογηθεί για τις 17.30-, η κόρη του τέως και της Άννας-Μαρίας, Θεοδώρα, συνοδευόµενη από τον αδελφό της Παύλο, δεν σταµατάει να χαµογελάει.

*Διαβάστε ακόμα: Γάμος Θεοδώρας - Μάθιου Κουμάρ: Το εντυπωσιακό pre-wedding δείπνο - Σύσσωμη η τέως βασιλική οικογένεια στο Βυζαντινό Μουσείο

Επιτέλους, ύστερα από δύο αναβολές και λόγω COVID (το ζευγάρι αρχικά επρόκειτο να παντρευτεί το 2020), θα ενωθεί ενώπιον Θεού και ανθρώπων µε τον εκλεκτό της, δικηγόρο Μάθιου Κουµάρ. Το ζευγάρι επέλεξε τα βασιλικά στέφανα του Κωνσταντίνου ΙΙ και της Άννας-Μαρίας. Η οποία Άννα-Μαρία λαχταρά να αντικρίσει την κόρη της νύφη και δη µε ένα πέπλο µε ειδική συναισθηµατική αξία για τις βασιλικές οικογένειες Ελλάδας - ∆ανίας.

Την Τετάρτη, η Άννα-Μαρία έσπευσε, µε τη Θεοδώρα και τον µέλλοντα γαµπρό της, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυµο. Επί τούτου, επιστράτευσαν το αγαπηµένο αυτοκίνητο του τέως, µε τη γνωστή (στους βασιλόφρονες) πινακίδα K13GRE. Θεοδώρα και Μάθιου, παρουσία της εµφανώς συγκινηµένης τέως βασίλισσας, έλαβαν την ευχή και την ευλογία του, προτού ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, καθώς δεν θα καταστεί δυνατό να παραστεί ο ίδιος. Στο Μυστήριο θα χοροστατήσει ο µητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου, ∆ωρόθεος. ∆εν θα παρευρεθεί άλλος αρχιερέας, παρά µόνον ιερείς, ενώ θα ακολουθηθεί κατά γράµµα το εθιµοτυπικό.

Το εντυπωσιακό pre-wedding δείπνο

Χθές το βράδυ ήταν επίσης µεγάλη βραδιά για τους µελλόνυµφους: Προγραµµατίστηκε πριβέ δείπνο καλωσορίσµατος στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, παρουσία 250 καλεσµένων, όπως µας ενηµέρωσαν από το γραφείο των Greek royals: Επρόκειτο για καθιστό dinner µετά µουσικής, µε τον συντονισµό και την υλοποίηση του πρότζεκτ να έχει πάρει επ’ ώµου η πολύπειρη Φαίη Βαλλίδη. Ετσι, το Μουσείο ακούστηκε περισσότερο ανά την υφήλιο: «Vanity Fair», «Hola!», «Point de Vue», «Billed Bladet», «Tatler» (φυσικά), «Town and Country»... και το «Vanidades», που δεν είναι ισπανικό, αλλά λατινοαµερικάνικο -προφανώς φιλοβασιλικό- περιοδικό, αλλά κυκλοφορεί στις ΗΠΑ και χαίρει τεράστιας αναγνωσιµότητας, αναφέρθηκαν σχετικά - και κάτι µας λέει ότι, και λόγω της δωρεάν διαφήµισης, οσονούπω θα έχει αυξηµένη επισκεψιµότητα. Να προσθέσουµε ότι, για να νοικιάσουν αίθουσα του Μουσείου, οι Greek royals δεσµεύτηκαν να αναλάβουν, µε δικά τους έξοδα, τα των κήπων του (ανανέωση φυτών και συντήρηση εξοπλισµού).

Ο χώρος όπου θα τελεστεί ο γάµος, µε τη Θεοδώρα να έχει επιλέξει για τη σηµαντικότερη ηµέρα της ζωής της βέρες που, όπως ακούµε, έχουν φορεθεί από γαλαζοαίµατους και είναι πανάκριβες, µε νυφικό από τη διεθνούς ακτινοβολίας σχεδιάστρια µόδας Σήλια Κριθαριώτη (η οµάδα της Celia K. ανέλαβε και τα φορέµατα των παρανύµφων, καθώς και της Αννας-Μαρίας), έχει ξεχωριστή συναισθηµατική αξία για την οικογένεια: Εκεί πραγµατοποιήθηκε ο γάµος του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου ΙΙ και της βασίλισσας Αννας-Μαρίας (18/9/1964), καθώς και του Χουάν Κάρλος της Ισπανίας µε τη θεία της Θεοδώρας, Σοφία. Και βέβαια, προ τριετίας, του µικρότερου αδελφού της, Φιλίππου, µε τη βαθύπλουτη Νίνα Φλορ.

Η τελετή, καθώς και η δεξίωση που θα ακολουθήσει, στο λουσάτο ξενοδοχείο «One&Only Aesthesis» στην παραλία της Γλυφάδας, θα είναι πριβέ, µε αυστηρό σεκιούριτι. Το ξενοδοχείο εδώ και µέρες έχει φορέσει τα καλά του και έχει γυαλίσει τις πανάκριβες πορσελάνες του, για να υποδεχθεί τους υψηλούς προσκεκληµένους. Κάτω από δρακόντεια µέτρα ασφαλείας, θα δοθεί εκεί το wedding dinner. Οπως και στο δείπνο καλωσορίσµατος, έτσι και στη γαµήλια δεξίωση δεν θα επιτραπεί σε κανέναν εκπρόσωπο των ΜΜΕ να εισέλθει. Ωστόσο, υφίσταται προκαθορισµένος χώρος στο προαύλιο της Μητρόπολης από σήµερα το πρωί. Επιπλέον, δεν θα υπάρξουν «αποκλειστικότητες», όπως έχει διασαφηνιστεί εδώ και µέρες από το γραφείο των Greek royals, το οποίο και θα δώσει στη δηµοσιότητα τα επίσηµα πορτραίτα του γάµου. Σε ό,τι αφορά την παρουσία άλλων γαλαζοαίµατων, παρότι, όπως εξυπακούεται, έχουν προσκληθεί, δεν αναµένονται ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καµίλα, καθώς για σήµερα έχουν δροµολογήσει ταξίδι στη Σκωτία για ανειληµµένες υποχρεώσεις.

Μέχρι τις ώρες που γράφονταν αυτές οι γραµµές, ακουγόταν ότι θα παραστούν η πριγκίπισσα Βεατρίκη και ο σύζυγός της, Εντουάρντο Μαπέλι Μότσι, που παρευρέθησαν και στον γάµο των Φιλίππου - Φλορ. Οι φιλοξενούµενοι καταλύουν τις τελευταίες τρεις ηµέρες σε διάφορα ξενοδοχεία της Αθήνας και δεν αναµένεται να αναχωρήσουν πριν από το αποχαιρετιστήριο brunch του ζευγαριού, που θα δοθεί αύριο, 29/9. Ενώ αναµένονται µέλη της δανικής βασιλικής οικογένειας, όπως και της ισπανικής: Μεταξύ άλλων, οι αδελφές της ΑνναςΜαρίας και οι αδελφές του τέως, η βασιλοµήτωρ, επίτιµη βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, και η Ειρήνη - εφόσον η υγεία της δεύτερης της το επιτρέψει. Η ώρα η καλή..

pre-wedding__10_
pre-wedding__11_
pre-wedding__12_
pre-wedding__13_
pre-wedding__1_
pre-wedding__2_
pre-wedding__3_
pre-wedding__4_
pre-wedding__5_
pre-wedding__6_
pre-wedding__7_
pre-wedding__8_
pre-wedding__9_
203a0472
203a0451
203a0437
203a0414

*Φωτογραφίες: NDPPHOTO / NDP PHOTO
*Δημοσιεύθηκε στο Secret των Παραπολιτικών