Για όσους δεν τους γνωρίζουν οι 1550 είναι μια ξεχωριστή ποπ/ροκ μουσική μπάντα που στις ζωντανές τους εμφανίσεις τους πραγματικά τα σπάνε. Άλλωστε φημίζονται για το live τους. Οι 1550 έχουν αγαπηθεί γιατί παίζουν τη μουσική τους με ένα ξεχωριστό και αναγνωρίσιμο τρόπο, που τους δίνει ταυτότητα και τους ξεχωρίζεις από την πρώτη στροφή των τραγουδιών τους. Το γκρουπ σχηματίστηκε το 1998 και το 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ με τον ομώνυμο τίτλο «1550»

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι 1550 είναι οι: Ρουσσέτος Δημητρόγλου (Κιθάρες), Μηνάς Τσίγκος (Φωνή), Τάσος Σταύρακας (Πλήκτρα, Πιάνο), Χάρης Γρυπαίος (Τύμπανα, φωνητικά), Κώστας Μαραγκός (Μπάσο)

1550: Η παρέα φίλων που έγιναν μουσικό συγκρότημα 

Σε παλαιότερη συνέντευξή τους είχαν εξομολογηθεί ότι το ξεκίνημα της μπάντας 1550 έγινα από μια παρέα φίλων που γυρνούσαν τα μπαρ της Αθήνας και παίζανε ροκιές. Τότε δέχτηκαν πρόταση από μια νέα μουσική σκηνή, τη «Misirlou» στο Κουκάκι. Την Πρωτοχρονιά του 1998 έγινε η πρεμιέρα με πολύ μεγάλη επιτυχία, όπου έπαιζαν 5 ημέρες την εβδομάδα, και σύντομα έγραψαν τα πρώτα τους τραγούδια για το πρώτο τους άλμπουμ. Έκτοτε έχουν κάνει πολλές κυκλοφορίες, συνεργασίες και κάποιες αλλαγές. Αλλά ακόμη είναι εδώ δυνατοί, δημιουργικοί και γυρίζουνε όλη την χώρα ασταμάτητα 25 χρόνια.

Για την ιστορία της μπάντας πρέπει να αναφέρουμε ότι το 2009 δώσανε την μουσική για την ταινία «Η Σκόνη του Χρόνου» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, και τα δύο τραγούδια είναι δικά τους. Το ένα μάλιστα έχει γίνει και βίντεο κλιπ με σκηνές από την ταινία στο Βερολίνο με τον Γουίλιαμ Νταφόε.

Συνεργασίες που μπορούμε να ξεχωρισούμε είναι με Βασίλη Παπακωνσταντίνου με πάνω από 100 συναυλίες , επίσης περιοδείες στο εξωτερικό στην ομογένεια που κάνανε μαζί με τον αείμνηστο Παντελή Παντελίδη και με τον Αντώνη Ρέμο σε μια υπερπαραγωγή με τίτλο «Love Stories» και με την συμμετοχή 14 ακροβατών, μάγων και χορευτών από πολλά σημεία του πλανήτη.

1-1550-mousiko-sygrothma-synenteyxh-parapolitika_gr-giannhs-xinopoulos-4

Το εμβληματικό ροκ συγκρότημα 1550 με τις αμέτρητες επιτυχίες που αγαπάμε, μίλησαν στα parapolitika.gr και τον Γιάννη Ξυνόπουλο, για το νέο τους Sigle με τίτλο «Καβάτζα», τα σχέδια τους, αλλά και τι τους κρατάει δεμένους σαν μπάντα.

Μηνά, υπήρξες ιδιαίτερα αποκαλυπτικός στην αληθινή ιστορία του νέο Single «Καβάτζα. Πως ένιωσες μετά την αποκάλυψη;

Πάνε πολλά χρόνια από τότε, άσε που παντρεύτηκα κι όλας, οπότε η ζωή μου είναι ήδη σε άλλο και πολύ πιο όμορφο από τότε κεφάλαιο.


Κατά καιρούς ακούμε για συγκροτήματα που διαλύονται. Εσείς ποιο ποιο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό συνύπαρξης;

Ρουσσέτος
Να βάζουμε το "Εμείς" πάνω από το "Εγώ" κάτι το οποίο είναι δύσκολο και κόντρα στην ανθρώπινη φύση.. Η ομάδα είναι πιο δυνατή από την μονάδα και η χαρά πολλαπλάσια στην επιτυχία, όπως και η στεναχώρια πιο αδύναμη στην αποτυχία.

Ποιο θεωρείς ως το μεγαλύτερο "κατόρθωμα" των 15 50 σε αυτή την πορεία; Ποιες στιγμές ξεχωρίζετε;

Ρουσσέτος
Ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί σαν Ροκ συγκρότημα όπως λέει και η αγαπημένη Λίνα Νικολακοπούλου. Πρακτικά ότι έχουμε καταφέρει να ζούμε από αυτό που αγαπάμε. Καλλιτεχνικά είναι πολλές οι στιγμές και δεν θέλω να αδικήσω καμία και κανένα.


Τι πιστεύεται ότι κάνει τα live σας εκρηκτικά;

Ρουσσέτος
Το άσβεστο πάθος μας και η ορμή της ψυχής μας επάνω στην σκηνή.

Μηνάς
Είναι πολλοί οι παράγοντες. Είναι όλη η δουλειά που γίνεται στην πρόβα αρχικά, από το ρεπερτόριο μέχρι τις ενορχηστρώσεις, ύστερα είναι ο τρόπος που ενεργούμε πάνω στην σκηνή, δίνοντας πάντα το 100% της ενεργειά μας, και την αλήθεια μας χωρίς εκπτώσεις.

Μπορεί ένας καλλιτέχνης να είναι ευτυχισμένος μέσα σε μια κοινωνία που δυστυχεί;

Ρουσσέτος
Δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος σε μια κοινωνία που τα περνάει δύσκολα γιατί ο καθένας μας είναι ένα κομμάτι της. Επίσης δεν μπορεί να νιώσεις χαρούμενος σε μια κοινωνία που παραπαίει μέσα στην φτώχεια, ζεις το δικό της "Ρωμαϊκό όργιο", και καταλαβαίνετε σε ποιους αναφέρομαι.
Είναι μια μόνιμη πάλη στην καθημερινότητά μας , η ευτυχία μπορεί να είναι μέσα μας και εκεί ακριβώς ξεπηδάει και αναβλύζει η τέχνη.

Μηνάς
Ευτυχισμένος όχι, δεδομένου του ότι όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Όμως μπορεί να είναι θετικός και αισιόδοξος . Μετά από μια μπόρα πάντα βγαίνει ένα ουράνιο τόξο.

Οι 1550 είναι το εμβληματικό ροκ συγκρότημα με τις αμέτρητες επιτυχίες που αγαπάμε

Το διαδίκτυο έχει βοηθήσει στη δουλειά σας;

Μηνάς
Σίγουρα. Άλλωστε είναι ένα πανίσχυρο μέσο σε παγκόσμια κλίμακα, δεν γίνεται καλύτερο από αυτό. Ωστόσο δεδομένου της έλλειψης φίλτρου, κάποιες φορές μπορεί και να την επηρεάσει αρνητικά, ή να δώσει λάθος κατεύθυνση σε όλη την μουσική βιομηχανία αλλά και την ίδια την κοινωνία, με λάθος πρότυπα και αντιλήψεις .

Τι θα θεωρήσετε επιτυχία στο μέλλον;

Ρουσσέτος
Να γράψουμε ωραία τραγούδια που θα βοηθήσουν ψυχές και να είμαστε ένα παράδειγμα για τους νέους μικρούς Ροκάδες. Επιτυχία μας είναι αν τους παροτρύνουμε να τολμήσουν τα όνειρα τους, όπως λέει και ένα τραγούδι μας η "Εξομολόγηση". Επιτυχία μας φυσικά θα είναι να είμαστε μαζί και αγαπημένοι, για να γυρίζουμε την χώρα και να συναντάμε τους φίλους μας.

Μηνάς
Να έχουμε την υγεία μας εμείς και οι οικογένειές μας, να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε με την αγάπη τους κοινού μας, και όταν φτάσει η στιγμή που θα κάνουμε ταμείο, να ξέρουμε ότι θα έχουμε αφήσει έστω ένα βοτσαλάκι πίσω μας σαν κληρονομιά.


1-1550-mousiko-sygrothma-synenteyxh-parapolitika_gr-giannhs-xinopoulos-2

Κλείστε με έναν στίχο που σας εκφράζει σήμερα

Ρουσσέτος
«Να μου λερώσουν το όνειρο κανέναν δεν αφήνω».

Μηνάς
«Μην ξεχνάς την καρδιά σου τα όνειρα σου και το που θες να πας»

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι @1550 κυριολεκτικά θα τα σπάσουν στο «Rohas Live Stage», με πολλούς προσκεκλημένους Gest, με χορό και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης.


Δείτε του 1550 στα Social Media

Instagram: Instagram

Facebook: Facebook

YouTube: YouTube.com