To «Netflix» και ο ράπερ Curtis "50 Cent" Jackson συνεργάζονται στην παραγωγή μιας νέας σειράς ντοκιμαντέρ, για την υπόθεση του Sean "Diddy" Combs, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα και αντιμετωπίζει μια σειρά από κατηγορίες για sex trafficking, κακοποίηση, σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς.

Ο Diddy ποζάρει μαζί με τον 50 Cent και τις Britney Spears και Paris Hilton το 2007
Ο Diddy ποζάρει μαζί με τον 50 Cent και τις Britney Spears και Paris Hilton το 2007

Είναι μια ιστορία με σημαντικό αντίκτυπο σε ανθρώπους

Όπως είπε ο 50 Cent και η Alex Stapleton, με την οποία συνεργάζεται στη σκηνοθεσία, στο Variety: «Είναι μια ιστορία με σημαντικό αντίκτυπο σε ανθρώπους. Μια σύνθετη αφήγηση που καλύπτει δεκαετίες και δεν περιορίζεται απλά σε τίτλους ειδήσεων και σύντομα βίντεο, όπως βλέπουμε μέχρι τώρα. Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να δώσουμε φωνή σε όσους δεν την έχουν και να παρουσιάσουμε αυθεντικές και μη προκατειλημμένες οπτικές. Ενώ οι κατηγορίες είναι απεχθείς, παρακινούμε τον κόσμο να θυμηθεί ότι η ιστορία του Sean Combs δεν αντιπροσωπεύει ολόκληρη την ιστορία του χιπ χοπ και της κουλτούρας του. Επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι ατομικές πράξεις δεν θα επισκιάσουν την ευρύτερη συνεισφορά αυτής της κουλτούρας». Η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο, όπως πρόσθεσε ο 50 Cent.
«Η ιστορία του Sean Combs δεν αντιπροσωπεύει ολόκληρη την ιστορία του χιπ χοπ»


Μια σύνθετη αφήγηση που καλύπτει δεκαετίες

«Είναι μια ιστορία με σημαντικό αντίκτυπο σε ανθρώπους. Μια σύνθετη αφήγηση που καλύπτει δεκαετίες και δεν περιορίζεται απλά σε τίτλους ειδήσεων και σύντομα βίντεο, όπως βλέπουμε μέχρι τώρα. Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να δώσουμε φωνή σε όσους δεν την έχουν».


Ο Diddy απειλούσε, κακοποιούσε γυναίκες και άντρες

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν στην κατοχή τους οι κατήγοροι, ο Diddy απειλούσε, κακοποιούσε και εξανάγκαζε γυναίκες και άντρες να «ικανοποιούν τις σεξουαλικές επιθυμίες του», δηλαδή να συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις που μαγνητοσκοπούσε σε πάρτι στα οποία αναφερόταν ως «Freak Offs».

Χρειάσθηκε να καταλάβει 100 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για μια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης που αντιμετώπιζε, από το 1997.

O δικηγόρος του Diddy απάντησε στις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τον «έναν αθώο άντρα, που δεν έχει τίποτα να κρύψει» και μίλησε για «άδικη δίωξη του κ. Combs από την Εισαγγελία».

Ο μουσικός πρόσφατα κλήθηκε να καταβάλει 100 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για μια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης που αντιμετώπιζε, από το 1997, εναντίον του Derrick Lee Cardello-Smith, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει ότι, πριν από 30 χρόνια, ο Diddy τον είχε ναρκώσει και κατόπιν του είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε ένα πάρτι.

Το συγκλονιστικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Diddy που κακοποιούσε την σύντροφό του, Cassie Ventura.

Τον Μάρτιο του 2016, σύμφωνα με το υλικό κάμερας από ξενοδοχείο του Λος Άντζελες, κυνήγησε την τότε σύντροφό του, Cassie Ventura, στον διάδρομο, της επιτέθηκε στο ασανσέρ και προσπαθήσει να τη σύρει πίσω στο δωμάτιό του. Την επόμενη ημέρα δημοσίευσε ο ίδιος ένα βίντεο στο Instagram όπου χαρακτήριζε τη συμπεριφορά του «αδικαιολόγητη» και δήλωνε ότι αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη των εικονιζόμενων πράξεών του», και χαρακτήριζε τη συμπεριφορά του «αδικαιολόγητη».



Η Cassie Ventura υπέβαλε αγωγή σε βάρος του τον Νοέμβριο του 2023, κατηγορώντας τον για χρόνια κακοποίηση. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι για πάνω από δέκα χρόνια είχε πέσει επανειλημμένως θύμα trafficking, βιασμού και ξυλοδαρμού από τον Diddy.


Το λαϊφστάιλ και τα ναρκωτικά

Η κατήγορος υποστηρίζει ότι όταν γνωρίστηκε με τον μουσικό, σε ηλικία 19 ετών -εκείνος ήταν 37– την έσυρε σε ένα «ιλιγγιώδες λαϊφστάιλ, το οποίο τροφοδοτούσαν τα ναρκωτικά». Βίωσε την κακοποίηση από την αρχή της σχέσης τους αλλά όταν προσπάθησε να την τελειώσει, το 2018, εκείνος τη μετέφερε διά της βίας στο σπίτι του και τη βίασε.


Το εξανάγκασε να συμμετάσχει σε ερωτικές πράξεις

Ακολούθησε, μεταξύ άλλων, μια αγωγή από τον παραγωγό Rodney "Lil Rod" Jones, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εξαναγκάστηκε να συμμετάσχει σε ερωτικές πράξεις με sex workers που είχε προσλάβει ο Diddy. Ο ίδιος προσθέτει ότι είχε δεχτεί σεξουαλικές επιθέσεις και απειλές από τον Combs για πάνω από έναν χρόνο.


Στελέχη της δισκογραφικής του «έκαναν τα στραβά μάτια»

Η ίδια αγωγή αναφέρει ότι ο Diddy οργάνωνε πάρτι σεξ με ανήλικες γυναίκες και ναρκωτικές ουσίες και υπονοεί ότι στελέχη της δισκογραφικής του «έκαναν τα στραβά μάτια» για να τούς εξασφαλίζεται πρόσβαση σε celebrities και άλλα ισχυρά πρόσωπα, μεταξύ αυτών του πρίγκιπα Harry (ο οποίος, ωστόσο, δεν κατηγορείται ότι συμμετείχε σε αυτά τα πάρτι).