Δαντέλες, διαφάνειες, βινύλ, δέρµα, ανάγλυφα µοτίβα, αιχµηρά «κοψίµατα» (cuts), µίνι και µάξι συγκυριαρχούν στην μόδα της σεζόν που ήδη «τρέχει». Με το µαύρο να αναδεικνύεται για το Φθινόπωρο-Χειµώνα 2024- 2025 πάλι «βασιλιάς».

Οι διάσηµες Ελληνίδες «δείχνουν τον δρόµο», µε τη Βίκυ Καγιά, που επαναφέρει λήψεις από το πρώιµο µοντελικό της παρελθόν -στα ’90s-, να κρατάει τα σκήπτρα, καθώς οι λήψεις που µας παρουσιάζει ενθουσιωδώς παραµένουν πιο επίκαιρες από ποτέ. Μαζί και το κοντό καρέ µαλλί της τότε (αν και µιλάµε για περούκα, ποτέ η Βίκυ δεν είχε τέτοια κόµη), που προφανώς θυµίζει αυτό που λάνσαρε η αιώνια «γαζέλα» της πασαρέλας, Ναόµι Κάµπελ, στο πάρτι της στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και το «Island», για τα δέκα χρόνια της εταιρείας της Oc Travel LA. Και το οποίο «ξαναφόρεσε» στην Εβδοµάδα Μόδας του Μιλάνου, µε iconic διχτυωτό σύνολο Dolce & Gabbana, ως «υψηλός παράγων» της µόδας. Για να ντυθεί µετά στα λευκά, στο catwalk της εταιρείας, και να «επικοινωνήσει» τη δωρική πρόταση του αγαπηµένου σχεδιαστικού διδύµου για την επόµενη, πια, άνοιξη και το καλοκαίρι.

1












ΣΤΥΛ


Στη διεθνή ιταλική µητρόπολη της µόδας, µαθήµατα στυλ παρέδωσαν µια αγκαλιά διάσηµες Ελληνίδες: Αθηνά Οικονοµάκου, Μαίρη Βυτινάρος, Μαριέττα Χρουσαλά... Και η Μαρίνα Βερνίκου, που έδωσε το «τέµπο» µε τα άψογα «κλικ» και το µπρίο της. Αλλά και η διεθνούς φήµης Κερκυραία του µόντελινγκ Μαρουσώ Τζανετή, που «ξαναχτυπά» - µετά την cute µεν, politically correct δε συνεργασία της µε παριζιάνικο οίκο: Φόρεσε µάλλινο κοστούµι µε µαρινιέρα και στη συνέχεια στην πασαρέλα του Μιλάνου, στο πλαίσιο της Εβδοµάδας Μόδας της µεγαλούπολης (στο σόου της εταιρείας Miriam Stella), sexy λαµέ. Η Μαρουσώ λοιπόν επιστρέφει αλά ελληνικά µέσω της ∆άφνης Βαλέντε, ως πρωταγωνίστριά της, σε διονυσιακό δείπνο, µε περίτεχνο φόρεµα µε πτυχώσεις - σήµα κατατεθέν της ντιζάινερ. Αλλά και µε τράγο (!) ως παρτενέρ της στη σχετική φωτογράφηση. Επόµενες, το δίδυµο Αθηνά Οικονοµάκου - Μαίρη Συνατσάκη: Η επιτυχηµένη συνεργασία τους, που κρατάει από το 2019, προέκυψε από το «να µη χαθούµε!» ή «να κανονίσουµε να βρεθούµε», που δεν συµβαίνουν ποτέ τελικά. «Το “εµείς µήπως πρέπει να κάνουµε κάτι µαζί κάποια στιγµή;” οργανώθηκε! Ολα µας τα ρούχα σχεδιάζονται, τυπώνονται και ράβονται στην Ελλάδα από βιοτεχνίες που υπόκεινται στους νόµους του Εργατικού ∆ικαίου της χώρας. Τα υφάσµατά µας τα προµηθευόµαστε από ελληνικές εταιρείες, καθώς και όλα τα αξεσουάρ µας», λένε οµόφωνα. Και µε ένα στόµα, µια φωνή, για το Project Soma (τους) προτάσσουν κολλητά ρούχα -και µίνι και µάξι-, µε κοινό παρονοµαστή την «αγκαλιά» στη γυναικεία σιλουέτα, την ανάδειξη των καµπυλών. Η δε Βίκυ Καγιά, πέρα από το καρέ, επαναφέρει το grunge του ‘93, µε αβυσσαλέο ντεκολτέ, καστανό µαλλί (σε φυσική απόχρωση) και τζιν deux pieces - και σορτς και παντελόνια. Εµπνέοντάς µας για casual chic στιγµές µέχρι το σούρουπο.



BLACK IS BEAUTIFUL


Το µαύρο, ως «αυτοκράτορας» κάθε χειµερινής σεζόν, ανεβαίνει πάλι στον «θρόνο» του. Η Ευγενία («Εζενί») Νιάρχου το τιµά µε στενό µάξι και η Μαρία-Ολυµπία µε pencil outfi t σε πάρτι στο, κοσµικότερο όλων, Παρίσι. Για να φωτογραφηθεί στη συνέχεια στα -λιγότερο sexy, αλλά πάντα ραφινάτα- καρό και µονόχρωµα κοµµάτια του Burberry. Την ίδια στιγµή, η Μαρίνα Βερνίκου πιάνει κουβέντα µε την εµβληµατική Ιταλίδα σχεδιάστρια Αλµπέρτα Φερέτι µε µαύρη, ultra hot δαντέλα µε καυτό ντεκολτέ, προσκαλώντας µας στο πάρτι της θηλυκότητας που οργάνωσε για τη φετινή σεζόν η πάντα δηµιουργική καλλιτέχνιδα (µακριά από τα front rows, τις πρώτες σειρές των µιλανέζικων ντεφιλέ, η Μαρίνα διάλεξε και υποδειγµατικό µπλε µπλουζοφόρεµα, σαν καµισόλ). Black magic woman και η top γνώστρια της µαµάς µόδας, αλλιώς Style Heroine, κατά κόσµον Ευαγγελία Σµυρνιωτάκη: Eν προκειµένω, το ανάγλυφο δέρµα «παρτάρει», σε Gucci βερσιόν, απευθυνόµενο σε «άγρια» θηλυκά. Γκρι-νουάρ «αποχρώσεις» και τζιν προτείνουν για πιο καθηµερινά looks και οι Οικονοµάκου - Συνατσάκη. Με καουµπόικο «αέρα», που τις εµπνέει αµφότερες. Ενώ η classic «µούσα» του Πολ Μαρτσιάνο -της Guess?- Μαίρη Βυτινάρος, που από τις γόνδολες της Βενετίας έτρεξε στη Via Montenapoleone του Μιλάνου, επιµένει, επίσης, στο black is beautiful - µε µαύρα µίνι και µαύρα γυαλιά. Τα οποία (µαύρα γυαλιά) µεταφράστηκαν στο κορυφαίο αξεσουάρ-πρόταση από τους διασηµότερους σχεδιαστές στις Εβδοµάδες Μόδας, και της Νέας Υόρκης και του Μιλάνο. Τotal black, τέλος, «ψηφίζει» και η Μαριέττα Χρουσαλά και το ερώτηµα «Πόσα µικρά µαύρα φορεµατάκια (little black dresses) χωράει η ντουλάπα σας» παραµένει... ρητορικό!

ddswsds



Δημοσιεύθηκε στo ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 28/9