«Κακός χαμός» επικράτησε σήμερα στην εκπομπή «Το Πρωινό», με Αφροδίτη Γραμμέλη και Άρια Καλύβα να έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση.

Η ένταση ανέβηκε στο πλαίσιο της συζήτησης για την κίνηση της Ματούλας Ζαμάνη να αφαιρέσει την μπλούζα της στη διάρκεια συναυλίας της και να την πετάξει στο κοινό, προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις.

Η Άρια Καλύβα χαρακτήρισε την εν λόγω κίνηση της τραγουδίστριας «αντιαισθητική», προσθέτοντας ότι «τη δημόσια εικόνα σου οφείλεις να την προστατεύεις και ειδικά όταν είσαι και κάποιας ηλικίας».


Η τοποθέτησή της προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αφροδίτης Γραμμέλη, η οποία, μεταξύ άλλων, είπε ότι είναι ντροπή να ακούγονται κουβέντες για ηλικίες και για κιλά.


Μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Αφροδίτη Γραμμέλη και Άρια Καλύβα


«Ας μας πει κάποιος σε τι αποσκοπεί αυτή η πράξη και η ενέργεια. Πέραν του ότι είναι αντιαισθητική σε κάθε περίπτωση. Και δεν αναφέρομαι στο θέμα των κιλών. Το ίδιο αντιαισθητική θα ήταν αν το έκανε η κυρία Βανδή, αντιαισθητικό ήταν όταν ο κύριος Μαζωνάκης έκανε ότι ουρούσε στην πίστα. Τη δημόσια εικόνα σου οφείλεις να την προστατεύεις και ειδικά όταν είσαι και κάποιας ηλικίας. Δεν είναι και 20 η κυρία Ζαμάνη να έχει τη μετεφηβική δικαιολογία. Εμένα δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω, απαγορεύεται να έχω άποψη;», είπε αρχικά η Άρια Καλύβα.

Αφροδίτη Γραμμέλη: Εγώ ακούω τώρα και τρελαίνομαι σιγά σιγά… Ακούω κουβέντες για ηλικίες και για κιλά. Ντροπή μας! Η συναυλία ολοκληρωνόταν, ήταν στο peak της.

Άρια Καλύβα: Ντροπή είναι να μην έχουμε συναίσθηση της ηλικίας μας και να καταργούμε και τη λογική.


Α.Γ.: Άσε με να μιλήσω, ρε Άρια, κάποια στιγμή, να ακουστώ! Αυτό είναι στον δικό σου κώδικα, εγώ έχω τον δικό μου άξονα, δεν είμαστε στο ίδιο.

Α.Κ.: Προφανώς και δεν είμαστε.

Α.Γ.: Το «προφανώς» άσε να το συζητήσουμε άλλη ώρα.

Α.Κ.: Εσένα σου αρέσει, δηλαδή, αυτό το ξεγύμνωμα;

Α.Γ.: Δεν με ενοχλεί η Ματούλα Ζαμάνη γιατί την ξέρω και ξέρω πώς τραγουδάει. Είναι μια κίνηση ενθουσιασμού, διονυσιασμού, στη συναυλία της. Δεν το κάνει για να δούμε το σώμα της. Δεν είναι κίνηση αποκάλυψης σώματος. Είναι μια κίνηση απελευθέρωσης, συναυλιακή, δεν είναι το σώμα που κοιτάς.


Θέση επί του θέματος πήρε και ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος είπε: «Το αισθητικά αποδεκτό ή μη αποδεκτό είναι προσωπικό ζήτημα για τον καθένα. Δηλαδή, η αισθητική και τα όριά της ο καθένας τα έχει για τον εαυτό του. Είναι δικαίωμά της να πετάξει την μπλούζα, προφανώς δεν έχει να κάνει με τα παραπάνω κιλά ή λιγότερα κιλά, όμως το αν μου αρέσει ή δεν μου αρέσει είναι δικό μου θέμα. Και εμένα αισθητικά δεν μου αρέσει. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν έχω πρόβλημα με τα παραπάνω κιλά, γιατί και εγώ έχω, ή με το ότι πέταξε την μπλούζα και με πειράζει το γυμνό. Αισθητικά, ναι. Δεν μου αρέσει να βγάζει κάποιος την μπλούζα πάνω στη σκηνή, όποιος κι αν είναι».

Μετά την τοποθέτηση του παρουσιαστή, η Άρια Καλύβα ξαναπήρε τον λόγο και είπε, απευθυνόμενη στις Αφροδίτη Γραμμέλη και Φωτεινή Πετρογιάννη που συμφωνούσαν:

«Κάθε φορά πέφτετε να με φάτε. Γιατί δυναμιτίζετε το κλίμα και δημιουργείτε εντυπώσεις; Αυτό είναι απαράδεκτο. Σου αρέσει εσένα αυτή η εικόνα; Σου αρέσει;».

«Δεν με ενοχλεί, ρε Άρια, δικαίωμά μου. Δεν κατάλαβα, επειδή σε ενοχλεί πρέπει και εγώ να πέσω ανάσκελα», απάντησε με έντονο ύφος η Αφροδίτη Γραμμέλη.