Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Αύγουστος Κορτώ στην εκπομπή «Buongiorno» και στην δημοσιογράφο, Δήμητρα Τσαούση.

Ο γνωστός συγγραφέας, Αύγουστος Κορτώ μεταξύ άλλων, μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, για τη διπολική διαταραχή, αλλά και για τον λόγο που είναι διστακτικός στο ενδεχόμενο να γίνει πατέρας.

«Στα βιβλία μου μιλάω για θέματα ψυχικής υγείας γιατί το στίγμα στην Ελλάδα είναι ακόμα κραταιό και γιατί οι ψυχικές νόσοι έχουν απέραντη μοναξιά», εξήγησε αρχικά ο Αύγουστος Κορτώ.

«Μεγαλώνοντας τη δεκαετία του ’80 η εικόνα που είχαμε για τους ομοφυλόφιλους ήταν τρομακτική. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα είχε αυτή την εξέλιξη. Ο γάμος μου είχε ένα αίσθημα χαράς και νίκης», πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Αύγουστος Κορτώ.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να γίνει πατέρας, ο Αύγουστος Κορτώ  ανέφερε: «Η πατρότητα είναι μια δέσμευση πολύ μεγάλη και από την άλλη είμαι διστακτικός λόγω της διπολικής διαταραχής. Αυτό δεν σημαίνει ότι άνθρωποι που έχουν διαγνωσθεί με αυτό δεν μπορούν να γίνουν γονείς. Εγώ έχω το παιδικό τραύμα της σακατεμένης μητέρας που δεν βγαίνει από την κρεβατοκάμαρα. Δεν θέλω ένα παιδί που το λατρεύω και με λατρεύει να με δει σε αυτή την κατάσταση».