Στον ρατσισμό που υφίστανται τα non-binary άτομα με αφορμή το σατιρικό σκετς του Μάρκου Σεφερλή, αναφέρθηκε ο Αλέξανδρος Τσουβέλας.

Ο γνωστός κωμικός μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» την Τετάρτη (2/10) τόνισε πως τα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με τη σάτιρα και το χιούμορ του Μάρκου Σεφερλή, χωρίς κανείς να εστιάζει στα πραγματικά και απτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν νομίζω πως είμαι καθ' ύλην αρμόδιος εγώ να κρίνω την προσπάθεια σάτιρας ενός σκετς που κάνει ο Μάρκος Σεφερλής. Εμένα αυτό που με έχει ενοχλήσει είναι η υποκρισία του πράγματος και από τα media, το λέω ευθέως. Θα μπορούσα να μην το πω αλλά έχω μάθει να μην κρύβομαι. Σχετικά με τα non-binary άτομα δεν βλέπω ένα ενδιαφέρον για τα πραγματικά και ουσιαστικά τους προβλήματα. Δηλαδή το να επικεντρωθούμε στο αν ο Μάρκος Σεφερλής προσέβαλε με ένα σκετσάκι τη non-binary κοινότητα, δεν είναι μόνο αυτό. Αναλώνουν τηλεοπτικό χρόνο όταν τα non-binary άτομα συνεχίζουν να τρώνε μπουνιές στο δρόμο. Συνεχίζουν να δέχονται bullying παντού. Συνεχίζουν να έχουν ρατσιστικές συμπεριφορές σε κάθε σημείο από πάρα πολύ κόσμο και να τα διώχνουν από το σπίτι».

Τέλος πρόσθεσε: «Δεν έχουν αναδειχθεί αυτά τα θέματα. Δηλαδή αν βάλεις τηλεοπτικό χρόνο, πολλοί υπερασπίζονται τα non-binary άτομα, κυρίως κλείνοντας το μάτι και σε κοινό, χωρίς όμως να εμβαθύνουν στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η κοινότητα και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και γενικά οι ομάδες που βάλλονται και από ένας σκετς ή από έναν λάθος σχεδιασμό ή από λεκτική βία. Θα ασχοληθούμε με αυτό, ή με τι μηνύματα θα βγάλει ο Μάρκος Σεφερλής στον αέρα, ή τι απάντηση έδωσε ο τάδε κωμικός στον Σεφερλή. Το πρόβλημά μας όμως είναι τα non-binary άτομα. Στο τέλος της ημέρας δεν ασχολήθηκε κανείς με τα ουσιαστικά προβλήματα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4l88mxt4ft5)