Επίσκεψη στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία), που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε ο Παύλος Γλύξµπουργκ.

*Διαβάστε ακόμα: Το dress code των Greek royals: Οι εμφανίσεις χιλιάδων ευρώ και το μυστικό

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πάντρεψε το περασμένο Σάββατο 28/09 την αδελφή του, Θεοδώρα, με τον Μάθιου Κουμάρ στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.


Λίγα λόγια για το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Σημειώνεται ότι το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία) είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη της πόλης των Αθηνών στη σύγχρονη εποχή.

Στεγάζεται σε δύο από τα παλαιότερα κτίρια της πρωτεύουσας στην οδό Παπαρρηγοπούλου 5 και 7.

Το νεοκλασικό σπίτι στον αριθμό 7, γνωστό ως «Παλαιό Παλάτι», ανήκε στον Σταμάτιο Δεκόζη-Βούρο (1792-1881), έναν πλούσιο τραπεζίτη από τη Χίο.

Αυτό το παλιό αρχοντικό αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του ελληνικού κράτους, καθώς χρησίμευσε ως ανάκτορο για το πρώτο βασιλικό ζεύγος, τον βασιλιά Όθωνα και τη βασίλισσα Αμαλία (1836-1843), όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Κατά συνέπεια, μαζί με τη δεύτερη κατοικία στον αριθμό 5, φιλοξένησε μέλη της οικογένειας Δεκόζη-Βούρου, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή του μουσείου, Έλληνα πολιτικού και προστάτη των τεχνών Λάμπρου Ευταξία.

Αυτό το «πρώτο παλάτι» έχει διατηρηθεί καλά και μετατράπηκε σε Μουσείο της Πόλεως της Αθήνας το 1973. Το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1980.

View this post on Instagram

A post shared by Greek Royal (@greek_royal)