Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης μίλησε για τη μητέρα του και τις οικονομικές απολαβές από τη μακρόχρονη πορεία του στην ελληνική λαϊκή μουσική.

Ο συνθέτης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Στιγμές» στο One και τον Μάνο Νιφλή το βράδυ της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου 2024.


Θανάσης Πολυκανδριώτης: Η μάνα μου ήταν στυγνός αποταμιευτής

«Η μάνα ήταν ο αποταμιευτής. Έπαιρνα μεροκάματο, έβγαζα λεφτά. Εκείνη τα φύλαγε, τα έκανε κομπόδεμα κι έτσι έκανα διάφορα πράγματα. Το θέμα είναι ότι ο αποταμιευτής δεν έχει αγάπη μέσα του, είναι στυγνός αποταμιευτής. Η μάνα ήταν όμως αυτή που μας ένωσε και τα τέσσερα παιδιά, το φιλί, το χάδι, το φαγητό. Ήμασταν τέσσερα στόματα. Με ένα μεροκάματο του Θόδωρου (σ.σ Πολυκανδριώτη) δεν έβγαινε το πράγμα», ανέφερε αρχικά ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.


Βοηθούσα πάρα πολύ την οικογένεια

«Όταν μπήκα εγώ στη δουλειά αυτή, βοηθούσα πάρα πολύ την οικογένεια. Η δουλειά τότε δεν είχε λεφτά. Τότε ήταν λίγα τα λεφτά, αλλά μεγάλη η αξία τους. Μπορεί να έπαιρνε 20 δραχμές από το μπουζούκι το βράδυ ο Θόδωρος και 40 από το νικελωτήριο του Βουγιούκα στο Αιγάλεω ως τεχνίτης. Κοιτάξτε το 40 από το 20 είναι μεγάλη διαφορά. Το οικονομικό θέμα είναι ένα τεράστιο θέμα και ο καθένας το εκλαμβάνει όπως θέλει», σημείωσε στη συνέχεια.

Στο τέλος, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης αποκάλυψε: «Η μητέρα μου, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, γύρισε και μου είπε, "ρε παιδάκι μου, δεν θα έχεις στην άκρη 2-3 εκατομμυριάκια;". Της λέω: "Τι λες, ρε μάνα; Τι είναι τα εκατομμυριάκια;"».

Δείτε τα σχετικά βίντεο που ακολουθούν:


Ο γιατρός μου είχε πει για τρεις μήνες να μην παίξω μπουζούκι



Με έλεγαν κοροϊδευτικά "μπουζουκτσή" - Ο Χιώτης με παρουσίασε ως μπουζουκίστα



Το περιστατικό που τον σημάδεψε