Το απόγευµα της 28ης Σεπτεµβρίου τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάµος της τέως πριγκίπισσας Θεοδώρας και του αγαπηµένου της, Mάθιου Kουµάρ. Η νύφη έφτασε στον ναό στις 17.55 µε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τέως πρίγκιπας Παύλος, ο οποίος την παρέδωσε στον γαµπρό.

Μαζί µε τους κουµπάρους ήταν και άλλα µέλη της οικογένειας: Νικόλαος, Φίλιππος, Μαρία-Ολυµπία, Αχιλλέας-Ανδρέας και Arrietta Morales.

Η Θεοδώρα, εµφανώς χαρούµενη και λαµπερή, επέλεξε για την πιο σηµαντική ηµέρα της ζωής της ένα εξαιρετικό νυφικό από οργάντζα, ζωγραφισµένο στο χέρι και διακοσµηµένο µε κρύσταλλα και χειροποίητα λουλούδια, που φέρει την υπογραφή της διεθνούς σχεδιάστριας Celia Kritharioti.

Το νυφικό διέθετε µακριά ουρά, ενώ το µπούστο του ήταν κεντηµένο εξολοκλήρου στο χέρι µε απλικέ δαντέλες. Η εµφάνισή της ολοκληρώθηκε µε το βασιλικό πέπλο και την οικογενειακή τιάρα, τα οποία αποτελούν ιστορικά κειµήλια της τέως βασιλικής οικογένειας. Το πέπλο παρέµεινε στο ιστορικό ατελιέ έναν ολόκληρο µήνα, για να διασφαλιστεί η τέλεια εφαρµογή του.

Αξίζει να σηµειωθεί πως και η µητέρα της νύφης, τέως βασίλισσα Αννα-Μαρία, που έφτασε στη Μητρόπολη µε τον Νικόλαο, εµπιστεύτηκε την κορυφαία Ελληνίδα σχεδιάστρια Celia Kritharioti κι έλαµψε µε το χειροποίητο, maxi φόρεµά της σε γαλάζιες αποχρώσεις και «αρχιτεκτονικό» σχέδιο.

Το φόρεµα της Αννας-Μαρίας χρειάστηκε πολλές ώρες δουλειάς λόγω της εξαιρετικής προσοχής που δόθηκε σε κάθε λεπτοµέρεια από την ίδια τη σχεδιάστρια και την οµάδα της.

Ανάµεσα στους καλεσµένους ήταν η βασιλοµήτωρ Σοφία της Ισπανίας, η οποία επέλεξε ένα κοµψό σύνολο σε κοραλλί απόχρωση. Ο κόσµος που ήταν συγκεντρωµένος γύρω από τη Μητρόπολη την υποδέχτηκε ένθερµα κατά την άφιξή της. Παρούσα στον γάµο της Θεοδώρας ήταν και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη της ∆ανίας, η οποία επίσης απέσπασε πολλά χειροκροτήµατα κατά την άφιξή της.

H Μαρί-Σαντάλ κατέφθασε στην εκκλησία συνοδευόµενη από τους γιους της. Η σοµόν τουαλέτα της απέσπασε τα βλέµµατα των παρευρισκοµένων.

1













Η Αλεξία, αδελφή της νύφης, έφτασε στη Μητρόπολη µαζί µε την οικογένειά της φορώντας ένα κόκκινο φόρεµα. Επίσης, ανάµεσα στους καλεσµένους ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επέλεξε ένα εντυπωσιακό µπλε φόρεµα.

Ο Φίλιππος κατέφθασε µαζί µε τη Νίνα Φλορ και τον πατέρα της. Aπό τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες ήταν αυτή της Σήλιας Κριθαριώτη, που συνοδευόταν από τον σύζυγό της, εφοπλιστή Νίκο Τσάκο. Για τη δεξίωση που ακολούθησε σε πολυτελές παραθαλάσσιο resort της Αθηναϊκής Ριβιέρας, η Θεοδώρα εµπιστεύτηκε ξανά την εµφάνισή της στην Ελληνίδα σχεδιάστρια, επιλέγοντας ένα κοντό, λευκό φόρεµα, µε ανοιχτούς ώµους, επίσης κεντηµένο στο χέρι µε κρύσταλλα Swarovski και χειροποίητα λουλούδια διαφόρων µεγεθών.

Λίγες ώρες νωρίτερα, συγκεκριµένα το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεµβρίου, στους κήπους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει του γάµου της Θεοδώρας και του αγαπηµένου της, πραγµατοποιήθηκαν οι προγαµιαίοι εορτασµοί του ζευγαριού. Η Θεοδώρα για το pre-wedding party επέλεξε να φορέσει ένα midi λευκό φόρεµα από µεταξωτό ταφτά, διακοσµηµένο µε έναν κοµψό φιόγκο στην πλάτη, by Celia Kritharioti. Το εντυπωσιακό outfi t, που µαγνήτισε τα βλέµµατα όλων των καλεσµένων, συµπλήρωσαν λαµπερά σκουλαρίκια και clutch, αλλά και οι κοµψές λευκές γόβες, όλα απόλυτα ταιριασµένα µε τη δηµιουργία της Ελληνίδας σχεδιάστριας.

2


































*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 5/10