Πωλείται η βίλα της τέως πριγκίπισσας Αλεξίας και του Κάρλος Μοράλες Κιντάνα στο Πόρτο Καλέρο. Φωλιασµένη στη Λανθαρότε, στον νότο του τέταρτου µεγαλύτερου νησιού των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό, σε φιλέτο της περιοχής, τη Γιάιζα, είναι φτιαγµένη σε µινιµαλιστικό ύφος, που εµπνέει αµφότερους, και αγοράστηκε για µόλις 250.000 ευρώ τον Απρίλιο του 2005.

Kαι υπέστη «λίφτινγκ», προκειµένου να ανταποκριθεί στα «θέλω» τους. Ήταν 11 χρόνια αφότου η πρωτότοκος Αλεξία, που είναι και το µεγαλύτερο παιδί του τέως βασιλικού ζεύγους, γνώρισε τον διακεκριµένο Ισπανό αρχιτέκτονα σε αγώνες ρεγκάτα και έξι χρόνια αφότου παντρεύτηκαν (9/7/1999), επιλέγοντας να ζουν µακριά από τους προβολείς.

Στην καρδιά της Αρετσίφε, της πρωτεύουσας του νησιού, το ζευγάρι, µαζί µε τα τέσσερα παιδιά του, βρήκε την ησυχία του. Σε ένα τεράστιο διώροφο, µε τρεις αποθηκευτικούς χώρους, µε µπάνιο-σάουνα -και µικρότερα, όπως είναι ευνόητο-, µε εξωτερική και εσωτερική πισίνα, αλλά και µε δύο χώρους αναψυχής, γυµναστήριο, αίθουσα µασάζ και µπιλιάρδου, δεν αποκαλείται τυχαία «παλάτι» από τον ισπανικό Τύπο. Το ζευγάρι κάνει µετρηµένες εµφανίσεις όλα αυτά τα χρόνια που είναι µαζί και αγαπηµένο και τη φιλοσοφία του αυτή έχει «κληροδοτήσει» και στα παιδιά του.

Το «Secret» εξασφάλισε λήψη από το τεράστιο µεν (απλώνεται σε 10 στρέµµατα), δωρικό δε οικοδόµηµα, το οποίο φυσικά πήρε επ’ ώµου ο ίδιος ο Μοράλες, προκειµένου να το µεταµορφώσει στο «όνειρο» της Αλεξίας (του). Παρότι όµως ήδη από την άνοιξη έχει βγει προς πώληση, φαίνεται πως δεν έχει υπάρξει ενδιαφερόµενος που να πληροί τους οικονοµικούς όρους που Αλεξία - Κάρλος Μοράλες Κιντάνα  έχουν θέσει, προκειµένου να αποχωριστούν το σπίτι όπου έχουν στεγάσει τα όνειρά τους. Εξυπακούεται άλλωστε ότι δεν πωλείται για το χαµηλό ποσό που το αγόρασαν. Τα περιρρέοντα σενάρια, από το «Hola!» και άλλα έντυπα, αναφέρονται σε οίκηµα αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ.




1





















ΟΣΑ ∆ΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ


Η λήψη που εξασφάλισε το «Secret» είναι η µοναδική που έχει δηµοσιοποιηθεί, δεν είναι όµως το µόνο σπάνιο στην περίπτωσή τους. Σπανίζουν και οι φωτογραφίες των παιδιών του ζευγαριού: της 22χρονης Αριέτα, της 21χρονης Αννας-Μαρίας, του 19χρονου Κάρλος και της 16χρονης Αµέλια.

Η 59χρονη σήµερα πριγκίπισσα (once a princess, always a princess) έχει έντονη φιλανθρωπική δράση, ενώ αποτελεί µέλος του -σύντοµα επανενεργοποιηµένου δυναµικά- φιλανθρωπικού ιδρύµατος «Αννα-Μαρία», της µητέρας της, καθώς και της ιστιοπλοϊκής οµάδας Azur de Puig.

Ο σύζυγός της, µε περιουσία που αγγίζει τα 5.000.000 ευρώ, µε τη σειρά του σπανίως πραγµατοποιεί δηµόσιες εµφανίσεις. Το γεγονός πως δηµοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες τους από τον γάµο της Θεοδώρας µε τον δικηγόρο Μάθιου Κουµάρ από τη Μητρόπολη των Αθηνών, καθώς και από το δείπνο στο Βυζαντινό Μουσείο, που πραγµατοποιήθηκε το βράδυ πριν από τον γάµο, από µόνο του είναι σπάνιο.

Στη Λανθαρότε, η Αλεξίακαι ο Κάρλος βρήκαν το καταφύγιό τους. Εκεί επιδίδονται και σε εξερεύνηση στη φύση, µε πεζοπορία, που αγαπάει όλη η οικογένεια. Η Αννα-Μαρία και η Αµέλια, σύµφωνα µε όσα έχουν γίνει γνωστά, ασχολούνται µε τη συγχρονισµένη κολύµβηση -εντάσσονται στο δυναµικό της οµάδας Pingüinos de Arrecife- και ο Κάρλος µε την κολύµβηση αποστάσεων.

Η Αριέτα έχει σπουδάσει νηπιαγωγός και έχει µάλιστα εργαστεί µε παιδιά που πάσχουν από σύνδροµο Down. Με την ξαδέλφη της -εγγονή της βασιλοµήτορος Σοφίας και επίτιµης βασίλισσας της Ισπανίας- ινφάντα Χριστίνα, πέρα από τον οικογενειακό δεσµό, διατηρούν φιλία.

Θέλετε και ντεσού; Τα γαλλικά ΜΜΕ, που είναι τα πιο «στρυφνά» αναφορικά ιδίως µε τη «µαµά» µόδα -άλλωστε το Παρίσι παραδοσιακά είναι η Νο 1 διεθνής µητρόπολη της µόδας-, από τις παράνυµφες της Θεοδώρας χρίζουν νικήτρια την Αριέτα.

Αν και πολλοί εικάζουν πως το λουκ και η ανάλαφρη κουπ της ταίριαζαν περισσότερο µε την ηλικία της, ο δικηγόρος του διαβόλου -τα ΜΜΕ της Ισπανίας και της Βρετανίας, που µάλλον βλέπουν το ζήτηµα πιο cool και ψύχραιµα- εστιάζε ται απλώς στο ότι την Αριέτα τη βλέπουµε ελάχιστα σε οποιουδήποτε τύπου σουαρέ. Πολλώ δε µάλλον σε γάµο και ακόµη περισσότερο σε συγγενούς της. 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 5/10


2