Διεθνή ΜΜΕ, που παρακολουθούν στενά το ρεπορτάζ του τζετ σετ, αναφέρουν πως η χρυσή κληρονόμος της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά, έχει ελαφρύνει το θησαυροφυλάκιο της οικογένειας κατά πολύ, λόγω άστοχων κινήσεων και ατυχών επιχειρηματικών κινήσεων.

Αρκετοί παράγοντες συμβάλλουν στη μείωση του πλούτου της. Τα ακριβά γούστα και τα χόμπι της όπως η ιππασία, όπως και οι κακές επενδύσεις.


Αθηνά Ωνάση: Η αμύθητη περιουσία που παρέλαβε

Εν αρχή ήταν η κληρονομιά της Χριστίνας Ωνάση, η μητέρα της Αθηνάς κληρονόμησε τον Αριστοτέλη Ωνάση κι αυτή με τη σειρά της πέρασε τον πλούτο της δυναστείας στην κόρη της.

Η Χριστίνα Ωνάση άφησε πίσω της ακίνητα αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, 40 εκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, 90 εκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις στη Λατινική Αμερική, 200 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις διάφορες, ναυτιλία, κατασκευαστικές και μεταλλουργικές εταιρείες και άγνωστα χρηματικά ποσά που κατατέθηκαν σε ελβετικές τράπεζες, σύμφωνα με το The Onassis Dynasty.

Η κόρη του Ωνάση βρέθηκε νεκρή το 1988, πέθανε στην Αργεντινή μόλις στα 37 από καρδιακή προσβολή πάμπλουτη, η κόρη της Χριστίνας Ωνάση και του τέταρτου συζύγου της, του Γάλλου Τιερί Ρουσέλ, Αθηνά είναι σήμερα 39 και επίσης πάμπλουτη με τη μητέρα της, που χάθηκε πρόωρα, αλλά λιγότερο πλούσια απ' όσο θα περίμενε κανείς. Η συνολική της περιουσία ήταν λένε κοντά στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Αθηνά είναι σπάταλη και απρόσεκτη λένε κάποιοι. Για τη φωλιά του έρωτά της με τον Αλβάρο έδωσε σχεδόν 9 εκατομμύρια για έπαυλη στο Σάο Πάολο, άλλα 10 έδωσε για το διαζύγιο. Η Αθηνά έχει καταχωρίσει το Wellington Estate με τιμή 3,25 εκατομμύρια δολάρια. Ο λόγος για την πώληση αυτού του πολυτελούς ακινήτου είναι ένα διαζύγιο από τον σύζυγό της.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά, ξοδεύει υπέρογκα ποσά για τα άλογά της, για να ξορκίσει την κατάρα των Ωνάσηδων διατηρεί ένα μικρό ιδιωτικό στρατό ασφαλείας και ζει καλά και ακριβά, κάτι πάντως για το οποίο μάλλον κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει πως κάνει λάθος.

Αθηνά Ωνάση: Από πάμπλουτη... πλούσια

Κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Αθηνά Ωνάση έχει:

-Μετρητά: 150.000.000$,

-Μετοχές: 150.000.000$,

-Ακίνητα: 300.000.000$,

-Στάβλοι: 100.000.000$,

-Άλλες επενδύσεις: 100.000.000$.

Το θέμα για τα μίντια που ασχολούνται με το διεθνές τζετ σετ είναι πως η Αθηνά σήμερα ξεκίνησε από τα 2,5 δισ. και έχει μείνει με ένα ή και με μισό λένε άλλοι.

Για αυτό, λένε, πούλησε και τον Σκορπιό μόλις 153 εκατομμύρια. Παράλληλα ασχολείται με τα σούπερ μάρκετ απ' όπου και η φωτογραφία, τη φαρμακευτική της, αλλά και τον Αλμπέρτο Τζόρτζι, που φημολογείται πως είναι ο σύντροφός της.