Ένας πασίγνωστος κοσμηματοπώλης και η εγγονή γνωστής εφοπλίστριας στο σανίδι για καλό σκοπό. Ο Αντώνης Βουράκης, η Μάρθα Βερνίκου, συνονόματη και εγγονή βεβαίως της γνωστής εφοπλίστριας, η Κιμ Κίλιαν και άλλοι εκπρόσωποι της ευρύτερης επιχειρηματικής και πολιτιστικής σκηνής του τόπου δείχνουν το ταλέντο τους στην υποκριτική.

Σκοπός με τα έσοδα από την παράσταση να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο των Σοφάδων Καρδίτσας, που «χτυπήθηκαν» από τη θεομηνία «Ντάνιελ».

Ο λόγος για το έργο «Λες και ήταν χθες» που ανεβαίνει από την Παρασκευή 8 έως και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών. Πρόκειται για έργο-αφιέρωμα στη μνήμη του Αλέκου Σακελλάριου από τη θεατρική ομάδα ΘΕΑ.ΣΥ. (Θεατρική Συμμαχία). Όλος ο κόσμος του κυρ Αλέκου θα ζωντανέψει επί σκηνής σε μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, τραγούδια και συγκίνηση.

Πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Βουράκης, Ουρανία Βουράκη, στον ρόλο της Μάρθας η Μάρθα Βερνίκου. Μαζί τους οι Κιμ Κίλιαν, Κατερίνα Χούπη, Αθηνά Λιβανίου, Γιώργος Δ. Λεμπέσης, Νίκος Λιβάνιος, Πέτρος Πολίτης, Ιλεάννα Καραμπέλου, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Ρένα Παπαδοπούλου, Στέλιος Σπινθουράκης, Μαριάννα Ρώρη, Μαίρη Γεωργακοπούλου, Δημήτρης Μπράζας.

Το στόρι αφορά την πεποίθηση του Σακελλάριου, που πίστευε πως επιστρέφουμε στη γη μετά θάνατον. Πως ο καθένας μας έχει ανοιχτούς λογαριασμούς και πολλές αφορμές για να επιστρέψει. Αυτή η αναζήτηση θα ενεργοποιήσει την εκκεντρική γιαγιά Λίζα να «πεταχτεί» μέχρι τον Παράδεισο για να ζητήσει από τον Σακελλάριο να επισκεφθεί τους ζωντανούς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αντώνης Βουράκης από το 1998 έχει σχέση, πέρα από τα 24 καράτια, με την ηθοποιία.

Όπως έχει δηλώσει στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»: «Το 1998 πλησίασα τον πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών, τον Άρη Μανιά, που με έβαλε στη θεατρική ομάδα των αποφοίτων του Κολλεγίου. Ξεκίνησα με τις οδηγίες του συμμαθητή μου Κώστα Αρζόγλου. Στη συνέχεια προχωρήσαμε δύο χρονιές με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τρία χρόνια με τον Δημήτρη Λιγνάδη, αργότερα παρουσιάστηκε στην πορεία μας ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Βλάσης, που σκηνοθέτησε δύο έργα αφιλοκερδώς. Μέχρι που ο αείμνηστος Κώστας Κυριακίδης, ο Δημήτρης Βλάσης και εγώ δημιουργήσαμε τη “Θεατροπαρέα 08”».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 12/10/2024