Ο Μανούσος Μανουσάκης μίλησε για τους ηθοποιούς που επιλέγει και την αποχή του από την τηλεόραση στο παρελθόν, καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;».

Για το αν θα επέλεγε έναν άνθρωπο που δεν είναι ηθοποιός, αλλά είναι ένα πρόσωπο της επικαιρότητας, ο γνωστός σκηνοθέτης απάντησε: «Αν έχει τη διάθεση να στρωθεί κάτω και να δουλέψει και να μελετήσει και να εκπαιδευτεί ναι, αλλά όχι επειδή είναι στην επικαιρότητα. Επειδή μου κάνει το πρόσωπό του χαρακτηριολογικά, όχι επειδή έχει likes, προς Θεού, ποτέ. Αλλά αν ήταν ένα πρόσωπο που έβλεπα στον δρόμο και έλεγα "πω, πω αυτός είναι και κανένας άλλος" ή "αυτή είναι και καμία άλλη" θα επένδυα χρόνο σε αυτόν. Αλλά θα έπρεπε να επενδύσει χρόνος και αυτός, διπλάσιο από τον δικό μου. Τώρα, αν θέλει να κάτσει να μελετήσει, να δουλέψει κτλ. εντάξει, θα το έκανα».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4uiy50whyld)

«Αλλώστε μην ξεχνάτε κανείς δεν πέθανε από κακή ηθοποιία, δεν είναι και χειρουργική επέμβαση με ερασιτέχνη χειρουργό», είπε αμέσως έπειτα αστειευόμενος.
Σε άλλο σημείο, σχολίασε: «Το καμαρίνι έχει τεράστιο ενδιαφέρον, είναι μια δραματουργία από μόνο του».

Όμως, τόνισε έπειτα από σχόλιο του Τάσου Ιορδανίδη: «Το ενδιαφέρον είναι το θέαμα. Το θέαμα είναι το ενδιαφέρον. Το τι συμβαίνει στο συνεργείο ή τι κάνουμε στο break στο γύρισμα, αυτό που βλέπει ο θεατής στην οθόνη είναι το ενδιαφέρον. Τα υπόλοιπα είναι ευχάριστα, πιπεράτα, καλά, αλλά μεταξύ μας».
Σε ερώτηση για το τι θα έκανε αν δεν ήταν στην εκπομπή Κυριακή πρωί, ο σκηνοθέτης είπε: «Αν δεν ήμουν εδώ, θα ήμουν σπίτι μου και θα διάβαζα σενάρια. Είναι η ευκαιρία το Σαββατοκύριακο να κάνεις δουλειές που δεν προλαβαίνεις να τις κάνεις μες τη βδομάδα».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4uitiy3w2ax)

Στη συνέχεια, υπογράμμισε τη σημασία που έχει για τον ίδιο να αποσύρεται επί τω έργω: «Δεν είναι λογικό για τον καθένα μας να είναι πάνω στη δράση όταν αποχαιρετά αυτόν τον κόσμο, από το να είναι σε απόσυρση, με τα σάλια του και τις μύξες του».

Και συνέχισε: «Κανείς δεν έχει ηλικία, ούτε ο σουβλατζής ούτε ο καλλιτέχνης. Μην το διαφοροποιούμε. Και ο σουβλατζής θα πεθάνει πάνω στην τσίκνα του, άμα είναι ερωτευμένος με αυτό. Εμένα ο παππούς μου δούλευε στο μαγαζί μέχρι 96 χρονών, δεν έφευγε».

Τέλος, αναφορικά με την αποχή του από την τηλεόραση, ο Μανούσος Μανουσάκης σχολίασε: «Ναι αυτά τα 8-10 χρόνια. Όχι δεν με ζητάγανε. Έκαναν άλλου είδους πράγματα, διαφορετική λογική, διαφορετική φιλοσοφία τηλεόρασης. Κάτι που δεν τους ταίριαζε και δεν μου ταίριαζε. Ήταν μια διάσταση κοινή συναινέσει».