Ηταν γλυκιά η φθινοπωρινή νύχτα πριν από λίγες ηµέρες στο Ναύπλιο, όπου ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας γιόρτασε τα πεντηκοστά δεύτερα γενέθλιά του.

Περιτριγυρισµένος από φίλους, ο άνθρωπος που ξυλοκόπησε άγρια την εν διαστάσει, πλέον, σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, ήταν ευδιάθετος και χαµογελαστός ένεκα των γενεθλίων του.

Το επέβαλλε η µέρα ίσως, παρόλο που ο γνωστός «τηλεοπτικός» δικηγόρος βιώνει για τα καλά το µετέωρο βήµα µιας πτώσης µετά το επεισόδιο του ξυλοδαρµού. Αυτό που τον έστειλε για λίγους µήνες στη φυλακή, τσαλακώνοντας για τα καλά το επαγγελµατικό και κοινωνικό προφίλ του «τηλεδικηγόρου», που είχε επιµελώς χτίσει.

Η απόφαση του Πειθαρχικού Συµβουλίου του ∆ικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να του επιβληθεί παύση έξι µηνών στο λειτούργηµά του, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσµα, ήταν άλλο ένα χτύπηµα στον επαγγελµατικό βίο του ποινικολόγου. Εναν βίο που κατέρρευσε µετά από εκείνο το βράδυ του Ιουνίου, όταν έστειλε την τότε σύζυγό του στο νοσοκοµείο έπειτα από το ξύλο που της έδωσε µέσα στο αυτοκίνητό του. Κάποιοι θυµήθηκαν αλλοτινά γενέθλια του Λύτρα, τότε που η φίλη του Ζήνα Κουτσελίνη τού έστελνε τούρτες από το στούντιο στο δικηγορικό γραφείο του και µετέδιδε τις ευχές της live στην εκποµπή της.

113


Φέτος τα γενέθλια του κυρίου Λύτρα ήταν κατά τι διαφορετικά και σχετικά µακριά από το κλεινόν άστυ, αφού έλαβαν χώρα στο πάντα ροµαντικό Ναύπλιο. Εκεί όπου αποκαλύφθηκε και ο νέος έρωτας που µπήκε στη ζωή του, µια µεσίτρια, η Θεοδώρα Παπαδοπούλου, µε την οποία γνωριζόταν πολλά χρόνια. Η γυναίκα αυτή στάθηκε δίπλα του όταν προφυλακίστηκε και, όπως ακούγεται, φέρεται να είναι αυτή που βρήκε τη νέα κατοικία του δικηγόρου στα νότια προάστια. Εκεί όπου ο Απόστολος Λύτρας θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ να χτίσει ξανά τη ζωή του, ξέροντας ότι θα κουβαλάει πάντα µαζί του το συµβάν που διέλυσε σε µία νύχτα ό,τι είχε χτίσει.


lytras-nea-syntrofos-4_jpg

111




































ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΚΑΜΕΡΕΣ!


Ενα πράγµα όµως που δεν µπορεί να ξεχάσει ο γνωστός ποινικολόγος είναι το «πάθος» που είχε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια για τις τηλεοπτικές κάµερες, στις οποίες σχεδόν καθηµερινά «έπιανε στασίδι» µεζωντανά λινκ.

Η αναγνωρισιµότητα έπειτα από αµέτρητες εµφανίσεις σε εκποµπές ήταν δεδοµένη, µόνο που ο Απόστολος Λύτρας δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι συχνά η υπερέκθεση στην τηλεόραση κατεβαίνει - και ενίοτε πολύ απότοµα.

Το διαπίστωσε όταν µετά τον ξυλοδαρµό οι αδηφάγες τηλεοπτικές κάµερες που κάποτε τον «αγαπούσαν» του έστηναν καρτέρι παντού, για να του πάρουν µια δήλωση ή να δείξουν το ακριβό του αυτοκίνητο και τη µεζονέτα του. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να τις «αγαπάει» και να πιστεύει σε αυτές. Κάτι που φάνηκε όταν αποφυλακίστηκε, αφού τις επόµενες µέρες µίλησε ουκ ολίγες φορές σε εκποµπές, µε αποκορύφωµα την ηµέρα που έκανε δηλώσεις στην είσοδο του δικηγορικού του γραφείου για πάνω από δέκα λεπτά, ακόµα και όταν είχε φτάσει στο ασανσέρ! Πλέον, µε νέα σχέση στη ζωή του, την οποία επιβεβαίωσε στην εκποµπή της Κατερίνας Καινούργιου -για να µην ξεχνιόµαστε-, ο δικηγόρος προσπαθεί να κάνει ένα καινούργιο comeback σε όλα τα επίπεδα. ∆ηλώνει συνέχεια µετανιωµένος για το βράδυ που διέλυσε τη ζωή του σε επαγγελµατικό και κοινωνικό επίπεδο, προσπαθεί να γίνει καλά, όπως είπε, ενώ τόνισε ότι η ζωή συνεχίζεται τόσο για το θύµα όσο και για τον θύτη.


Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ


Προς το παρόν πάντως είναι ο µόνος που µιλάει προς τα έξω, ενώ η εν διαστάσει σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, τηρεί σιγήν ιχθύος γύρω από τη νύχτα που έπεσε θύµα άγριου ξυλοδαρµού από τον τότε σύζυγό της. Πολλοί λένε ότι, αν αποφασίσει κάποια στιγµή να µιλήσει, θα αποδοµήσει άµεσα την εικόνα του Λύτρα, ειδικά αν αναφερθεί λεπτοµερώς στα όσα έζησε στα χέρια του εκείνο το βράδυ. Ισως το κάνει όταν νιώσει ότι είναι έτοιµη γι’ αυτό, την ίδια στιγµή που κάνει ένα νέο ξεκίνηµα στη δουλειά της και φροντίζει να είναι πρωτίστως καλά η κόρη που απέκτησε µαζί µε τον εν διαστάσει σύζυγό της. Νιώθει ελεύθερη πλέον, προσπαθεί να ξεχάσει και να συνεχίσει τη ζωή της, κάτι όµως που µόνο εύκολο δεν είναι για τη γυναίκα που πέρασε µια τόσο φριχτή δοκιµασία. Στη δίκη που θα γίνει θα πρέπει να θυµηθεί ξανά όλα όσα έζησε στα χέρια του, τις ικεσίες της να την πάει στο νοσοκοµείο και την καταιγίδα που ακολούθησε τις επόµενες εβδοµάδες. Μια καταιγίδα που ξεθύµανε πλέον, αλλά άφησε πίσω της πληγές, που δεν επουλώνονται εύκολα για µια νέα γυναίκα που βίωσε µε τον χειρότερο τρόπο την κακοποίηση από τον τότε σύζυγό της.


lytras-suzugos


asasas

1. Ο Απόστολος Λύτρας γιορτάζει στο Ναύπλιο τα γενέθλιά του έχοντας στο πλευρό του τη νέα του σύντροφο, Θεοδώρα Παπαδοπούλου. 2. Η Θεοδώρα Παπαδοπούλου γνωριζόταν πολλά χρόνια με τον Απόστολο Λύτρα. 3. Από παλαιότερες, ευτυχισμένες στιγμές με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου. 4. Ο γνωστός ποινικολόγος οδηγείται με αυτοκίνητο της Ελληνικής Αστυνομίας στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024. 5. Σε διακοπές με σκάφος.

 *Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 12/10