Mια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κουκλάκι µε σγουρά, καστανόξανθα µαλλιά από τη Γεωργία. Ψηλόλιγνο, µε αλαβάστρινη επιδερµίδα, τεράστια καστανά µάτια κι ένα γέλιο που σου έφτιαχνε τη µέρα µε το που το άκουγες. Αυτό το κουκλάκι πέρασε διά πυρός και σιδήρου. Από φτώχεια, κακουχίες... Αλλά τώρα, στα 43, ζει το παραµύθι της, έχοντας σταθερά στο πλευρό της τον σύντροφό της, κροίσο Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση, όπως άπαντες αποκαλούν στην αλλοδαπή τον γιο της Μαριάννας Λάτση και του Γρηγόρη Κασιδόκωστα.

Επιχειρώντας διπλή «βουτιά» στις business, η ποπ σταρ, το fashion icon, o «χαµαιλέων» της εγχώριας showbiz, η influencer, αποδεικνύει ότι τα όνειρα µπορούν να γίνουν πραγµατικότητα. Ακόµα και τώρα, εν µέσω αντίξοων για όλους συνθηκών, που συχνά µας φέρνουν στα όρια της τρέλας· που το ευκολότερο είναι να βουτήξεις στην κατάθλιψη, όπως στρατιά celebrities διατρανώνει· και κοινοί θνητοί ζουν βουβά, δίχως να το γνωρίζει ούτε ο γείτονάς τους.

Στα της Τάµτας όµως. Αφενός, µέσω των ρούχων και των αξεσουάρ που πουλάει στον ιστότοπό της, αφετέρου µε την εταιρεία υπεράσπισης των δικαιωµάτων των καλλιτεχνών, που ιδρύει µε τον σύντροφό της, στην οποία εκείνη µετέχει µε ποσοστό 20%, όπως πρώτη έγραψε η «Απογευµατινή», περνάει σε άλλο επίπεδο. Αθόρυβα. Οπως συνηθίζει.

Ζευγάρι και στην επιχείρηση

Στα επιµέρους, η Kiki Music ιδρύθηκε στις 9.8.2024, µε αρχικό κεφάλαιο 90.000 ευρώ. Στο καταστατικό διακρίνουµε την Τάµτα ως µέτοχο και την κόρη της, Αννη Χατσβάνη, σε ρόλο-κλειδί, συµβούλου-διαχειρίστριας. Αντικείµενο είναι υπηρεσίες διαχείρισης δικαιωµάτων πνευµατικής ιδιοκτησίας και εσόδων καλλιτεχνών, πέρα από ταινίες. Στο µετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης, µε έδρα τη λεωφόρο Βουλιαγµένης 77, ο Χρήστος-Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης έχει καταβάλει 72.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 720 µετοχές και στο 80% της εταιρείας. Η Τάµτα κατέβαλε αντίστοιχα 18.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 180 µετοχές και ποσοστό συµµετοχής 20% στην Kiki. Μέσω της εταιρείας, το φουλ ερωτευµένο ζευγάρι σκοπεύει να υποστηρίξει µε όλους τους τρόπους τους καλλιτέχνες.

Είναι όµως και η «γνωστή-άγνωστη» σχέση της Τάµτας Γκοντουάτζε, που γεννήθηκε στην Τιφλίδα στις 10.1.1981, µε την υποκριτική. Πέρα από την ξεχωριστή σχέση της µε τη µόδα και τις εταιρείες κοσµετολογίας (ενδεικτικά, υπενθυµίζουµε πως έχει διατελέσει πρέσβειρα της Avon για την εκστρατεία κατά του καρκίνου του µαστού και έχει γίνει «µούσα» της Attrativo και πολλών ακόµα brands ενδυµάτων/αξεσουάρ), η Audio Visual την είχε επιλέξει ως µία από τις βασικές φωνές, συγκεκριµένα για τον ρόλο της Σελένια, στην ελληνική µεταγλωττισµένη έκδοση της παιδικής ταινίας «Arthur and the minimoys» (ελληνικά: «Ο Αρθουρ και οι µινιµόι»). Επιπροσθέτως, αυτό που µε βεβαιότητα ελάχιστοι θυµούνται είναι το γκεστ στη σειρά του Mega «Η πολυκατοικία». Περισσότεροι ίσως θυµούνται ότι τη σεζόν 2010-2011 πρωταγωνίστησε στην ελληνική εκδοχή του µιούζικαλ «Rent», καθώς το πρότζεκτ στέφθηκε µε απόλυτη επιτυχία.

Tα εγκαίνια του e-shop

Φέτος, µετά τις εµφανίσεις στο κλαµπ «Smut Athens», επανακυκλοφόρησε το άλµπουµ «Identity Crisis» σε πολυτελή έκδοση (µε προσθήκη νέων τραγουδιών και σε µορφή βινυλίου) και διατίθεται προς πώληση στο e-shop tamta.gr, καθώς και στο «Smut Athens». Στο e-shop της πωλούνται ακόµη µπλούζες, κάλτσες και τσάντα αγορών -ως merch του «Identity Crisis»-, σε εξαιρετικά προσιτές τιµές, περί τα 20 ευρώ τα περισσότερα. Ετσι, η καλλιτέχνιδα θέλει να δείξει και ότι σέβεται την... τσέπη των καταναλωτριών-φαν της. Παράλληλα, επεκτείνει το πεδίο δράσης της σε αχαρτογράφητα, µέχρι πρότινος, νερά: σε αυτό της δυναµικής πλέον business woman που δεν τροµάζει µε το κολύµπι στα βαθιά, σε µία περίοδο όπου τα πάντα είναι ρευστά.

Για ένα πλάσµα που από 5 ετών τραγουδάει, που µεγάλωσε µόνο µε τη µητέρα του, σε πολύ δύσκολες οικονοµικές συνθήκες, που έφερε στον κόσµο το παιδί του ενώ ήταν µόλις 14 ετών και παντρεύτηκε τότε για να χωρίσει έξι χρόνια αργότερα, το να φτάσει στο σηµείο όπου βρίσκεται τώρα το λες και ακατόρθωτο. Η Τάµτα τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα έφτασε µέχρι στο σηµείο να βοηθά τη µητέρα της που καθάριζε σπίτια. Αλλά το όνειρό της να καθιερωθεί κατ’ αρχάς στο πεντάγραµµο φώλιαζε πάντα στην άκρη του µυαλού της και το «Super Idol», όπου την πρωτοείδαµε, έγινε το «µέσο» για να τη γνωρίσουµε. Να είναι και ο δεσµός µε τον Πάρι -που πλέον µετράει εννιά χρόνια- που την ώθησε να δοκιµάσει τον εαυτό της και σε άλλα πράγµατα; Το σίγουρο είναι ότι από το 2022, που απέκτησε και την ελληνική ιθαγένεια, «πετάει». Και τώρα, µε το διπλό πέρασµα στις business, µπορεί να χαµογελάει. Αβίαστα.

Μέχρι τον διεθνούς ακτινοβολίας Ελληνα εικονογράφο Κωνσταντίνο Κακανιά, «µπαµπά» της «κυρίας Τεπενδρή», που έγινε διάσηµη ως ηρωίδα κόµικς, ενέπνευσε κι έφτιαξε το πορτρέτο της. Λέτε, καθώς ο Κωνσταντίνος είναι και επιστήθιος φίλος του Νο 1 σχεδιαστή υποδηµάτων στον κόσµο Κριστιάν Λουµπουτέν, να του τη συστήσει και να χριστεί και «µούσα» του; Γιατί όχι; Τάµτα είναι αυτή, όλα τα µπορεί...

*Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Απογευματινή»