Με αφορμή τη νέα θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί «Brokeback Mountain», ο Μιχαήλ Ταμπακάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά.

O ηθοποιός Μιχαήλ Ταμπακάκης αναφέρθηκε στα ομοφοβικά σχόλια που δέχτηκε από την κυκλοφορία και μόνο της σχετικής αφίσας, αλλά και στο πώς η κοινωνία αντιμετωπίζει πλέον τα θέματα σεξουαλικότητας του κάθε ατόμου.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι τα σχόλια έγιναν πριν καν ανέβει η παράσταση. Βγαίνει μία αφίσα, βλέπεις ένα πρόσωπο και μία αφίσα. Αυτό κάτι λέει. Γι’ αυτό ασχολούμαστε με αυτή την ιστορία και ανεβάζουμε αυτό το έργο, αλλιώς θα κάναμε κάτι άλλο. Εύχομαι να μη γίνει η ίδιας έκτασης συζήτηση με τότε που βγήκε η ταινία, θα είναι λυπηρό», δήλωσε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης.



1adbae4fb365fc4edfc71c4e59dc7877_i05a4688bbm-1



















«Δεν θεωρώ ότι δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει φοβερή ημιμάθεια σε σχέση με τις ταυτότητες φύλου, τη σεξουαλικότητα. Ένας γκέι άνθρωπος "πρέπει" να είναι κάπως και αυτό έχει δομηθεί από την κοινωνία, αλλά ακριβώς αυτό αποδομεί το έργο, γιατί οι δύο πρωταγωνιστές τηρούν το απόλυτο πρότυπο ενός αρρενωπού άντρα», επισήμανε ο ηθοποιός.

«Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι ακόμα υπάρχει μία σύγχυση του τι είναι τι και πώς πρέπει να είναι όλα. Δεν έχει να κάνει η σεξουαλικότητα με το πώς είναι ένας άνθρωπος και το πώς συμπεριφέρεται. Έχουμε "ταμπελοποιήσει" εικονικά τα πράγματα», σχολίασε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης.