Η 49χρονη σήμερα Pattie Mallette τον συνόδευσε στο πρώτο του ταξίδι στην Ατλάντα για να συναντήσει τον επιχειρηματία της μουσικής Scooter Braun και ανέβασε βίντεο του Τζάστιν Μπίμπερ να τραγουδά διασκευές διάσημων τραγουδιών στο YouTube, όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το ταλέντο του.

Ήταν η Pattie που ήταν υπεύθυνη για την υπογραφή των νομικών εγγράφων του Τζάστιν Μπίμπερ καθώς η καριέρα του απογειωνόταν, και παραδέχτηκε ότι αυτό ήταν «αγχωτικό».
Δείτε ακόμη Όταν ο Justin Bieber (πριν γίνει διάσημος) ζούσε παράνομα στις ΗΠΑ

Το να μπει ξαφνικά στις διαδικασίες μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών και πρακτόρων ταλέντων της προκάλεσε σίγουρα σύγχυση, αλλά η Pattie Mallette είχε ήδη αντιμετωπίσει ένα πολύ δύσκολο παρελθόν.


Την κακομεταχειρίστηκε όταν ήταν 5 ετών, ένας άντρας μπέιμπι σίτερ, καθώς και ο παππούς ενός φίλου της. Η ίδια θυμάται πώς είχε συνηθίσει τόσο πολύ να την παραβιάζουν «που άρχισε να το νιώθει φυσιολογικό».

Αφού έκανε κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ στα εφηβικά της χρόνια για να κρύψει τον πόνο, μεγάλωσε τον Τζάστιν Μπίμπερ σε κοινωνικές κατοικίες και δούλευε δύο ή τρεις δουλειές για να τους υποστηρίξει.

Έτσι, μετά από χρόνια αγώνα, δεν ήταν περίεργο που η ξαφνική άνοδος στη φήμη του Τζάστιν Μπίμπερ έμοιαζε με την ανταμοιβή που περίμεναν.

Δυστυχώς, αυτή η αφέλεια έπαιξε ρόλο στην πορεία του Τζάστιν Μπίμπερ, αφήνοντάς τον δυνητικά ευάλωτο σε μερικά από τα πιο επικίνδυνα και αρπακτικά αστέρια της βιομηχανίας.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ στην αγκαλιά του Diddy
Τζάστιν Μπίμπερ και Diddy

Μόλις έναν χρόνο μετά την υπογραφή του στην Island Records, ο 15χρονος τότε Τζάστιν Μπίμπερ, πέρασε μια περίφημη πλέον περίοδο 48 ωρών με τον Diddy φαινομενικά χωρίς επίβλεψη στο σπίτι του ράπερ.

Ο Sean Diddy Combs έχει κατηγορηθεί τώρα για μια σειρά από αδικήματα σεξουαλικής διακίνησης και εκβιασμού, με περισσότερα από 120 φερόμενα θύματα να έχουν ήδη εμφανιστεί, ενώ οι σχέσεις του ράπερ με τον Usher και τον Bieber ελέγχονται εκ νέου μετά τις κατηγορίες. Ο Combs αρνείται τους ισχυρισμούς.

Ο ίδιος ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος έγινε πρόσφατα πατέρας, λέγεται ότι αισθάνεται «αηδιασμένος» από τις κατηγορίες εναντίον του Diddy και θέλει «καμία σχέση» μαζί του.

Ερωτήματα εγείρονται για το πώς μια μητέρα θα μπορούσε να αφήσει τον μονάκριβο γιο της σε μια τόσο ευάλωτη θέση και να επιτρέψει στον Diddy να γίνει μια φιγούρα «σαν μέντορα».

Ο Τζάστιν Μπίμπερ παρακολουθεί τους Los Angeles Clippers να παίζουν τους Oklahoma City Thunder, με τη μητέρα του Pattie Mallette το 2014
Ο Τζάστιν Μπίμπερ παρακολουθεί τους Los Angeles Clippers να παίζουν τους Oklahoma City Thunder, με τη μητέρα του Pattie Mallette το 2014

Πηγές κοντά στον Τζάστιν Μπίμπερ είπαν στην Daily Mail ότι «δεν θα έπρεπε ποτέ να του επιτραπεί να κάνει πάρτι με τον Diddy ή οποιονδήποτε άλλον όταν ήταν έφηβος».

Ισχυρίζονται ότι «πετάχτηκε στους λύκους» από τη μητέρα του και από τον σε μεγάλο βαθμό απόντα πατέρα του Τζάστιν Μπίμπερ, με τον οποίο η μητέρα του χώρισε λίγους μήνες μετά τη γέννηση του Τζάστιν.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι οι γονείς του Bieber ή ο Usher γνώριζαν για την υποτιθέμενη εγκληματική δραστηριότητα του Diddy εκείνη την εποχή.


Ποια είναι μητέρα τού Τζάστιν Μπίμπερ

Η Pattie Mallette ήταν ακόμα νέα όταν απέκτησε τον μονάκριβο γιο της στα 18 της, μόλις ένα μήνα πριν κλείσει τα 19 της.

Γεννημένη στις 2 Απριλίου 1975, η Pattie Mallette μεγάλωσε στο Stratford του Οντάριο, κόρη του Michael και της Diane.

Αλλά ακόμη και πριν γεννηθεί, η τραγωδία είχε πλήξει την οικογένεια - η αδερφή της, Σάλι πέθανε αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο όταν ήταν πέντε ετών, ενώ η μητέρα τους ήταν έγκυος στην Pattie Mallette.

Αφού έφυγε ο βίαιος αλκοολικός πατέρας της όταν ήταν δύο ετών, η Pattie Mallette υπέστη χρόνια σεξουαλικής κακοποίησης, από τον παππού ενός φίλου της και από έναν άντρα μπέιμπι σίτερ.

Στα απομνημονεύματά της «Nowhere But Up: The Story of Justin Bieber's Mom», που δημοσιεύτηκε το 2012, ισχυρίστηκε ότι κακοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ηλικία τριών ετών και αυτό συνεχίστηκε μέχρι τα 14 της.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ μικρός με τη μητέρα του
Ο Τζάστιν Μπίμπερ μικρός με τη μητέρα του 

Στο βιβλίο έγραψε: «Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση τόσες φορές που όσο περνούσαν τα χρόνια άρχισε να μοιάζει φυσιολογικό. Είναι ένας περίεργος συνδυασμός - το να γνωρίζεις κάτι δεν πάει καλά, αλλά ταυτόχρονα να το βρίσκεις οικείο και κοινότοπο».

Ως έφηβη, στράφηκε στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ για να απαλύνει τον πόνο που είχε βιώσει και συντηρούσε τον εαυτό της πουλώντας χόρτο και τσιγάρα.

Σε ηλικία 15 ετών βιάστηκε από ένα αγόρι της ηλικίας της που γνώρισε σε ένα πάρτι, λίγο πριν συναντηθεί με τον πατέρα του Τζάστιν Μπίμπερ, Τζέρεμι - μια σχέση τεσσάρων ετών που παραδέχεται ότι ήταν «καταδικασμένη από την αρχή».

Μέχρι την ηλικία των 16 ετών εκείνος παρακολουθούσε ήδη τις συναντήσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών, αλλά δυσκολευόταν να τηρήσει το πρόγραμμα των 12 βημάτων και εξαγριωνόταν όταν ήταν μεθυσμένος και την κατηγορούσε για απιστία.
«Η πλειονότητα της τετράχρονης σχέσης μας ήταν ανθυγιεινή, ασφυκτική από παιχνίδια μυαλού και παραμορφωμένη από ανασφάλειες», θυμαται η Pattie Mallette

Σε ηλικία 16 ετών η σχέση της Pattie Mallette με τη μητέρα της είχε επιδεινωθεί άσχημα και μετακόμισε από το σπίτι για να ζήσει με τρεις άνδρες φίλους. Περνούσε τον χρόνο της κυρίως μεθυσμένη ή κοιμόταν και σπάνια πήγαινε στο σχολείο.
«Δούλευα παράξενες δουλειές ώστε να βγάλω χρήματα για το ενοίκιο και να τροφοδοτήσω τη συνήθεια ναρκωτικών», εξήγησε η Pattie Mallette.

Θυμήθηκε, επίσης, ότι πάλευε με κρίσεις άγχους και κατάθλιψης, γράφοντας για το «μη διαχειρίσιμο βάρος του πανικού» που ένιωθε κατά καιρούς.

Σε ηλικία 17 ετών προσπάθησε να αυτοκτονήσει περνώντας μπροστά από ένα φορτηγό που έτρεχε μετά από άλλη μια διαμάχη με τον Τζέρεμι, ο οποίος απείλησε να αποκαλύψει τα πιο σκοτεινά μυστικά της.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ και η μητέρα του, Pattie Mallette, στην 40ή επέτειο των American Music Awards, στο Λος Άντζελες
Ο Τζάστιν Μπίμπερ και η μητέρα του, Pattie Mallette, στην 40ή επέτειο των American Music Awards, στο Λος Άντζελες 

Ευτυχώς, ο οδηγός εξετράπη της πορείας του και η ζωή της σώθηκε - αν και εισήχθη στο ψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Στράτφορντ, όπου βρήκε την πίστη της στον Θεό για πρώτη φορά.

Αφού έφυγε από το νοσοκομείο, έκανε ό,τι μπορούσε για να αποστασιοποιηθεί από τον παλιό τρόπο ζωής της, αλλά η μοίρα της επιφύλασσε ένα σοκ. Σε ένα ραντεβού ρουτίνας με γυναικολόγο, η Pattie ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος στο μωρό του Jeremy. Η μητέρα της, της είπε ότι είχε τελειώσει με την ανατροφή των παιδιών και η Pattie έπρεπε να φύγει από το σπίτι.

Η γέννηση του Τζάστιν Μπίμπερ

Την 1η Μαρτίου 1994, μόλις έναν μήνα πριν κλείσει τα 19, γέννησε τον Τζάστιν Μπίμπερ, ενώ ζούσε σε ένα σπίτι για έφηβες μητέρες, στο Οντάριο.

Την ημέρα που γεννήθηκε ο γιος του, ο Τζέρεμι βρισκόταν στη φυλακή της κομητείας επειδή ενεπλάκη σε καβγά και παρέμεινε εκεί για τις πρώτες 11 ημέρες της ζωής του Τζάστινρ.

Ως νεαρό αγόρι, ο Τζάστιν Μπίμπερ μεγάλωσε ζώντας κοντά με τη μητέρα του σε μικρά διαμερίσματα.
«Ήμουν με το επίδομα μητέρας, μέχρι να μπορέσω να υποστηρίξω τον Τζάστιν και τον εαυτό μου με πλήρη απασχόληση».



«Ο Τζάστιν κι εγώ δεν είχαμε πολλά. Ήταν ένας αγώνας για να αγοράσω πάνες και γάλα σε σκόνη, αλλά κατάφερα να το κάνω να λειτουργήσει. Όσο φτωχοί κι αν ήμασταν, στον γιο μου δεν έλειψε ποτέ τίποτα», θυμάται.

Ο Τζέρεμι μπαινόβγαινε από τη ζωή του γιου τους και η Pattie Mallette επιμένει ότι, αντίθετα με κάποιες αναφορές, δεν εμφανίστηκε ξανά όταν ο Τζάστιν Μπίμπερ έγινε διάσημος.

«Σήμερα, ο Τζέρεμι είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος από ό,τι ήταν όταν ο Τζάστιν ήταν μωρό», είπε. «Έχει αλλάξει με πολλούς τρόπους προς το καλύτερο. Το να είναι πατέρας είναι η πρώτη του προτεραιότητα. Είναι εμφανές στον τρόπο με τον οποίο είναι γονέας για τα δύο μικρότερα παιδιά του (από άλλη σχέση) και για τον Τζάστιν. Είμαι περήφανη για το πόσο σπουδαίος μπαμπάς έχει γίνει».


Η φήμη και η επιτυχία του Τζάστιν Μπίμπερ μόλις στα 15 του

Στο κεφάλαιο 15 των απομνημονευμάτων της, περιγράφει λεπτομερώς τα πρώτα στάδια της καριέρας του γιου της, αφού οι διασκευές τραγουδιών του που ανέβασε στο YouTube έγιναν viral.

Ήταν δίπλα του για την πρώτη του επίσκεψη στην Ατλάντα για να επισκεφθεί το Scooter Braun και την τελική μετακόμισή τους εκεί από το Στράτφορντ.

Τα γραπτά της τονίζουν την πίστη της στα ταλέντα του γιου της, ενώ παραδέχτηκε επίσης ότι «δεν ήξερε» τι θα συνεπαγόταν στην πραγματικότητα η επιτυχία του.

«Ήξερα χωρίς αμφιβολία πόσο ταλαντούχος ήταν και πόσο πολύ το ήθελε αυτό. Απλώς δεν ήξερα τι να περιμένω». Και ενώ υπέγραφε τα έγγραφά του, αποκάλυψε ότι «φοβόταν» ότι οι αποφάσεις της θα τον «έβαζαν στο μονοπάτι των ανθυγιεινών, μακροχρόνιων σχέσεων».

O Τζάστιν Μπίμπερ ποζάρει με τον Usher
O Τζάστιν Μπίμπερ ποζάρει με τον Usher 

«Σελίδες και σελίδες νομικής ορολογίας μου παρουσιάζονταν κάθε μέρα και παρόλο που είχα έναν δικηγόρο που με βοηθούσε να περάσω σε κάθε παράγραφο, ήταν ακόμα ένα δύσκολο έργο.

«Στο τέλος της ημέρας, ήμουν η μητέρα του Τζάστιν. Ήμουν υπόλογη για οποιαδήποτε έγγραφα για όσα έγγραφα υπέγραψα, ή οποιαδήποτε συμφωνία εξουσιοδοτούσα… Φοβόμουν μήπως κάνω λάθος. Τι θα γινόταν αν υπέγραφα κάτι που οδήγησε τον Τζάστιν σε λάθος κατεύθυνση ή τον έβαζε στον δρόμο των ανθυγιεινών, μακροχρόνιων σχέσεων; Είμαι σίγουρη ότι έκανα λάθη στην πορεία, αλλά ποιος γονιός δεν το κάνει;».

Χωρίς να το γνωρίζει η Pattie Mallette, η υπογραφή θα πυροδοτούσε μια αλυσίδα γεγονότων που τελικά οδήγησαν τον Τζάστιν Μπίμπερ στον μέντορά του για πολλά χρόνια, Diddy.


Ο Usher έφερε τον Τζάστιν Μπίμπερ στον μεγιστάνα της μουσικής L.A. Reid ως «δώρο» όταν ήταν ένα «όμορφο» 14χρονο αγόρι, έγραψε ο Reid στα απομνημονεύματά του το 2016.

Όταν ο Ried -ο οποίος έχει δεχθεί μήνυση για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση από έναν πρώην συνάδελφό του- υπέγραψε τον Usher όταν ήταν έφηβος, τον έστειλε για έναν χρόνο στον Diddy για να τον καθοδηγήσει, όταν ήταν 14 ετών. Στη συνέχεια, μέσω του Usher, ο Τζάστιν Μπίμπερ γνώρισε τον Diddy.

Μετά τη σύλληψη του Diddy, οι φόβοι για την ψυχική υγεία του Τζάστιν Μπίμπερ έχουν αυξηθεί. Ο νέος πατέρας έχει «δεχτεί συμβουλές να μείνει όσο το δυνατόν πιο μακριά από οτιδήποτε και οτιδήποτε σχετίζεται με τον Diddy», ανέφερε στο Us Weekly μια πηγή κοντά στον Τζάστιν Μπίμπερ. Μια δεύτερη πηγή είπε ότι ο Τζάστιν Μπίμπερ «βρίσκεται σε δύσκολη θέση ψυχικά αυτή τη στιγμή», καθώς αγωνίζεται να συμβιβαστεί με τις κατηγορίες εναντίον του Diddy.



Η σχέση του Τζάστιν Μπίμπερ με τους γονείς του

Η 49χρονη σήμερα Pattie Mallette δημοσιεύει συχνά στο Instagram μηνύματα για τον γιο της, καθώς και γλυκές φωτογραφίες των δύο τους μαζί.

Στη φωτογραφία του προφίλ της είναι αγκαλιά με τον Τζάστιν Μπίμπερ, ενώ ανεβάζει συχνά στιγμιότυπα με τον ίδιο και τη σύζυγό του, Hailey.

Τον Μάρτιο έγραψε σε μια ανάρτηση στο Instagram για τα 30ά γενέθλια του Τζάστιν: «30 ΧΡΟΝΙΑ! Έτσι ακριβώς. Χρόνια πολλά Τζάστιν. Δεν θα πω ψέματα, έκλαψα κάποιες φορές αυτή την εβδομάδα βλέποντας παλιές φωτογραφίες και αναπολώντας. Ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα. Ήταν καταπληκτικό να σε βλέπω να γίνεσαι ο άντρας που είσαι σήμερα. Είναι μεγάλη τιμή που είμαι η μαμά σου. Σε αγαπώ περισσότερο απ' όσο ξέρεις. Ανυπομονώ να δω τα σπουδαία πράγματα που έχει σχεδιάσει ο Θεός για εσάς. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα!».


Αν και ο πατέρας του έλειπε για μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας, τα τελευταία χρόνια έχει αναζωπυρώσει τον δεσμό του με τον γιο του.

Το 2015 ο Τζάστιν Μπίμπερ είπε στο «Billboard» ότι η σχέση του με τη μητέρα του ήταν «αρκετά ανύπαρκτη», προσθέτοντας: «Ήμουν απόμακρος γιατί ντρεπόμουν. Ποτέ δεν ήθελα η μαμά μου να απογοητευτεί από εμένα και ήξερα ότι ήταν [απογοητευμένη]. Περάσαμε λίγο χρόνο χωρίς να μιλάμε».

Ο Τζέρεμι έλειπε για μεγάλο μέρος της παιδικής ηλικίας του Τζάστιν Μπίμπερ, φεύγοντας κάποτε για έναν ολόκληρο χρόνο όταν ο Τζάστιν ήταν τεσσάρων. Οι δυο τους αργότερα εργάστηκαν σκληρά για να ξαναχτίσουν τη σχέση τους. Το 2016, ο Τζάστιν Μπίμπερ είπε στο «GQ», ότι τώρα ήταν «πολύ πιο κοντά στον μπαμπά του παρά στη μαμά του».