Τι αξέχαστη βραδιά! Το να περπατήσω για τη Victoria’s Secret ήταν όνειρο. Το να έχω φτάσει ώς εδώ και να µοιράζοµαι τη σκηνή µε τόσο απίστευτα µοντέλα είναι πέρα από κάθε φαντασία µου».

Η ψηλόλιγνη (1,77 µ., µε τέλειες αναλογίες, 81-62- 90) 22χρονη, που γεννήθηκε την 25η Μαρτίου, Ανθή Φακιδάρη, στις 15/10 χρίστηκε και επισήµως «αγγελάκι» της Victoria’s Secret, και µάλιστα το πρώτο... made in Greece. Eνθουσιασµένη, διασχίζοντας το catwalk δίπλα στο ένα από τα δύο icons της -για τους ντιζάινερ το «απόλυτο µοντέλο» της εποχής µας- Ιρίνα Σάικ.

Η άλλη αγαπηµένη της είναι η Ζιζέλ - στο επικό σόου του οίκου, που έπειτα από 5,5 ετών αποχή λόγω «ροζ» σκανδάλων επανέκαµψε, τόνισε: «Ετσι αποδεικνύεται πως τα όνειρα βγαίνουν αληθινά. Ποτέ µην αφήσεις κανέναν να σου πει ότι δεν µπορείς να τα καταφέρεις - αν συνεχίσεις να το πιστεύεις, θα συµβεί. Ευχαριστώ όλους όσοι µε στήριξαν. Μικρή Ανθή, σε έκανα περήφανη». H καστανή Περιστεριώτισσα -µε καταγωγή από Κρήτη και Τρίκαλα-, µε τα αµυγδαλωτά γαλάζια µάτια, τα χοντρά, ανυπότακτα φρύδια και τα σµιλεµένα χείλη, έχει ήδη γράψει εκατοντάδες στραφταλιζέ χιλιόµετρα στο catwalk.

Εχοντας περπατήσει στις κορυφαίες εβδοµάδες µόδας των διεθνών της µητροπόλεων, σε Παρίσι, Μιλάνο, Λονδίνο, Ν.Υ. (για λογαριασµό σχεδόν όλων των top οίκων - ενδεικτικά αναφέρουµε τους Versace, Cartier, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Chanel, Giorgio Armani, Givenchy, Υohji Yamamoto, ενώ είναι και «µούσα» της Ferrari), παραµένει προσγειωµένη, «µετρηµένη».

∆ιατηρώντας φιλία και µε το άλλο διεθνές µας κορίτσι του µόντελινγκ, την Κερκυραία Μαρουσώ Τζανετή, «σαρώνει». Βέβαια, και οι κακεντρεχείς περιλαµβάνονται στο «µενού»: ∆εν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν ότι «πέρασε απαρατήρητη δίπλα στις Εύα Χερτζίγκοβα, Αλεσάντρα Αµπρόσιο, Τάιρα Μπανκς» και τα άλλα κορίτσια του «βαρέος πυροβολικού του µόντελινγκ», που συνωστίστηκαν στο catwalk για να στηρίξουν τη V.S. στην επάνοδό της. Η αλήθεια όµως -όπως και η οµορφιά, που είναι «αυταπόδεικτη», όπως λέει η Ελένη Μενεγάκη- δεν κρύβεται.

Το «young gun» της Ελλάδας, που περισσότερα editorials µόδας έχει κάνει, πάντα µε ρούχα διεθνών οίκων, όπως π.χ. εµβληµατικές φωτογραφήσεις µε total Max Mara (για «Vogue», «Marie Claire», «L’Offi ciel», «Harper’s Bazaar») παρά συνεντεύξεις, φωτογραφήθηκε και µε την Αµπρόσιο και µε την κόρη της Κέιτ Μος, Λίλα, µετά το sexy -κι όποιος αντέξει- ντεφιλέ εσωρούχων. Η σύγκριση; Αναπόφευκτη. Η πλάστιγγα; Προφανώς έγειρε υπέρ της θεόρατης Ελληνίδας - όποιος έχει µάτια βλέπει. 

zzzzz







ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ


Η ίδια δεν ασχολείται µε την κριτική, δηλώνει πως «ακόµη µε πιάνει αµηχανία όταν µου λένε ότι είµαι όµορφη», γυρίζει την πλάτη σε όσους σχολιάζουν «είσαι όµορφη, άρα κενή» και παραµένει ερωτευµένη µε τον Αγγαίο Ποθητό. Πρόκειται ουσιαστικά για ανακάλυψη του γνωστού hair stylist Βασίλη Μπουλούµπαση, που την προέτρεψε να ακολουθήσει το όνειρό της, ύστερα από τον πατέρα της, που από κοριτσάκι την ώθησε να ασχοληθεί µε τον χώρο.

Στα προσωπικά της, το µόνο που θέλει είναι ο Αγγαίος, τον οποίο έχουµε γνωρίσει από το «GNTM»: Ο Σαντορινιός της ασχολείται µε το µόντελινγκ, παράλληλα σπουδάζει personal trainer και δηλώνει «ο πιο φανατικός της θαυµαστής».

Εχουν κάνει µαζί φωτογράφηση µιλώντας για το love story τους, και µοιράζονται κοινά στιγµιότυπα στα social και βίντεο, τα οποία συνήθως δηµοσιοποιεί εκείνη στο Tik Tok. Φυσικά και βρέθηκε στις πρώτες σειρές στο ντεφιλέ της φίρµας, για να της προσφέρει το πιο ηχηρό χειροκρότηµα.

Οι άλλοι αγαπηµένοι της, πέραν του Αγγαίου, είναι ο αδερφός της, Γρηγόρης, και οι γονείς της, Μανόλης και Αναστασία. Ο µπαµπάς της είναι οπερατέρ στον Alpha και, όταν έχουν χρόνο, πηγαίνουν στο γήπεδο µαζί. Για να φωνάξουν για την ΑΕΚ. Και εµείς φωνάζουµε: «Ανθή, οέο»!

zzzzz1
















*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδαας Παραπολιτικά το Σάββατο 19/10