Μια δασκάλα ανάµεσα στις 20 οµορφότερες γυναίκες του κόσµου. Ο λόγος για την 25χρονη από τις Σέρρες Κωνσταντίνα Σωτηρίου, η οποία κατέκτησε µια θέση στον διαγωνισµό «Μις Κόσµος», που διεξήχθη στις 5 Οκτωβρίου στο Βιετνάµ.

Η ίδια µίλησε στο «Secret» για την επιτυχία της. «Νιώθω απίστευτα. Είµαι πάρα πολύ χαρούµενη. Αυτό που συνέβη είναι κάτι σπάνιo για τη χώρα µας.

Η Ελλάδα έχει να µπει στην 20άδα πάρα πολλά χρόνια. Το περίµενα, διότι προσπαθήσαµε εγώ και η οµάδα µου πάρα πολύ και σε αυτό το σηµείο θέλω να ευχαριστήσω δηµόσια τα Star Hellas και τα Miss Hellas και Miss Young Ηellas και, φυσικά, τον Πάνο Ζήνα για την ευκαιρία που µου έδωσαν. Οταν µου ανακοίνωσαν ότι είµαι µέσα στις 20 κοπέλες, ένιωσα να ανταµείβονται οι κόποι οι δικοί µου και της οµάδας µου». Η ίδια, µάλιστα, αποκαλύπτει για πρώτη φορά περιστατικό που συνέβη σε διαγωνιζόµενη κατά τη διάρκεια της προετοιµασίας στο Βιετνάµ.

«Η προετοιµασία µας ήταν πολύ πιεστική και διήρκεσε τρεισήµισι εβδοµάδες. Κατά τη διάρκεια της προετοιµασίας πολλά κορίτσια είχαν κρίσεις πανικού, λόγω του άγχους, και συγκεκριµένα ζήσαµε ένα ακραίο περιστατικό, που συνέβη όταν µια κοπέλα από την Ονδούρα έχασε τις αισθήσεις της και πήγε στο νοσοκοµείο, όπου παρέµεινε για δύο ηµέρες. Επίσης, παραιτήθηκαν πριν από τον ηµιτελικό δύο κοπέλες, από την Κολοµβία και τις Παρθένους Νήσους». Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, η 25χρονη καλλονή µάς µιλάει για τα παιδικά της χρόνια, η Κωνσταντίνα Σωτηρίου.

«Πήγα σχολείο στις Σέρρες και ήµουν πολύ καλή µαθήτρια. Ηµουν ένα κλειστό παιδί. Οι γονείς µου δεν ήταν τόσο ελαστικοί µαζί µου. Ποτέ δεν ήµουν η ωραία του σχολείου, µεγαλώνοντας και ως φοιτήτρια του Παιδαγωγικού άρχισα σιγά-σιγά να ασχολούµαι περισσότερο µε την εµφάνισή µου, διότι µπήκα και στον χώρο του modelling».




BULLYING ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Η ίδια, µάλιστα, µιλάει για το bullying που της έκαναν στο σχολείο: «Ηµουν πολύ αδύνατη και παράλληλα πολύ ψηλή και γι’ αυτό είχα δεχτεί πολλά σχόλια κακεντρεχή για το σώµα µου. Μου έλεγαν “φαίνονται τα κόκαλά σου”, “είσαι σαν ξυλάκι”, “τα πόδια σου είναι σαν καλαµάκια”. Από µικρή είχα ισχυρή προσωπικότητα και δεν άφηνα να µε επηρεάζουν τα σχόλια των άλλων».

Η Κωνσταντίνα, µάλιστα, για πρώτη φορά απαντά και στα αρνητικά σχόλια που έχουν γραφτεί για το γεγονός ότι δηλώνει δασκάλα, αλλά δεν έχει εργαστεί ως δασκάλα.


«Αρχικά θέλω να πω ότι έχω εργαστεί σε κέντρο δηµιουργικής απασχόλησης στις Σέρρες και έναν χρόνο ως παράλληλη στήριξη σε δηµόσιο ∆ηµοτικό στην Καλλιθέα Αττικής. Είναι άδικο να το λένε αυτό και να µε κρίνουν µόνο από µια εικόνα. Κατέχω και µεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής από ελληνικό πανεπιστήµιο». Παράλληλα, µετά τη µεγάλη της νίκη, δέχεται καταιγισµό µηνυµάτων ότι έχει κάνει πλαστικές επεµβάσεις. «Κατ’ αρχάς, δεν έχω κάνει καµία πλαστική επέµβαση, οπότε όλα αυτά τα σχόλια είναι άκυρα και άτοπα. Είµαι υπέρ των πλαστικών επεµβάσεων, διότι όποιος θέλει να διορθώσει κάτι στο πρόσωπο ή το σώµα του έχει κάθε δικαίωµα να το κάνει».


Η Κωνσταντίνα µιλάει και για την προσωπική της ζωή: «Είµαι ελεύθερη. Ο ιδανικός άνδρας για µένα είναι ένας άνδρας µε στόχους στη ζωή του, δυναµικός. ∆εν µε ενδιαφέρει τόσο η εξωτερική εµφάνιση. Η οµορφιά δεν είναι το παν. Σηµασία έχει να υπάρχει επικοινωνία σε ένα ζευγάρι, σεβασµός και θαυµασµός. Τέλος, θέλω να σου πω ότι τον τελευταίο καιρό δέχοµαι καταιγισµό µηνυµάτων στο Instagram που λένε ότι θέλουν να µε παντρευτούν. Είµαι ευγενική µε όλους και ευτυχώς µέχρι τώρα δεν έχει συµβεί κάτι ακραίο».


*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδαας Παραπολιτικά το Σάββατο 19/10