Την θλίψη τους εκφράζουν οι θαυμαστές του Λίαμ Πέιν μέσα από τη μουσική του, με τον αριθμό των ακροάσεων τόσο των σόλο κομματιών του όσο και των τραγουδιών των One Direction να σημειώνει σημαντική αύξηση στο Spotify.

Σημειώνεται πως πριν τον τραγικό του θάνατο την περασμένη εβδομάδα, ο Λίαμ Πέιν είχε 4,7 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στην πλατφόρμα, αριθμός που πλέον έχει σχεδόν διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 8 εκατομμύρια. Το πρώτο του σινγκλ, «Strip That Down» που κυκλοφόρησε το 2019 σε συνεργασία με τον Quavo, έχει συγκεντρώσει πάνω από 800.000 επιπλέον ακροάσεις.

Ανάλογη είναι η αύξηση και για τους One Direction, που από 42,4 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές έχουν φτάσει σχεδόν στα 50 εκατομμύρια. Τα τρία δημοφιλέστερα τραγούδια τους, «Night Changes», «Story of My Life» και «What Makes You Beautiful», έχουν αυξήσει κατά 13 έως 17 εκατομμύρια τις ακροάσεις τους.

Την ημέρα μετά τον θάνατο του Λίαμ Πέιν, οι One Direction κατέγραψαν την πιο δυνατή ημέρα τους στο streaming, συγκεντρώνοντας 57,5 εκατομμύρια ακροάσεις – σχεδόν πέντε φορές περισσότερες από την προηγούμενη ημέρα.

spotify

Τα δεδομένα είναι εντυπωσιακά, λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί από τους θαυμαστές του Λίαμ δηλώνουν στο X (πρώην Twitter) ότι δεν μπορούν ακόμα να ακούσουν τη μουσική του λόγω της βαθιάς θλίψης για τον 31χρονο τραγουδιστή.

Ο Λίαμ Πέιν έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου σε ξενοδοχείο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής την περασμένη εβδομάδα. Σε μια νέα ενημέρωση τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, τα πρώτα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της σορού του εντόπισαν ίχνη βενζοδιαζεπίνης, κρακ και «ροζ κοκαΐνης», η οποία αποτελεί έναν συνδυασμό μεθαμφεταμίνης, κεταμίνης και MDMA.