Εμμανουήλ Καραλής: "Είχα να αντιμετωπίσω στενοχώρια, κατάθλιψη και ρατσισμό. Κάποια στιγμή τα είχα παρατήσει"
Η ψυχολογία είναι το Α και το Ω
Ο Εμμανουήλ Καραλής, Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, μίλησε για την απόφασή του να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, τους γονείς τους, αλλά και τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια - Δείτε το βίντεο
Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποδέχτηκε τον Εμμανουήλ Καραλή στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» το βράδυ της Τετάρτης 18/12/2024.
Ο Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, μεταξύ άλλων, μίλησε για την απόφασή του να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα, για τη σχέση με τους γονείς τους, αλλά και τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια.
«Ξεκίνησα από τριών χρονών με την αδελφή μου, περάσαμε απ' όλα τα αθλήματα, έχουμε αθλητική παιδεία. Ο πατέρας μου έκανε δέκαθλο. Ήταν να με κάνει δεκαθλητή ο πατέρας μου και ξεκινήσαμε το επί κοντώ που είναι πιο δύσκολο και το ερωτεύτηκα. Από τότε συνέχισα και είπα ότι θα δώσω όλη μου την ενέργεια. Όταν πάει το κοντάρι στη βαλβίδα μπορώ να καταλάβω αν έχω περάσει ή όχι.
Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να ξεπεράσω το οικογενειακό ρεκόρ, που ήταν 4.80. Την ημέρα που πήδηξα 4,80 πήγα στον πατέρα μου και του είπα “πατέρα, πέρασα. Τώρα είμαι εγώ το αφεντικό”. Ήμουν 14 ετών τότε, μικρός», είπε αρχικά ο Εμμανουήλ Καραλής.
Είναι ένα δύσκολο κεφάλαιο για κάποιον που το αντιμετωπίζει και δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό. Είναι μια μάχη που παλεύεις για το στοιχειώδες. Είμαι πολύ θετικός και οι νέες γενιές τα έχουν ξεπεράσει αυτά».
Ο Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, μεταξύ άλλων, μίλησε για την απόφασή του να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα, για τη σχέση με τους γονείς τους, αλλά και τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια.
Εμμανουήλ Καραλής: Ξεκίνησα αθλητισμό από τριών χρονών με την αδελφή μου
«Ξεκίνησα από τριών χρονών με την αδελφή μου, περάσαμε απ' όλα τα αθλήματα, έχουμε αθλητική παιδεία. Ο πατέρας μου έκανε δέκαθλο. Ήταν να με κάνει δεκαθλητή ο πατέρας μου και ξεκινήσαμε το επί κοντώ που είναι πιο δύσκολο και το ερωτεύτηκα. Από τότε συνέχισα και είπα ότι θα δώσω όλη μου την ενέργεια. Όταν πάει το κοντάρι στη βαλβίδα μπορώ να καταλάβω αν έχω περάσει ή όχι.Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να ξεπεράσω το οικογενειακό ρεκόρ, που ήταν 4.80. Την ημέρα που πήδηξα 4,80 πήγα στον πατέρα μου και του είπα “πατέρα, πέρασα. Τώρα είμαι εγώ το αφεντικό”. Ήμουν 14 ετών τότε, μικρός», είπε αρχικά ο Εμμανουήλ Καραλής.
Η ψυχολογία είναι το Α και το Ω
«Κάποια στιγμή είχα γράψει ότι θα κάνω τα έξι μέτρα και το έδωσα στον πατέρα μου. Η ψυχολογία είναι ένα 80% και μετά είναι το σωματικό. Όταν είσαι σε ένα υψηλό επίπεδο σχεδόν όλοι σωματικά είμαστε καλά. Οπότε πάνω στον αγώνα είναι η ψυχολογία που θα σε κάνει να περάσεις μπροστά. Η ψυχολογία είναι το Α και το Ω. Μου αρέσει να μιλάω με τον κόσμο, να επικοινωνώ, να χαίρομαι την κάθε στιγμή», εξήγησε σε άλλο σημείο ο αθλητής.Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Για τη φιλία του με τον Μίλτο Τεντόγλου:
«Βλέπω περισσότερο τον Μίλτο από την οικογένειά μου. Είμαστε δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Είναι ένας άνθρωπος σοβαρός, δεν βγάζει τα συναισθήματά του προς τα έξω. Ενώ εγώ είμαι εξωστρεφής! Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Μεγαλώσαμε μαζί, ζούμε πολύ όμορφες και άσχημες στιγμές μαζί», ανέφερε ο Εμμανουήλ Καραλής.Είχα να αντιμετωπίσω στενοχώρια, κατάθλιψη, ρατσισμό
Σε άλλο σημείο, ο Εμμανουήλ Καραλής αναφέρθηκε σε έναν σοβαρό τραυματισμό που είχε, λέγοντας: «Ο κάθε αθλητής περνάει τη δική του Οδύσσεια. Είχα δύο μεγάλους τραυματισμούς, είχα να αντιμετωπίσω στενοχώρια, κατάθλιψη, ρατσισμό. Αλλά όταν έχεις γερές βάσεις ξέρεις ότι έχεις την οικογένειά σου και είσαι καλά. Κάποια στιγμή τα είχα παρατήσει. Προσπάθησα να ζήσω σαν φυσιολογικός έφηβος, άνθρωπος. Ξενύχτησα, πράγματα φυσιολογικά για όλους. Αυτός ο χρόνος με έκανε να συνειδητοποιήσω ποιος είμαι, να περάσω χρόνο με τον εαυτό μου, με τους δικούς μου.Είναι ένα δύσκολο κεφάλαιο για κάποιον που το αντιμετωπίζει και δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό. Είναι μια μάχη που παλεύεις για το στοιχειώδες. Είμαι πολύ θετικός και οι νέες γενιές τα έχουν ξεπεράσει αυτά».