Ο Δημήτρης Πετρόπουλος σε νέα του συνέντευξη στο «Enjoy» αναφέρθηκε στον ηλικιακό ρατσισμό, τον οποίο θεωρεί κοινωνικό εφιάλτη που επηρεάζει όχι μόνο την τέχνη, αλλά και την καθημερινή ζωή. Υποστήριξε ότι στην τηλεόραση, οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζονται ως «αναγκαίο κακό», με τη συμμετοχή τους να περιορίζεται, ενώ προτιμώνται νεότεροι ηθοποιοί για ρόλους ηλικιωμένων. Αντίθετα, στο θέατρο, η εικόνα παίζει μικρότερο ρόλο.
Δείτε ακόμη Δημήτρης Πετρόπουλος στα parapolitika.gr: Ανταλλάσσω τα πάντα για μια αγκαλιά

Όσον αφορά στην καριέρα του, ο Δημήτρης Πετρόπουλος δήλωσε ότι δεν ήταν τυχερός στις επαγγελματικές του συνεργασίες, καθώς αυτές δεν του άνοιξαν τον δρόμο προς την καταξίωση. Η τηλεόραση στήριξε οικονομικά τις θεατρικές του επιλογές, αλλά στο θέατρο κινήθηκε στο περιθώριο. Παρά τις καλές κριτικές, η αναγνώρισή του ήρθε σταδιακά, ενώ αντιμετώπιζε και εσωτερικές δυσκολίες, καθώς τον βασάνιζε μια αίσθηση ανεπάρκειας.

Δείτε επίσης Δημήτρης Πετρόπουλος: Η αποκάλυψη για το "Παρά Πέντε" - "Τα λεφτά από τα δικαιώματα της σειράς τα πήρα 11 χρόνια μετά"


Δημήτρης Πετρόπουλος: Ο ηλικιακός ρατσισμός αφορά τη ζωή μας

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ηλικιακός ρατσισμός στο θέατρο και στην τηλεόραση, ο Δημήτρης Πετρόπουλος απάντησε κάνοντας λόγο για «κοινωνικό εφιάλτη». Πιο αναλυτικά, είπε: «Ο ηλικιακός ρατσισμός δεν αφορά μόνο τους χώρους της τέχνης, αφορά τη ζωή μας εν γένει. Πρόκειται για έναν κοινωνικό εφιάλτη. Ακόμα και σήμερα μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν βλέπω αυτοκίνητα να μπλοκάρουν τις ράμπες. Η ίδια ασέβεια αφορά και τους πολίτες της τρίτης ηλικίας. Όλοι αντιδρούν σαν να μην πρόκειται να γεράσουν ποτέ».

1-dimitris-petropoulos-2

Στην τηλεόραση αντιμετωπίζουν τους ηλικιωμένους σαν αναγκαίο

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός πρόσθεσε ότι στην τηλεόραση περιορίζουν την παρουσία των ηλικιωμένων. Ειδικότερα, ανέφερε: «Στην τηλεόραση, συγκεκριμένα, θα έλεγε κανείς πως αντιμετωπίζουν τους ηλικιωμένους σαν αναγκαίο κακό που το ''ξορκίζουν'' περιορίζοντας όσο μπορούν τη συμμετοχή τους. Και το χρεώνουν στο κοινό. Οι θεατές υποτίθεται ότι προτιμούν να βλέπουν φρέσκους και δροσερούς παππούδες και γιαγιάδες, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να προτιμούν νεότερους ηθοποιούς που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να έχουν εγγόνια στο πανεπιστήμιο. Μερικές φορές δυσκολεύεσαι να πιστέψεις αυτό που βλέπεις. Στο θέατρο, ευτυχώς, τα κριτήρια σπάνια εξαρτώνται από την εικόνα».


Στα επαγγελματικά δεν ήμουν τυχερός

Μιλώντας στη συνέντευξη που έδωσε στο «Enjoy» για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη μέχρι τώρα πορεία του, εξομολογήθηκε ότι δεν υπήρξε τυχερός. «Στα επαγγελματικά δεν ήμουν τυχερός. Με την έννοια ότι οι συνεργασίες μου δεν μου άνοιγαν δρόμους προβολής και καταξίωσης. Ευτυχώς που η τηλεόραση χρηματοδοτούσε τις θεατρικές μου επιλογές γιατί στο θέατρο κινήθηκα στο περιθώριο. Κατ’ επιλογήν, ενδεχομένως. Τίποτα δεν είναι τυχαίο», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Πετρόπουλος.

1-dimitris-petropoulos-3

Με βασάνιζε σε όλη μου τη ζωή μια αίσθηση ανεπάρκειας

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Πετρόπουλος τόνισε ότι, «και παρά τις σταθερά καλές κριτικές, χρειάστηκε μια ολόκληρη ζωή για να αθροιστούν όποιες επιδόσεις μου στα μάτια του κοινού και των συναδέλφων. Δεν μπορούσα να βοηθήσω ούτε εγώ τον εαυτό μου γιατί κι εμένα με βασάνιζε σε όλη μου τη ζωή μια αίσθηση ανεπάρκειας. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι δυσκολίες δεν ήταν μόνο εξωτερικές».