Ταιριάζει τελικά η «µαµά» µόδα στην ελληνική TV; Ενώ τα σενάρια περί επανόδου -µε τη νέα σεζόν, φυσικά- της Βίκυς Καγιά στο «Greece’s Next Top Model» οργιάζουν, συνυπάρχοντας µε αυτά που θέλουν την «εκπαραθύρωση» της Ηλιάνας Παπαγεωργίου από το ριάλιτι των µοντέλων, αλλά και εστιάζοντας παράλληλα στο «My Style Rocks», διαγωνισµό styling που τα προηγούµενα χρόνια έχαιρε ευρύτερης αποδοχής από τους Ελληνες τηλεθεατές.
Tο «Secret» αναζήτησε τα «κορµιά» του «GNTM» και τις «στυλίστριες» του «MSR». Ποια έκανε καριέρα, ποια όχι; Πόσο συντέλεσε η συµµετοχή τους στα συγκεκριµένα φορµά, που πάντως, λόγω χαµηλών «πτήσεων» στους πίνακες της Nielsen, είναι αµφίβολο πως χτυπάνε στον «παλµό» του κοινού;
Άλλες έγινες influencers, άλλες εστίασαν στην τηλεόραση και την υποκριτική, μα οι περισσότερες «ψηφίζουν» μόντελινγκ
Τα μοντέλα
Ξεκινώντας από δύο κορίτσια που πήραν από κοινού το «χρίσµα» του «GNTM», την Κάτια Ταραµπάνκο και την Αννα-Μαρία Ηλιάδου, η πρώτη έκανε µίνι καριέρα -και την επιδιώκει και τώρα- στην TV. Και ως συµπαρουσιάστρια τηλεοπτικών εκποµπών (π.χ., «Θαλασσόλυκοι») και ως παίκτρια («Survivor»). Η Αννα-Μαρία, το καθαρόαιµο «Bratis Girl», που είχε ξεχωρίσει ο Αγγελος Μπράτης, ποζάρει για καταλόγους και καµπάνιες ως επί το πλείστον εταιρειών εσωρούχων. Η Κάτια ασχολείται και µε την υποκριτική. Στα τέλη Σεπτεµβρίου βρισκόταν στη Λέρο για εργαστήριο για ηθοποιούς µε τη Λυδία Γεωργανά.
Τον ίδιο µήνα, την είδαµε στη σειρά «Γιατρός» µε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Όσο για το «GNTM», «ψηφίζει» comeback Καγιά «δαγκωτό».
Συνεχίζουµε µε την ίδια φουρνιά (Κάτιας, Αννας-Μαρίας), από την οποία ξεπήδησαν τα πιο ωραία κορίτσια. Ανάµεσά τους η Εµµανουέλα Μάινα και η Κέισι Μίζιου: αµφότερες διαφηµίζουν ρούχα και εσώρουχα, χωρίς να το διατυµπανίζουν, ενώ κάνουν παρέα και µε την Αννα-Μαρία και τον Eντουαρντ Στεργίου, ο οποίος επίσης αναδείχθηκε από τον διαγωνισµό και µια χαρά τα πάει στο µόντελινγκ, συµµετέχοντας και σε catwalks γνωστών οίκων και
σε φωτογραφίσεις για ακόµα πιο γνωστά πολυκαταστήµατα.
H Oλγα Ντάλλα τώρα -από πολίστρια του Ολυµπιακού, πλέον έχει παραµείνει στο µόντελινγκ- έχει ανοίξει τα φτερά της και στην Τουρκία: στις αρχές της εβδοµάδας πόζαρε µε… νυφικό από την Κωνσταντινούπολη. Συνεχίζει, βεβαίως, συνεργασίες και µε ελληνικές επιχειρήσεις ενδυµάτων.
Στα της Κυβέλης Χατζηευστρατίου αµέσως µετά, η οποία είναι από τα ωραιότερα πλάσµατα που έχουν περάσει από το talent show (επί της ουσίας): Παρότι στέφθηκε νικήτρια, το ότι είναι ένα τσακ ιδιόρρυθµη δεν την αβάνταρε στον θαυµαστό κόσµο του µόντελινγκ. Επιπροσθέτως, η νικήτρια του «GNTM 4» το φθινόπωρο του 2022 βρέθηκε αντιµέτωπη µε βαριές κατηγορίες, καθώς ήταν υπεύθυνη για µοιραίο τροχαίο: παραβιάζοντας παλλόµενο φανάρι στην Κυψέλη, ούσα υπό την επήρεια αλκοόλ, σε δρόµο όπου δεν είχε προτεραιότητα, παρέσυρε και σκότωσε 60χρονο.
Χτύπησε, δε, και άλλα πέντε σταθµευµένα αυτοκίνητα. Το 2023 έκανε restart µε ταξίδι στο Ντουµπάι, ενώ έχει να ποστάρει οτιδήποτε στα social εδώ και έναν χρόνο και πλέον… Η δίκη -σηµειώνουµε- εκκρεµεί.
Στο «µενού» και η Ροµά Παρασκευή Κερασιώτη, η οποία επίσης συνεχίζει το µόντελινγκ, αλλά έγινε και νυφούλα, καθώς και η Μέγκι Ντρίο, η οποία παράλληλα ασχολείται µε το µάρκετινγκ και τόνισε ότι θα επέστρεφε στον διαγωνισµό. Last but not least, η χυµώδης Αννα Αµανατίδου: µε την αδερφή της, Έλενα, έχει ανοίξει εταιρεία ενδυµάτων και beachwear, προσφέροντας φυσικά τη δυνατότητα και για online shopping στις πελάτισσές της.
Oι «στυλίστριες»
Έτσι, περνάµε στη φιλόδοξη «συµµορία» της στρατιάς της… Ραµόνας Βλαντή. Γιατί, όπως και να το κάνουµε, µε την πιο επιδραστική στις κυρίες της µόδας πρέπει να ξεκινήσουµε και αυτή είναι η Ραµόνα, η νικήτρια του πρώτου (και καλύτερου, και για άντρες µάλιστα, καθώς συµµετείχε η «Τουνάρα» Ιωάννα Τούνη) «MSR». Έκανε µεν γκεστ το φθινόπωρο του 2023 στην εκποµπή από την οποία αναδείχθηκε, αλλά µετά δεν την είδαµε κάπου… Σε events µόδας µόνο. Βέβαια, δεν διστάζει να ρίχνει τα «καρφιά» της σε διάφορους - και σκοτούρα της µεγάλη.
Τελευταία, ερωτώµενη για τη Βίκυ Καγιά, απάντησε: «Με “κόβει” από δουλειές, µου το έχουν πει». Έτσι απλά. Μετά, είναι και η… κουµπάρα της, Τζώρτζια Βαϊνά, ένα κορίτσι που γνωρίζουµε εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, από τα πιο low profi le (Γωγώ τη λέγαµε παρεµπιπτόντως κάποτε), που συνεχίζει αθόρυβα το µόντελινγκ. Και παραµένει από τις πιο stylish ούτως ή άλλως - αµφότερων των κατηγοριών.
Στην περίπτωσή της, προηγείται το παιδάκι της. Όσο για την JΤοuni; Influencer, επιχειρηµατίας, µανούλα και σύντροφος του ∆ηµήτρη Αλεξάνδρου, κάθε τρεις και λίγο απασχολεί για διαφορετικό λόγο τα… πλήθη των -αρσενικών κυρίως- θαυµαστών της. Kαι, ναι, εκείνη -που πιθανώς έχει βγάλει τα περισσότερα χρήµατα από όλες
τις προηγούµενες και τις επόµενες κυρίες της λίστας του «S»- ο διαγωνισµός styling την ευνόησε περισσότερο.
Mε 1,2 εκατοµµύρια followers, οι χορηγοί… παρτάρουν στον λογαριασµό της στο Instagram. Είναι, όµως, και άλλες κυρίες του «MSR» που ξεχώρισαν, και δη φίλες: η Βασιλική Ρούσσου και η Υβόννη Ντόστα. Η πρώτη δραστηριοποιείται -αθόρυβα- ως µοντέλο, ενώ η δεύτερη έχει στήσει δικό της ιστότοπο µε δηµιουργίες της.