Η νομική ομάδα του Jay-Z δημοσιοποίησε ένα ηχητικό ντοκουμέντο που, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, αποδεικνύει την αθωότητά του στην υπόθεση βιασμού, η οποία είχε απορριφθεί.

Το ηχογραφημένο απόσπασμα, το οποίο εξασφάλισαν το ABC News και το «Good Morning America», περιλαμβάνει μια συνομιλία της καταγγέλλουσας (γνωστής ως Jane Doe) με δύο ιδιωτικούς ντετέκτιβ.

Στη συζήτηση η γυναίκα φέρεται να αναφέρει ότι ο Jay-Z δεν τη βίασε και υποστηρίζει πως ο δικηγόρος της, Tony Buzbee, την πίεσε να καταθέσει ψευδώς.

Οι συνομιλίες του θύματος με ντεντέκτιβ για τον Jay-Z

Στη συνομιλία, ένας από τους ντετέκτιβ ακούγεται να τη ρωτά: «Λες ότι ο Jay-Z ήταν σίγουρα εκεί; Αλλά δεν είχε καμία ανάμειξη;». Εκείνη απαντά: «Ήταν εκεί». Στη συνέχεια, μια γυναίκα ιδιωτική ερευνήτρια διευκρινίζει: «Ήταν απλώς εκεί, αλλά δεν είχε καμία εμπλοκή σε οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη εις βάρος σου», με εκείνη να απαντά: «Ναι».

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας, η γυναίκα φέρεται να λέει πως ο δικηγόρος της, Tony Buzbee, «ήταν εκείνος που την ώθησε να προχωρήσει νομικά εναντίον του Jay-Z».

Όταν ο ντετέκτιβ τη ρωτά αν γνωρίζει τον λόγο, εκείνη απαντά: «Όχι». Ο Buzbee, από την πλευρά του, μιλώντας στην Page Six, αμφισβήτησε τη γνησιότητα της ηχογράφησης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «κατασκευή». «Μίλησα με την Jane Doe αμέσως μόλις επικοινώνησε μαζί μας το ABC. Η θέση της είναι ξεκάθαρη και δεν έχει αλλάξει ποτέ. Η κασέτα είναι ψεύτικη», ανέφερε.

Ο γνωστός δικηγόρος κατηγόρησε επίσης τους ερευνητές πως «βασάνισαν, παρενόχλησαν και παραπλάνησαν» την πελάτισσά του, αποσπώντας δηλώσεις εκτός πλαισίου και ηχογραφώντας την χωρίς τη συγκατάθεσή της. «Στηρίζει την καταγγελία της ότι ο Jay-Z ήταν εκεί στο πάρτι και ότι τη βίασε. Δεν έχει κάνει ποτέ πίσω σε αυτό», δήλωσε κατηγορηματικά.

Το ABC News, ωστόσο, εξασφάλισε ηχογράφηση από τηλεφωνική επικοινωνία του Buzbee με την πελάτισσά του, στην οποία η Doe αρνείται ότι είπε στους ερευνητές πως ο Jay-Z δεν τη βίασε ή ότι ο Buzbee την ώθησε να καταθέσει ψευδείς ισχυρισμούς, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την αρχική ηχογράφηση των ντετέκτιβ.



Tι απάντησε η νομική ομάδα του ράπερ

Η νομική ομάδα του Jay-Z δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στη δήλωση του Buzbee, αλλά ο δικηγόρος του, Alex Spiro, σχολίασε στο ABC πως «η κασέτα μιλά από μόνη της». «Λέει ξεκάθαρα πως ο κ. Carter δεν το έκανε», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Jay-Z. «Αυτό είναι ουσιαστικά ένα ψέμα, και ο μόνος λόγος που ο κ. Carter εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση είναι επειδή την έσπρωξαν να τον συμπεριλάβει, την ώθησαν να τον κατονομάσει και αυτό το έκανε ο δικηγόρος της».
Ο Spiro τόνισε επίσης ότι οι ερευνητές «δεν την εξανάγκασαν, δεν της υποσχέθηκαν κάτι και δεν την απείλησαν», υπογραμμίζοντας ότι «συναντήθηκε και μίλησε μαζί τους εθελοντικά και τους είπε την αλήθεια της». Κατέληξε λέγοντας πως ο Jay-Z «δεν γνωρίζει την Jane Doe, δεν την έχει συναντήσει ποτέ και δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτή την ιστορία».

Όλες οι λεπτομέρειες για την καταγγελία περί βιασμού

Η καταγγελία της γυναίκας κατατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2024, υποστηρίζοντας ότι ο ράπερ τη βίασε σε ένα afterparty των MTV Video Music Awards στη Νέα Υόρκη το 2000, όταν εκείνη ήταν μόλις 13 ετών. Στην ίδια υπόθεση, κατονόμασε και τον Diddy, καθώς και μια άγνωστη γυναίκα ως παρόντες στο περιστατικό. Ο Σον Κομπς, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος εν αναμονή της δίκης του για άλλες υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό.

Ο Jay-Z αρνήθηκε από την αρχή τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «εκβιασμό». Η Doe, η οποία έχει παραδεχτεί δημόσια «ασυνέπειες» στην ιστορία της, απέσυρε την αγωγή της εις βάρος του ράπερ τον Φεβρουάριο. Την ίδια περίοδο, ο Buzbee δεν κατάφερε να αποκτήσει άδεια ασκήσεως δικηγορίας στη Νέα Υόρκη, καθώς δεν ήταν εγγεγραμμένος στον Δικηγορικό Σύλλογο του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης (SDNY). Ωστόσο, έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί προσωρινής άδειας άσκησης επαγγέλματος («pro hac vice») εντός της περιφέρειας.

Ο Jay-Z, από την πλευρά του, έχει μηνύσει την Doe, τον Buzbee και έναν συνάδελφο του τελευταίου, τον David Fortney, για κακόβουλη δίωξη, κατάχρηση δικαστικής διαδικασίας, αστική συνωμοσία και συκοφαντική δυσφήμηση, υποστηρίζοντας ότι τα ψευδή στοιχεία που διαδόθηκαν εις βάρος του του κόστισαν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δολάρια.

Σε ένορκη δήλωσή της που κατατέθηκε μετά τη μήνυση, η Doe επανέλαβε τους αρχικούς της ισχυρισμούς, κατηγορώντας τον Jay-Z ότι προσπαθεί να την εκφοβίσει για να ανακαλέσει. Οι δικηγόροι του ράπερ, ωστόσο, αντέτειναν ότι η νέα αυτή δήλωση ενισχύει την ανάγκη να καταθέσει η Jane Doe ενόρκως για τις συνομιλίες που είχε με τον Buzbee και τους συνεργάτες του. «Αν μάθαμε κάτι για τον Tony Buzbee τις τελευταίες επτά ημέρες, είναι ότι είναι ένας αμετανόητος εκβιαστής και ψεύτης», ανέφεραν χαρακτηριστικά στη νομική τους αναφορά.