Λευτέρης Λαζάρου: Από την κουζίνα στο μικρόφωνο
Η Μόδα συναντά τη Γαστρονομία
Η αειφορία, η καινοτομία και η δημιουργικότητα πρωταγωνιστούν στο MESSINIA Forum 3, στο «Μέγαρο Χορού Καλαμάτας» - Ο καταξιωμένος σεφ αφήνει για λίγο τις κατσαρόλες και γίνεται δημοσιογράφος

Ο καταξιωμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου αφήνει για λίγο τις κατσαρόλες και γίνεται δημοσιογράφος. Σε μια νέα πρόκληση, θα παίρνει συνεντεύξεις από επώνυμους καλεσμένους, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές τους. Με το ίδιο πάθος που βάζει στη γαστρονομία, τώρα δημιουργεί απολαυστικές συζητήσεις.
Όλα αυτά θα συμβούν στο MESSINIA Forum 2025, όπου κεντρικό θέμα είναι η Κυκλική Οικονομία στην Εστίαση καθώς η Μόδα συναντάει τη Γαστρονομία.
Η αειφορία, η καινοτομία και η δημιουργικότητα πρωταγωνιστούν στο MESSINIA Forum 3, που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 6 Απριλίου στο «Μέγαρο Χορού Καλαμάτας», με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από τον κόσμο της μόδας, της εκπαίδευσης και της γαστρονομίας.
Στην ενότητα FOOD FOR TALK, ο διάσημος σεφ Λευτέρης Λαζάρου αναλαμβάνει τον ρόλο του δδημοσιογράφου και υποδέχεται δύο ιδιαίτερες συζητήσεις, οι οποίες θα διερευνήσουν σύγχρονα ζητήματα γύρω από τη βιωσιμότητα, την κυκλική οικονομία και τις δημιουργικές προσεγγίσεις σε έναν ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο.
Μπορεί η βιωσιμότητα να προσφέρει πραγματικά οικονομικά οφέλη για τα εστιατόρια; Ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές πρακτικές για την εξοικονόμηση πόρων και την ενίσχυση της βιωσιμότητας; Η συζήτηση αυτή υπόσχεται να φωτίσει τα οφέλη και τις δυσκολίες που συνοδεύουν την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στη γαστρονομία.
Η συζήτηση αυτή αναμένεται να προσφέρει ενδιαφέροντα και εμπνευσμένα insights γύρω από την τέχνη της δημιουργίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι σχεδιαστές και σεφ, καθώς επιχειρούν να ενσωματώσουν την παράδοση με τη σύγχρονη σκέψη.
Το MESSINIA Forum 2025 αποτελεί σημείο συνάντησης για επαγγελματίες από τους τομείς του τουρισμού, της εστίασης και των τοπικών παραγωγών, οι οποίοι επιδιώκουν να εξετάσουν τις σύγχρονες προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει η βιώσιμη ανάπτυξη. Το Forum παρέχει ευκαιρίες για μάθηση και δικτύωση, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και της βιώσιμης επιχειρηματικότητας, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και την ανάπτυξη στους κρίσιμους αυτούς κλάδους.
Τέλος, για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε ότι τις πύλες της περσινής εκδήλωσης MESSINIA Forum είχαν περάσει περισσότεροι από 6,500 χιλιάδες κόσμου.
Ημερομηνίες: Από 4 έως 6 Απριλίου 2025
Τοποθεσία: Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
Όλα αυτά θα συμβούν στο MESSINIA Forum 2025, όπου κεντρικό θέμα είναι η Κυκλική Οικονομία στην Εστίαση καθώς η Μόδα συναντάει τη Γαστρονομία.
Η αειφορία, η καινοτομία και η δημιουργικότητα πρωταγωνιστούν στο MESSINIA Forum 3, που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 6 Απριλίου στο «Μέγαρο Χορού Καλαμάτας», με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από τον κόσμο της μόδας, της εκπαίδευσης και της γαστρονομίας.
Στην ενότητα FOOD FOR TALK, ο διάσημος σεφ Λευτέρης Λαζάρου αναλαμβάνει τον ρόλο του δδημοσιογράφου και υποδέχεται δύο ιδιαίτερες συζητήσεις, οι οποίες θα διερευνήσουν σύγχρονα ζητήματα γύρω από τη βιωσιμότητα, την κυκλική οικονομία και τις δημιουργικές προσεγγίσεις σε έναν ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο.
Κυκλική Οικονομία στην Εστίαση: Αλήθειες και Ψέματα
Ο Λευτέρης Λαζάρου συναντά την Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, σε μία συζήτηση που εστιάζει στις στρατηγικές για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την εφαρμογή βιώσιμων μοντέλων στα εστιατόρια. Αναλύονται οι πραγματικές δυνατότητες και προκλήσεις της κυκλικής οικονομίας στον τομέα της εστίασης, ενώ τίθενται ερωτήματα όπως:Μπορεί η βιωσιμότητα να προσφέρει πραγματικά οικονομικά οφέλη για τα εστιατόρια; Ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές πρακτικές για την εξοικονόμηση πόρων και την ενίσχυση της βιωσιμότητας; Η συζήτηση αυτή υπόσχεται να φωτίσει τα οφέλη και τις δυσκολίες που συνοδεύουν την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στη γαστρονομία.

Η Σχέση της Μόδας με την Ελληνική Κληρονομιά και τη Γαστρονομία
Στη δεύτερη συζήτηση, ο Λευτέρης Λαζάρου συναντά την Δάφνη Βαλέντε, μια από τις πιο σημαντικές φιγούρες της ελληνικής μόδας, για να συζητήσουν την επιρροή της ελληνικής κληρονομιάς στη σύγχρονη μόδα και τη γαστρονομία. Η Δάφνη Βαλέντε μοιράζεται τη φιλοσοφία της γύρω από τη δημιουργία κομματιών που αντλούν έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα, συνδυάζοντας τη slow fashion και τη βιωσιμότητα.Η συζήτηση αυτή αναμένεται να προσφέρει ενδιαφέροντα και εμπνευσμένα insights γύρω από την τέχνη της δημιουργίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι σχεδιαστές και σεφ, καθώς επιχειρούν να ενσωματώσουν την παράδοση με τη σύγχρονη σκέψη.

Το MESSINIA Forum 2025 αποτελεί σημείο συνάντησης για επαγγελματίες από τους τομείς του τουρισμού, της εστίασης και των τοπικών παραγωγών, οι οποίοι επιδιώκουν να εξετάσουν τις σύγχρονες προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει η βιώσιμη ανάπτυξη. Το Forum παρέχει ευκαιρίες για μάθηση και δικτύωση, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και της βιώσιμης επιχειρηματικότητας, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και την ανάπτυξη στους κρίσιμους αυτούς κλάδους.
Τέλος, για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε ότι τις πύλες της περσινής εκδήλωσης MESSINIA Forum είχαν περάσει περισσότεροι από 6,500 χιλιάδες κόσμου.
Ημερομηνίες: Από 4 έως 6 Απριλίου 2025
Τοποθεσία: Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
