Ρωμανίδης για το πρόβλημα υγείας του: "Το Πάρκινσον μού εμφανίστηκε πριν από οχτώ χρόνια, από στρες, στενοχώρια και άγχος"
Αν σε πάρει από κάτω, «έχεις τελειώσει», πρόσθεσε
Ο Θοδωρής Ρωμανίδης είπε: «Το Πάρκινσον είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά ο γιατρός, μου έχει υποσχεθεί μια εικοσαετία ποιοτικής ζωής με τη θεραπεία που ακολουθώ»

Ο Θοδωρής, Ρωμανίδης με τη συχνή του θεραπεία, αισιοδοξεί ότι μπορεί να έχει ακόμα είκοσι χρόνια ποιοτικής ζωής, και υπογραμμίζει την αξία της συνεργασίας με έναν γιατρό που εμπιστεύεται.
Παράλληλα, τόνισε πως είναι σημαντικό για τα άτομα που ζουν με τη νόσο να μην ντρέπονται να την αποκαλύπτουν και ότι η αποδοχή αυτής της κατάστασης δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, αλλά πράξη δύναμης και θάρρους.
Θοδωρής Ρωμανίδης για το Πάρκινσον: «Ο γιατρός μου έχει υποσχεθεί μια εικοσαετία ποιοτικής ζωής με τη θεραπεία που ακολουθώ»
«Το Πάρκινσον είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά ο γιατρός μου έχει υποσχεθεί μια εικοσαετία ποιοτικής ζωής με τη θεραπεία που ακολουθώ. Δεν τρομοκρατήθηκα. Πιστεύω ότι αν βρεις τον κατάλληλο γιατρό και σε κάνει να αισθανθείς εμπιστοσύνη, όλα αντιμετωπίζονται. Επίσης, να πω στον κόσμο να μην ντρέπεται να το επικοινωνήσει. Υπάρχουν και οι κατάλληλοι γιατροί και σύλλογοι να τους βοηθήσουν να το αντιμετωπίσουν. Μου στέλνει δεκάδες μηνύματα ο κόσμος και χαίρομαι πολύ για αυτό», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε παρακάτω, η ζωή του δεν άλλαξε καθόλου μετά τη διάγνωση και ο ίδιος φρόντισε για αυτό, καθώς δεν ήθελε να τον πάρει από κάτω. «Αν σε πάρει από κάτω, έχεις τελειώσει. Τι έπρεπε να κάνω; Να ξαπλώσω σε ένα κρεβάτι και να περιμένω το μοιραίο; Όχι. Το αντιμετωπίζεις και συνεχίζεις τη ζωή σου κανονικά», σημείωσε.Το πρόβλημα με την λεύκη, που αντιμετωπίζει
Τέλος, αναφέρθηκε στη λεύκη, με την οποία έχει μάθει να ζει εδώ και χρόνια. Όπως είπε, πολλοί άνθρωποι ξαφνιάζονται όταν βλέπουν το σώμα του στην παραλία, με τον ίδιο να χρειάζεται να το κρύβει, φορώντας μακρυμάνικη μπλούζα και καπέλο.
«Το σώμα μου είναι "πουά". Είναι αυτοάνοσο. Η νέα "μόδα" της εποχής, ενώ δεν τα ξέραμε, ξαφνικά εμφανίστηκαν στη ζωή μας. Η λεύκη μου παρουσιάστηκε το 1997 και το Πάρκινσον πριν από οχτώ χρόνια περίπου, από στρες, στενοχώρια και άγχος. Με την λεύκη το πρόβλημά μου είναι ο ήλιος κι η θάλασσα. Το καλοκαίρι με βλέπουν όλοι και παθαίνουν σοκ στη θάλασσα. Φοράω μακρυμάνικο και καπέλο, λες και είμαι στην Αφρική», εξήγησε κλείνοντας.