Λένα Διβάνη για Ντόναλντ Τραμπ: "Είναι για το ψυχιατρείο, θα μείνει στην ιστορία ως ο μαύρος κύκνος"
«Η βασίλισσα Αμαλία ήταν σοβαρότατη φεμινίστρια», αποκάλυψε
Με αφορμή τα δύο νέα παιδικά της βιβλία «Ραντεβού με τη Βασίλισσα» και «Η Αμαλία Αιχμάλωτη των Ληστών», η Λένα Διβάνη μίλησε στην εκπομπή Στούντιο 4 για το πρώτο βασιλικό ζεύγος της Ελλάδας, τον Όθωνα και την Αμαλία αλλά και τον Ντόναλντ Τραμπ

Αποκαλύψεις από την Λένα Διβάνη για την βασίλισσα Αμαλία και τον βασιλιά Όθωνα
Η συγγραφέας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές από τη ζωή του ζευγαριού, βασιλιά Όθωνα και βασίλισσα Αμαλία και εκθείασε την βασίλισσα για το έργο και το πνεύμα της.
«Η βασίλισσα Αμαλία ήταν χρήσιμη, της χρωστάμε πάρα πολλά… Ούτε εγώ τα ήξερα, γιατί ασχολούμαι με την εξωτερική πολιτική. Ο Όθωνας ήταν πολύ άχρηστος…Όταν έφευγε και έκανε κάτι λουτρά, έκανε αντιβασίλισσα την Αμαλία, οπότε πήγαινε αυτή και έκανε τη δουλειά… Ήταν σοβαρότατη φεμινίστρια και έχει υποστεί ό,τι μπορούσε μια γυναίκα να υποστεί. Δε μπορούσε να κάνει παιδιά. Άρχισαν να κυκλοφορούν άγριες φήμες ότι ο Όθωνας ήταν ανίκανος, ότι αυτή ήταν διάφορα πράγματα, και κανένας γιατρός δε μπορούσε να πει την αλήθεια. Η αλήθεια τώρα μπορεί να ειπωθεί, η Αμαλία είχε απλασία κόλπου, δεν είχε κόλπο, οπότε αμφισβητείται αν έκαναν ποτέ σεξ αυτοί οι δυο» ανέφερε αρχικά η Λένα Διβάνη.
«Της έκαναν κάτι βασανιστήρια. Έβαζε στα γεννητικά τους όργανα – που δεν υπήρχαν – ένα σφουγγάρι με κερί και κάτι οξέα για να διαπλατυνθεί ο κόλπος. Έχει περάσει πάρα πολλά και ήλπιζε – γιατί δε της έλεγαν την πραγματικότητα» είπε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε η Λένα Διβάνη: «Αυτό το γυναικείο σώμα που τράβηξε όλο αυτό το πράγμα, και μετά την έβριζαν κιόλας ότι φταίει εκείνη, γιατί έκανε ιππασία, και την έκοψε. Της έλεγαν ότι έφταιγε γιατί κάνει μπάνια και τα έκοψε, μετά της έλεγαν ότι φταίει γιατί τρώει και είναι χοντρή…».
*Διαβάστε: Ο Τραμπ ανασύρεται από το χείλος του γκρεμού από έναν καθησυχαστικό σύμβουλοΗ συγγραφέας μιλάει για τον Ντόναλντ Τραμπ
Μιλώντας με χαρακτηριστική ευθύτητα, η Λένα Διβάνη περιέγραψε Ντόναλντ Τραμπ ως βαθιά τραυματισμένο άνθρωπο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας πολύ τραυματισμένος άνθρωπος. Αυτός έρχεται από έναν πατέρα θεότρελο, ήταν τρελός και κακοποιητικός φουλ. Είχε δύο αγόρια και τα έβγαζε να αποδείξουν ότι είναι φοβεροί και τρομεροί. Ο ένας του γιος έγινε αλκοολικός και πέθανε. Και ο άλλος είναι αυτός, ο Ντόναλντ Τραμπ. Επομένως, είναι ένα κινούμενο τραύμα που τραυματίζει όχι μόνο την παγκόσμια οικονομία», σχολίασε η Λένα Διβάνη για τον Αμερικανό πρόεδρο.
«Είναι για το ψυχιατρείο αλλά προσπαθώ να καταλάβω τα κίνητρα. Γιατί το κάνεις αυτό; Δηλαδή δεν ξέρει; Ξέρει! Θα μείνει στην ιστορία ως ο μαύρος κύκνος. Μπορεί να του αρέσει αυτό», πρόσθεσε η συγγραφέας. «Με το βιβλίο θέλω να υπογραμμίσω στα παιδιά ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει, αλλά αλλάζει πολύ η εποχή. Τα παιδιά όλα θέλουν να παίξουν, τα παιδιά όλα θέλουν να είναι ελεύθερα, τα παιδιά όλα θέλουν να μάθουν πράγματα. Αυτό που ζείτε εσείς είναι προνόμιο και πρέπει να το καταλάβεις. Δεν θα είναι πάντα έτσι, δεν ήταν πάντα έτσι και μπορεί να μην είναι έτσι», ανέφερε σε άλλο σημείο της κουβέντας η Λένα Διβάνη.