Στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» μίλησε η Άννα Αδριανού, τοποθετούμενη με σαφήνεια πάνω στο ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης στον καλλιτεχνικό χώρο. Με αφορμή τη συζήτηση γύρω από τον Πέτρο Φιλιππίδη και τις σοβαρές κατηγορίες εις βάρος του, η γνωστή ηθοποιός και σεναριογράφος έκανε λόγο για τις πραγματικές προθέσεις πίσω από τέτοιου είδους συμπεριφορές. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, τέτοιες πράξεις δεν κινούνται από ερωτική επιθυμία, αλλά από την ανάγκη κάποιων να επιβεβαιώσουν την εξουσία και τον έλεγχο που θεωρούν ότι κατέχουν.


Η Άννα Αδριανού τόνισε: "Δεν είναι το σεξ που αποζητά ένας θύτης, αλλά η αίσθηση κυριαρχίας"

«Δεν είναι το σεξ που αποζητά ένας θύτης, αλλά η αίσθηση κυριαρχίας», τόνισε η Άννα Αδριανού, αναδεικνύοντας τον βαθιά ανισόρροπο χαρακτήρα τέτοιων καταστάσεων στον χώρο της τέχνης και όχι μόνο. Παράλληλα σχολίασε και το τοπίο φιλοδοξίας στον καλλιτεχνικό κόσμο, υπογραμμίζοντας την πίεση που ασκείται συχνά σε νεότερους ανθρώπους, μέσα από ανισόρροπες σχέσεις εξουσίας που μπορεί να οδηγήσουν σε καταχρηστικές συμπεριφορές.

«Στη σεξουαλική παρενόχληση, το πρόβλημα εκείνου που την κάνει δεν νομίζω ότι είναι πως του λείπει το σεξ, το σεξ μπορείς να το βρεις παντού σήμερα. Για να πιέζεις έναν άνθρωπο να το αποδεχτεί, δεν είναι το σεξ που αποζητάς, είναι η επιβεβαίωση της εξουσίας σου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αναφορά στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη: "Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να κατηγορήσω κανέναν, αλλά φαντάζομαι ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά"

Σε ερώτηση που της τέθηκε σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η ηθοποιός απέφυγε να προβεί σε ευθείες κατηγορίες, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί προκαλούν ερωτηματικά. «Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να κατηγορήσω κανέναν, αλλά φαντάζομαι ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο άνθρωπος αυτός και οποιοσδήποτε έχει κατηγορηθεί γι’ αυτά τα πράγματα, φέρει ένα ερωτηματικό», σημείωσε κλείνοντας.